Apple oppdaterer iMac med Retina-skjermer

Apple oppdaterer iMac

Apple oppdaterte i dag hele iMac-serien. iMacen på 21,5 tommer kommer for første gang med en Retina 4K-skjerm, og iMacen på 27 tommer fås med Retina 5K-skjerm. De oppdaterte iMacene har også kraftigere prosessorer og grafikk samt to Thunderbolt 2-porter.

iMacen har nå endelig fått Retina-skjermer i alle størrelser. iMacen på 21,5 tommer fås med en Retina 4K-skjerm med en oppløsning på 4096 x 2304 og 9,4 millioner piksler. Det er 4,5 ganger mer enn forrige generasjon. Alle iMacer på 27 tommer har fått Retina 5K-skjerm med 14,7 millioner piksler.

Ifølge Apple har den nye Retina-skjermen større fargeskala og gir klarere og mer virkelighetstro farger enn tidligere. På vanlige sRGB-baserte skjermer vises ikke mange av fargene du ser i virkeligheten. De nye Retina 5K- og 4K-skjermene har en større, P3-basert fargeskala som gir et 25 prosent større fargerom skal vi tro Apple.

Det er ikke bare skjermen som er ny på iMacen. Også prosessorene og grafikken har blitt oppdatert og toppmodellen fås den med sjette generasjon Intel Core-prosessorer. Den nye iMacen med Retina 4K-skjerm på 21,5 tommer har en femte generasjon Intel Core-prosessor og forsterket Intel Iris Pro Graphics. To Thunderbolt 2-porter er nå standard på alle iMacer. Alle iMacene har også fått 802.11ac Wi-Fi.

Valotunk

Ikke bare nye iMacs som er lansert hos Apple i dag.

De har også "lansert" nye astronomiske priser på det meste.

Ser ut til at de fleste Macbook modeller har fått et påslag på ca. kr. 2500-3000,-

Både grunnmodellen av Macbook 12" og MBP Retina 13" starter nå på kr. 14990,-. 15" MPB Retina starter på kr. 22490,-. Det er opp kr. 3000,-....

Minste modell Mac Pro har fått et "påslag" på kr. 4000,-...

Til og med gamle "utdaterte" Macbook Pro uten Retina har de dradd opp prisen på med nesten kr. 2000,-. Dvs. kr. 12490,- for en maskin med snurredisk og en steinalderskjerm med 1280x800 oppløsning... Galskap.

Thunderbolt Display er opp kr. 1500,-...

Alt av Airport og nettverksenheter opp ca 10%.

Samtlige Mac Mini har fått et "påslag" om omtrent en tusenlapp...

Man kan skylde mye på kronekursen men nå begynner det å bli en smule drøyt...

Jeg hadde nok ikke kjøpt Mac om jeg var på jakt etter ny datamaskin i dag... Det var drøyt nok å betale 11.900,- for Macbook 12" hos Elkjøp for noen måneder siden...

tiboine

Jau. La også merke til prisøkningene. Er bare Apple som ØKER prisen på to år gammel hw istedenfor å senke den. Les: Mac pro 2013.

Galskap. Ble noen år med Mac på meg, men må nok vende tilbake til PC-verdenen ved neste oppgradering

ggt667s bilde

ggt667

Mulig det er en valutajustering?

Den norske krona er ikke akkurat sterk.

melt

Pga de økte prisene, lener jeg mer mot å sette sammen min egen Hackintosh - http://www.tonymacx86.com

krsk0

Kan ikke skjønne annet enn at Apple må merke disse prisene kraftig på volumet, men marginen pr. enhet er kanskje viktigere...

Det blir spennende å se om prisene vil bli satt ned når renten begynner å tikke oppover igjen.

Valotunk

Mye av dette grunnes nok med valutajustering. Den norske krona er jo omtrent 30% mindre verdt mot USD i forhold til for ett år siden.

Men det er likevel drøyt med 15.000,- for Macbook 12". Det er den rett og slett ikke verdt uansett hvor lekker den er.

Og Macbook Pro uten retina burde Apple heller "begravd" i stedet for å sette prisen til 12.500,- for maskinvare som var utdatert for 2-3 år siden.

Mars

apple har aldri hatt ambisjoner om å primært konkurrere på pris, (og deltar ikke i race-to-the-bottom) men omkring opplevelsen. visst er det en betydelig prisøkning, men sjekk de amerikanske prisene før-og-etter. valuta er valuta, og det er lite vanlig dødelige får gjort noe med.

futiablo

Jeg er glad jeg kjøpte Mac Pro for noen uker siden da det faktisk var et utrolig drøyt prishopp på 2013 utgaven av samme maskinen.

Dog er nok slik at kronekurs dessverre påvirker prisen nevneverdig. Ser ikke noe prishopp på den amerikanske siden på samme maskin.

Men folkens, slutt nu å klag på priser som om det er verdens undergang. Det er tross alt bare snakk om penger. Ønsker du deg Apple produkter så betaler man for det og får tross alt fantastiske muligheter for god produksjonsopplevelse.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

jeg betalte 40.000 for min maksa ut 5K iMac i fjor. Ser at den i dag kommer på omtrendt 45.000. Sinnsykt. Og det er veldig minimale ytelses forbedringer. Torr jeg venter til neste oppdatering (får håpe krona har gått litt opp i verdi innen da)

Trackpad og tastatur, sinnsyk pris. om jeg skal ha en ny trackpad og nytt tastatur må jeg punge ut 2500,- Det er bare apple som kan operere med de prisene for et tastatur....og endringene er her også ikke verdt prisen, om man allerede har et apple keyboard.

Mistahh

Ingen grunn til å skylde på Apple angående prisøkningene.
Den norske kronen har falt pladask i verdi i forhold til USD, grunnet kollaps i oljeprisen og Norges Banks rentesenkninger. USD har steget 30% i forhold til NOK, siden forsommeren 2014.

Jeg foretrekker god kjøpekraft, dvs sterk krone, men sentralbanken mener vi trenger svak krone grunnet støtte til eksportrettet industri.

Jeg venter med innkjøp av Mac til NOK blir sterkere. Dette skjer ikke før oljeprisen går opp igjen.

danibo77s bilde

danibo77

Hahahha...

Betalte ca 22.000,- for min Powerbook G4 da den var ny...

Dyrt du liksom...

Enda LANGT igjen!

:)

Tmac

slettet

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai