Apple lanserer ny Apple TV

Ny Apple TV

I lang tid har vi ventet på en større oppdatering til Apple TV og i dag kom den endelig. Apple lanserte i kveld en helt ny versjon av Apple TV, en App Store for Apple TV og tvOS og dermed også en ny plattform for utviklere. Dette er ifølge Apple fremtidens TV-opplevelse og etter dagens demonstrasjon er vi nok ikke helt uenig.

Død over Smart TVer

Omtrent alle TVer som selges i dag er såkalte «Smart TVer», men alle som har prøvd disse TVene vet at opplevelsen man får ved å legge 699,- på bordet for en Apple TV er verdt vært eneste øre og litt til. Smart TVer fra Samsung, LG, Philips, Sony og hvem enn som produserer det lider av helt elendig programvare, enda dårligere apps, ytelse langt under par og et forferdelige brukergrensesnitt.

Bokser som Apple TV, Roku, Chromecast etc. koblet samme med AirPlay eller annen trådløsoverføring fra apps på iPhone eller iPad gir en brukeropplevelse som er utrolig mye bedre enn hva TV-produsentene selv evner å lage. TVene er ikke noe mer en dumme skjermer, mens smarte bokser leverer innholdet. Dette er også visjonen til Apple med neste generasjon Apple TV, men nå skal du klare deg uten din iPad eller iPhone.

App Store på Apple TV

Apple introduserer nemlig endelig en egen App Store til Apple TV og tvOS som er operativsystemet som kjører på den nye svarte boksen. En egen App Store og SDK betyr at utviklere endelig kan lage applikasjoner til Apple TV. Apple legger opp til alt fra streamingstjenester og innhold til spill og shopping. Bare fantasien setter begrensning for hva utviklere kan lage til den nye Apple TVen.

TVen styres nå nemlig ikke lengre av en fjernkontroll med tre knapper, men en ny touchfjernkontroll med støtte for Siri. Touch bruker du til å navigere deg rundt, mens Siri kan hjelpe deg med alt annet. Integrasjonen med Siri skal gjøre det enkelt å bare spørre Siri om å åpne en app, spille en film eller vise deg de siste animasjonsfilmene til barn. Med Siri kan du søke etter innhold på tvers av iTunes, Netflix, Hulu, HBO og Showtime og Apple lover at de skal legge til flere tjenester etterhvert. Med en fragmentert mediehverdag hvor innhold ligger på flere tjenester, blir et søk gjennom innholdet til apps du har innstallert gull verdt.

Spill blir viktig

Apple tar også en stort steg inn i spillverden. Den nye fjernkontrollen er avansert nok til at den skal fungere som en spillkontroll med både gyrometer og akselerometer. Foreløpig prøver ikke Apple å konkurrere med Playstation eller Xbox, men mer «casual gaming» spillere som vil spille enklere spill uten å måtte ha en enorm spillkonsoll i stua eller sette av timer til spilling. Spill blir utvilsomt noe av det viktigste på Apple TV.

Ny Apple TV leveres i to varianter, en med 32GB lagringsplass og en med 64GB lagringsplass. Lanseringstidspunkt og pris i Norge er foreløpig ikke gitt. Prisen i USA er $149 for 32GB og $199 for 64GB. I USA vil den bli tilgjengelig i slutten av oktober. Lansering i Norge skjer mest sannsynlig i løpet av året.

Ove

Disse åndssvake spillene som ble demonstrert, flaut, pinlig og idiotisk.

svanos bilde

svano

De aller første spillene som kom på iPhone/Pod var vel også rimelig simple greier. Jeg regner med det kommer seg.

Det som virkelig er idiotisk er at vi i Norge tydeligvis ikke får den nye fjernkontrollen...

admins bilde

admin

Jeg tror de fleste overser hvor viktig casual gaming har blitt. Det er denne typen småspill som er ekstremt populært blant folk flest. Spill man kan spille i 5-10 minutter av gangen og ikke trenger å investere timesvis i for å ha det morro. Det er noe helt annet en Playstation og Xbox. Det er ikke konsollmarkedet Apple går etter.

kurkas bilde

kurka

Nå ser det dessverre ut som det er et krav at ingen spill skal kunne kreve 3.parts kontroller. Dermed så blir nok spill bregrenset av fjernkontrollen må kunne brukes som eneste spillkontroller.

joss

Lurer på om jeg kan kjøre hjemmedeling av Bilder på AppleTV med å ha dem lagret på maskinen og ikke på iCloud ??
Bruker iTunes 12.1.2 og iPhoto foreløpig til jeg vet om dette går. Vil ikke ha 18 000 bilder i iCloud.

Takknemlig om noen med erfaring kan si noe om dette :-)

pernor

Lurer på om jeg kan kjøre hjemmedeling av Bilder på AppleTV med å ha dem lagret på maskinen og ikke på iCloud ??
Bruker iTunes 12.1.2 og iPhoto foreløpig til jeg vet om dette går. Vil ikke ha 18 000 bilder i iCloud.

Hvis du har en mac av nyere dato kan du dele skjermen til Apple TV via Airplay.

Ellers ville jeg lagd album som kan deles inn og ut av iCloud. Mulig det er andre muligheter, men jeg har ikke utforska "Bilder" i så stor grad.

jag

Vil en Apple-TV kjøpt i USA fungere med norske TV'r?
Noen som vet?

/Jan

lepew

Kjøpte Apple TV i dag, ble litt skuffet da produktet framstår som noe halvferdig. Siri er det bare og glemme. Gudene vet når den kommer på Norsk, og det er ikke mulig og velge et annet språk heller. Man kan ikke bruke remote på iPhone, så inntasting av passord eller søk er et knot uten like. Apper er det virkelig tynt med.

Apples reklame for dette porduktet framstår nærmest som falsk for de fleste som ikke bor i USA.

Ligg unna! Vent et halvt år så kanskje det begynner og ligne noe.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai