Libratone med Lightning In-ear headphones

Libratone med Lightning In-ear headphones

At Apple kutter headphone jacken er svært godt nytt for alle som produserer headphones og det vet åpenbart en av våre favoritter, danske Libratone, å sko seg på. De har nettopp lansert en helt ny Lightning In-Ear headphone med støyreduksjon.

Apple må nok tåle mye kritikk for å ha kuttet headphone jacken på iPhone 7 i dagene som kommer, men man må ikke helt glemme at det også gir oss en hel del fordeler. Med Lightning kan nemlig headphones få strøm fra iPhonen og dermed gi oss støyreduksjon uten at man må drasse på en batteripakke.

Libratones nye Q Adapt In-Ear ørepropper er blant av de aller første hodetelefonmodellene i verden som er spesielt designet for iPhone og iPad med Lightning-kontakt. Det betyr at øreproppene kan motta lyden digitalt og samtidig få strømforsyning gjennom Lightning-tilkoblingen, og dermed unngå klumpete batteripakke på ledningen, noe andre ørepropper med støyreduksjon normalt har.

Ørepropper med justerbar, aktiv støyreduksjon, uten ekstra batteripakke, er intet mindre enn en revolusjon. Det gir langt større frihet og mobilitet - og setter lyden enda mer fri

sier administrerende direktør McNair i en pressemelding.

Ledningene til Q Adapt, som er trukket i stoff, har en kontrollenhet for å styre avspillingen og en mikrofon for å motta samtaler og bruke Siri. Ørepluggene er i støpt gummi. Q Adapt In-Ear ørepropper kommer i fire fargealternativer: Elegant Nude, Cloudy White, Stormy Black og Rose Pink. For å sikre optimal komfort følger det med propper i tre ulike størrelser. Q Adapt In-Ear ørepropper koster kr 1799,- og er tilgjengelig hos forhandlere fra oktober. Kan forhåndsbestilles på libratone.com fra begynnelsen av september.

Macsentials bilde

Macsential

Dette er den andre relativt uinteressante saken om Libratone på kort tid på et nettsted som ikke publiserer mange nyheter. Er dette en sponset sak som burde vært merket som sponset? eller er admin bare genuint interessert av alt Libratone foretar seg?

kjetil02

At Apple kutter headphone jacken er svært godt nytt for alle som produserer headphones

Aldri har en mer absurd setning blitt formulert.

admins bilde

admin

@macsential

Vi tar ikke i mot sponsede artikler på Mac1. Libratone er dog en av mine våre favoritter. Sammen med B&O er de Skandinavias Apple.

@kjetil02

Hva er absurd med den setningen? Headphones produsenter gnir seg i henda nå som headphone jacken er borte. De kan nå selge et hav av nye trådløse eller lightning baserte headphones.

kjetil02

Hei admin.

Det er flere ting som gjør det absurd. En ting er at "alle som produserer headphones" nå har ett av tre valg: 1. Enten begynne å betale lisens til Apple og produsere lightning-kompatible dingser (parallelt med "vanlige" modeller for alle som har andre telefoner), 2. lage/satse mer på trådløse modeller (som så langt har dårligere kvalitet OG er avhengig av batterier og chipsett i telefonene), eller 3. fortsette mer eller mindre som før og håpe at fjerningen av 3,5 mm-porten får samme skjebne som FireWire fikk i sin tid, og at det "går over".

Summen er i alle fall at "alle som produserer headphones" får to problemer. Det første er at de må gjøre en haug mer research for å finne ut hva de skal satse på. Betale Apple for å bruke Lightning og samtidig produsere en alternativ modell til de som ikke har iphone 7? Satse hardt på BT eller annen trådløsteknologi? I så fall, hvilken? Eller fortsette med kablet? En kombinasjon av disse? I så fall, hvilken kombinasjon, og hvor mange skal man lage av hver? Det andre problemet er i forlengelsen av det første, nemlig fragmenteringen av markedet. Der alle telefoner frem til nå har hatt 3,5 mm-plugg, må produsentene nå lage headphones til (minst) to ulike markeder parallelt. Det er ikke alle produsenter som har råd eller kompetanse til dette, det er absolutt ikke alle som kommer til å få det til – særlig ikke når Apple eier Beats og har verdens største forsprang.

Det kan godt hende at noen produsenter får solgt mer, men det henger ikke på greip at dette er svært godt nytt for alle som produsere headphones. Det er først og fremst en diger endring i hva produsentene må forholde seg til av standarder, og vil nå og ei stund framover mest av alt føre til at produsentene må gjøre digre investeringer i utforsking av grensesnitt, som igjen betyr at forbedringer av lydkvalitet kan bli skadelidende, i alle fall på kort sikt.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai