Apple lanserer iPad Pro

Apple lanserer iPad Pro

Apple overrasket i dag og lanserte iPad Pro - en helt ny og større iPad-modell på 12.9" som virkelig skal ta opp konkurransen med bærbare datamaskiner. iPad Pro tilbys nemlig både med et eget tastaturomslag og en helt ny penn som Apple kaller for Apple Pencil.

iPad Pro er en videreutvikling av dagens iPad og kan se ut som å ha som mål å gjøre iPaden mer egnet til flere arbeidsoppgaver enn kun konsumering. Det er ingen hemmelighet at dagens iPad ikke har blitt brukt mye blant personer som har skapt innhold. iPaden har i all hovedsak vært en enhet for konsumering av innhold, det være seg tekst, bilder, film eller spill.

Med iPad Pro introduserer Apple nemlig også et helt eget tastatur og en pen (eller stylus som det ofte kalles). Med tastaturet har Apple åpenbart latt seg inspirere av Microsoft Surface sitt tastatur og har introdusert en egen Smart Cover til iPaden som har tastatur innebygget. Tastaturet henter strøm gjennom en ny port på langsiden til iPad Pro - ikke ulikt Surface. Videre har Apple også introdusert Apple Pencil, en ny pen som på papiret kan gjøre livet til Wacom surt.

iPad Pro

iPad Pro har en 12.9" skjerm med hele 5.6 millioner piksler og en ny og forbedret multitouch. Oppløsningen på skjermen er 2732x2048 noe som gir en pikseltetthet på 264 ppi. Den leveres med en helt ny A9X-prosessor som skal gi en stor forbedring i ytelse over A8X. I følge Apple skal iPad Pro ha samme batterilevetid som tidligere modeller - dvs. ca. 10 timer bruk.

iPad Pro

iPad Pro lanseres i november. Norske priser foreligger ikke, men i USA starter den billigste varianten på $799 for Wifi og 32GB lagring. Dette vil normalt tilsi at den vil ligge på i hvert fall 7990,- eller mer i Norge.

Dette er åpenbart en iPad Apple mener skal erstatte din bærbare maskin og sammen med både Apples tastatur og den nye pennen - er det kanskje en realitet?

Tags:
Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Veldig nysgjerrig på når denne kommer til Norge. Ettersom apple ikke engang viser den på norske apple siden så regner jeg med at det ikke blir i 2015.

futiablo

Endelig har Apple kommet ut med en iPad i formatet jeg alltid har ønsket. Som musiker, fotograf og grafisk designer har dette verktøyet blitt veldig aktuelt for meg igjen!

Gitman

Tror det blir både padde og ny iPhone på meg denne gangen. Er enig med "futiablo", syntes alltid den gamle Paden var i minste laget.
Så få jeg vel vente litt med klokka og Atv'n :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai