Apple lanserer ny «liten» iPhone

Apple lanserer ny «liten» iPhone

Ryktene stemte og Apple lanserte i dag en helt ny iPhone. Designet og formfaktoren kjenner du igjen fra iPhone 5, men innmaten er noe helt annet. iPhone SE har samme 64-bits A9-prosessor som iPhone 6s, kamera på 12 megapiksler, støtte for Apple Pay og lynrask Touch ID. Prisen starter på 4790,-

Etter at Apple lanserte iPhone 6 og iPhone 6 Plus, har Apple ikke hatt en oppdatert iPhone under 4.7 tommer. Mange synes dette er for store telefoner og har kjøpt de eldre modellene av iPhone 5 og iPhone 5s som Apple fortsatt har solgt. Dette, i tillegg til prisnivå, er sannsynligvis årsaken til at Apple nå drar fram igjen den gamle formfaktoren og lanserer en helt ny iPhone-modell.

iPhone SE har den velkjente, kompakte aluminiumsutførelsen, som nå er oppdatert med skrå, matte kanter, fargeavstemt Apple-logo i rustfritt stål og fire metallic-finisher, inkludert rosegull. iPhone SE har den samme 64-bits A9-chipen som i iPhone 6s og iPhone 6s Plus, som gir deg dobbelt hastighet sammenlignet med iPhone 5s, lengre batteritid, raskere trådløsteknologi, iSight-kamera på 12 megapiksler med Live Photos og 4K-video, og Touch ID med Apple Pay.

iPhone SE fås i metallic-finisher i stellargrå, sølv, gull og rosegull i modeller med 16 GB eller 64 GB fra kr 4790,- (inkl. mva.) hos Apple Store og hos autoriserte Apple forhandlere. IPhone SE blir først tilgjengelig i Norge i april.

Les mer om IPhone SE hos Apple.

Tags:

shimanowallmark

Jadda, en slik skal jeg ha meg. Selvfølgelig i 64 gig eller større. Penger holdt av :-)

Har hatt iPhone 5 siden høsten 2012. Fortjener ny nå :)

T_Bear

Har en gammel telefon som er moden for utskiftning. Det er en 3gs på vel 6 år nå tenker jeg, og den begynner å bli litt sliten. Har holdt ut og venta på at det skulle komme en med buet kant igjen, så når 6 kom var jeg fornøyd med alt unntatt prisen. Så når denne nye da blei beryktet å eksistere tenkte jeg at dette endelig var muligheten til å bytte! Så lager de den med rette kanter. Er ikke noe av poenget med en "liten" telefon at man skal kunne ha den i lomma? Æsj.

Gitman

T_Bear, Har hatt 5S (med rette kanter) i et par år og den går helt fint i lomma :)

Gitman

T_Bear, Har hatt 5S (med rette kanter) i et par år og den går helt fint i lomma :)

TorsteinP

Fikk min SE Gold 64 i dag. Super fornøyd :)

Kludrik

Så en Ipod i butikken for en stund siden. Det slo meg at det hadde vært en perfekt telefon. Putt telefunksjon i den og du har en liten smarting i lommen.

ggt667s bilde

ggt667

Hadde iPhone 6( den "lille" av de 2 ) Kjoepte iPhone SE er langt bedre enn 6ern hvem i all verden trenger cricket bat? Jeg syns vel egentlig at iPhone 1( min fra 2007 funker fortsatt har 4-5 dager med strøm ) er den beste med tanke på størrelse og form, kan dem ikke bare holde formen og legge inn noe av dagens ressurser? Jeg trenger meldinger, helst blå, telegram messenger og telefon og FaceTime. That's it.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai