iPhone 6s kommer til Norge 9. oktober

iPhone 6s kommer til Norge 9. oktober

Apple kunngjorde i dag at selskapet har solgt over 13 millioner nye iPhone 6s- og iPhone 6s Plus-modeller. Dette er ny rekord allerede tre dager etter lansering. iPhone 6s og iPhone 6s Plus vil bli tilgjengelig i over 40 flere land fra 9. oktober, deriblant Norge og prisen starter på 7390,-

iPhone 6s lander i Norge den 9. oktober - samme dag som Apple Watch også lanseres i Norge. Du kan med andre ord blakke deg selv helt den 9. oktober.

Norske priser for iPhone 6s

  • 7390,- for 16 GB-modellen
  • 8490,- for 64 GB-modellen
  • 9590,- for 128 GB-modellen

Norske priser for iPhone 6s Plus

  • 8490,- for 16 GB-modellen
  • 9590,- for 64 GB-modellen
  • 10690,- for 128 GB-modellen

Apple oppfordrer kundene til å bruke Apple Store-appen eller gå til Apple.com for å finne oppdatert informasjon om tilgjengelighet og beregnet leveringsdato. I Norge er de nye iPhone-modellene også tilgjengelige gjennom NetCom og Telenor, samt hos utvalgte Apple-autoriserte forhandlere.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Synes nå at prisene begynner å bli latterlige. Holder meg til iPhone 6 fra ifjor jeg og når den slutter å virke blir det nok et annet merke på meg. 7400 kr for 16 GB blir bare for dumt.

FMatos

Vet dere hva prisen blir på de gamle modellene når 6s kommer?

Vegard1s bilde

Vegard1

iPhone 6 fra 6290
iPhone 6 Plus fra 7390

FMatos

Åja, så de prisene på apple.no er allerede nedsatte i forhold til hva de kostet før? Skuffet... :-/

krsk0

Prisene er høye, men det skyldes vel først og fremst (?) dollarkursen. Jeg har byttet iPhone hvert år siden iPhone 4, men pga. pris og siden i6 fungerer aldeles strålende tror jeg jeg nå går over til å bytte annet hvert år.

Valotunk

Høy dollarkurs eller ei, jeg synes det begynner å bli i drøyeste laget når vi nærmer oss 7500,- for innstegsmodellen med 16GB.

For meg er det for lite, dermed blir det ikke veldig aktuelt å bla opp over 8500,- for neste trinn når min iPhone 6 med 128GB fungerer aldeles utmerket.

Men når det skal sies så er ikke toppmodellene fra andre merker som Sony eller Samsung noe "bedre" priset. Så inntil videre får vi vel bare venne oss til å måtte betale en arm og en legg for "premium" telefoner...

SM411

Noen som vet om denne datoen er leveringsdato, eller forhåndsbestillingsdato. Vil jeg kunne gå på Eplehuset den 9.okt og forvente at de har i butikk?

noseys bilde

nosey

@Valotunk:

Helt enig i at det begynner å bli i overkant høye priser nå. Når folk klager på at iPhone/Apple-produkter er så dyrt så har jeg alltid "forsvart" det. Jeg har ikke informasjon ingen andre har, men jeg forstår, og VET at det ligger jævlig mye bak. Vi må ikke tro at Apple og det de har skapt har blitt til av seg selv. Vi må fortsatt betale for alt arbeidet som har blitt lagt ned hele veien, men selv Apple kan ikke øke prisene i det uendelige. At Samsung sine toppmodeller koster like mye som en iPhone henger ikke på greip, men så selger de jo ikke noe heller da.
Når det gjelder de norske prisene så er det vel ikke Apple som bestemmer disse, er det? Det er jo rart at Apple selger mye billigere i andre land, eksempelvis USA. Er det ikke bare blitt satt en "standard" i Norge, eller er det Apple Norge som bestemmer prisene og så er prisen så høy pga. den gode økonomiske standarden her?

Valotunk

@nosey:

Klart det er Apple om setter prisene, men lokale priser baserer seg på lokal valuta i forhold til USD.

USD står sterkt i forhold til NOK i dag. Dvs. at du må ut med over kr 8,50 for 1 US dollar. For ett år siden kostet en US dollar omtrent kr. 6,50 og i februar 2013 omtrent kr. 5,50.

Det er en økning på omtrent 30% på ett år og over 50% siden februar 2013.

Prisene på iPhone i USA er heller ikke så mye lavere enn i Norge. Tar du prisen i USD og gjør om til norske kroner +mva. så er du tett opp under de norske prisene.

Genghess bilde

Genghes

Husk i tillegg på at prisene i USA er uten salestax. Så prisen kan man først legge til Ca 9% på så moms.. Da er det ikke langt til norske priser..

noseys bilde

nosey

@Valotunk:

Helt tullete. Hadde ikke råd til å kjøpe 6 med en gang. Da jeg skulle kjøpe i januar viste det seg at den hadde steget en tusenlapp kun én uke før jeg kjøpte...
Problemet er jo bare at jeg "MÅ" ha 6s/ny iPhone, minst hvert andre år. Det finnes ikke noe alternativ til Apple, i mine øyne i alle fall, så de har makt. Vi har absolutt fått det vi betaler for, hittil, men nå tror jeg ikke vi tåler flere prisøkninger.
Ettersom disse produktene er allemannseie må prisen holdes på et visst nivå, selv om produktene på sett og vis burde koste så mye som de nå gjør. Det ligger mye bak, ingenting kommer av seg selv, og det er ikke bare "en bra telefon".

macPanther

Ser nok ut som jeg må holde godt rundt 6érn min i noen år.. Det har blitt alt for dyrt

palelnans bilde

palelnan

Pessimistisk view:
Det koster 8490 kr for en 64 GB iPhone 6S. Hvis man skal ha ny (usubsidiert) iPhone hvert år, og skjønner at 16 GB er ubrukelig, må man spare ca. 700 kr pr. måned. Hvis man ikke har fet lønn, er 700 kr ganske mye. Hvis man sparer 700 kr i aksjefond hver måned i 10 år, sitter man sannsynligvis igjen med rundt 125 000.

Optimistisk view:
Det koster mindre enn 1 krone for hver gang du bruker mobilen.

butare

Uansett hva grunnen er, har prisen nå nådd smertegrensen for meg. Jeg vil klare meg med den jeg har. Venter på 7'ern. Desverre, for jeg liker nye duppeditter.

Mistahh

Norskekronen har falt pladask i forhold til bl.a dollar, grunnet oljepriskollaps og Norges Bank som setter ned renta, og bidrar sterkt til kronesvekkelsen.
Dette bidrar til at prisen på iPhone har økt ca 30(?)% i forhold til sommeren 2014.
Ikke noe poeng å skylde på Apple her, men legg heller skylden på Norges Bank.

Bumblebees bilde

Bumblebee

Prisen skyldes vel valutakurser, som allerede er nevnt.. Men det som er latterlig her er at de tviholder på 16GB på innstegsmodellen.

Nikolays bilde

Nikolay

Desto lettere å holde meg til egen lovnad om å beholde nåværende iPhone 6 så lenge som mulig. Jeg er ferdig med å kjøpe ny telefon hvert år.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai