Apple lanserer nytt tastatur, mus og trackpad

Magic Mouse

I dag lanserte Apple en etterlengtet oppdatering til tastaturet, musen og trackpaden. Magic Keyboard, Magic Mouse 2 og Magic Trackpad 2 er i følge Apple vesentlig mer behagelige å bruke og er mer miljøvennlig ettersom de alle tre har et innebygd, oppladbart litiumionbatteri. Batteribytte er altså en saga blott.

Meningene om Apples tastaturer, mus og trackpad har alltid vært delte og mange mener de er det absolutt beste, mens andre kan ikke fordra dem. Uansett hvilken leir du tilhører ser ikke dagens oppdatering ut til å gjøre nevneverdig for å endre din holdning - kanskje tvert i mot?

Funksjonen som alle nok vil sette pris på er at Apple har hevet ut de utbyttbare batteriene til fordel for innebygde og oppladbare litiumionbatterier. Disse lader du med en helt vanlig lightning kabel og varer ifølge Apple i en måned eller mer.

Nye Magic Keyboard er et tastatur i full størrelse, og den nye, designen tar 13 prosent mindre plass på skrivebordet. En ny saksemekanisme og en lavere profil gir ifølge Apple Magic Keyboard en stabil, presis og komfortabel skriveopplevelse, men hvis dette er den samme saksemekanismen som ble introdusert med nye MacBook er det mulig at mange ikke er helt enig.

Nye Magic Trackpad 2 har en 29 prosent større overflate og inkluderer nå for første gang Force Touch til den stasjonære maskinen. Force Touch gir deg en rekke nye måter å bruke Macen på. Du kan blant annet klikke hardt for å slå opp et ord, forhåndsvise en fil eller vise en adresse på et kart. De nye Magic-enhetene kobles til Macen over Bluetooth straks de plugges inn med Lightning-ladekabelen.

Priser

  • Magic Keyboard - NOK 1099,-
  • Magic Trackpad 2 - NOK 1490,-
  • Magic Mouse 2 - NOK 849,-

Du kan lese mer om produktene hos Apple.

ggt667s bilde

ggt667

Hva skjer? De slipper stygge ting som ser ut som de er HP istede for Apple, hvor er Ive?

Mars

ja jeg ser ingen styggdom her, så formgivingsdirigenten ive er definitivt tilstede :) prisene derimot er ganske styggdom :(

ggt667s bilde

ggt667

Det tastaturet ser ut som noe som kom ut av HP på 90-tallet; ettertiltende platåskovarianten, men ikke helt til par. Prisene er valutakurs, norske krona er rævva for tida, men det betyr vel egentlig bare at norske ting blir mer attraktive ute?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai