macOS Sierra er tilgjengelig i Mac App Store

macOS Sierra er lansert

Apple kunngjorde i dag at macOS Sierra nå er tilgjengelig som en gratis oppdatering i Mac App Store. Den største oppdatering i Sierra er at Siri endelig er tilgjengelig også for Mac-brukere - til og med på norsk. Funksjoner som Universelle utklipp, Skrivebord og Dokumenter i iCloud, automatisk opplåsing med Apple Watchg Bilder og en stor oppdatering til bilder vil også være svært velkommne endringer for oss Mac-brukere.

For en snau time siden gjorde Apple macOS Sierra tilgjengelig i Mac App Store som en helt gratis oppdatering. Utover at Mac OS X nå har skiftet navn til macOS og at Sierra (Fun fact - Sierra Nevada var Steve Jobs favoritt øl) er årets navn, er det ganske mange fine nyheter å se fram til.

Du kan bruke Siri på Mac til å sende meldinger og e-poster, finne dokumenter, slå opp informasjon, søke i bildebiblioteker, endre systemvalg og mye mer. Brukere kan også flytte og slippe søkeresultatene til Siri i dokumenter eller feste dem til «I dag-visningen» for senere bruk. Universelle utklipp gjør at brukere kan kopiere innhold fra en app på en Apple-enhet og lime det inn i en annen app på en annen Apple-enhet - f.eks. en iPhone. Med Skrivebord og Dokumenter i iCloud kan brukere nå få tilgang til filene på skrivebordet sitt fra iPhone og iPad. Og med Automatisk opplåsing kan brukerne automatisk logge på Macen når de har på seg en autentisert Apple Watch.

Bilder har fått den nye funksjonen Minner som også ble introdusert i iOS 10, som fremhever favorittbilder og glemte øyeblikk i brukernes bildebiblioteker ved automatisk å sette sammen samlinger med bilder fra anledninger som bursdagsselskaper eller familieferier. Bilder bruker avansert Artificial Inteligence og maskinlæring til å identifisere ansikter, objekter og landskap i bildene, slik at du kan søke etter hvem og hva som er avbildet.

Andre fine nye funksjoner i macOS Sierra som vi liker er at faner (tabs) er nå tilgjengelige i alle Mac-apper som støtter flere vinduer, inkludert Kart, Mail, Pages, Numbers, Keynote, TextEdit og til og med tredjepartsapper. Picture in picture lar deg ha video fra fra Safari eller iTunes i et vindu som flyter over skrivebordet - akkurat som på iOS. For de av oss med små SSDer er funksjonen «Optimalisert lagring» som frigjør lagringsplass når Macen begynner å bli full og flytter dette til iCloud gull verdt. De som har kastet ut Spotify til fordel for Apple Music vil også like nye Apple Music i iTunes som gjør det enda enklere å finne ny musikk og lytte til eksklusive og nye utgivelser.

macOS Sierra er tilgjengelig på Mac App Store som gratis oppdatering fra og med i dag. macOS Sierra støtter alle Macer lansert høsten 2009 eller senere.

el-nico

Hei hei.
Jeg har oppdatert alt, og alt ser ut til å virke, men jeg er ikke i stand til å finne Bilde i bilde-knappen ... Tester videoer på alle aviser, youtube m.m, men finner ikke ut av det.

Noen som har noen tips?

Once you go mac ....

punsk

Et av de beste argumentene for å kjøpe mac er at den varer lenge. Jeg synes til og med min mid 2009 macbook pro er bedre enn den nye Dell-laptopen jeg har fått låne fra jobb. Men nå er det altså over. Ikke fordi maskinen ikke fortsatt kan gjøre alt det jeg ønsker at den skal gjøre, og ikke fordi maskinen ikke håndterer siste versjon av OSX. Men fordi Apple har funnet ut at de skal "nudge" meg til å pælme min fullt brukbare maskin og bidra til å produsere de flere tonnene av avfall og gift som går med i produksjonen av en ny maskin...

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Din gamle maskin vil fungere akkurat like godt med det nåværende OSet, selv om de som har en nyere Mac kan oppdatere.

Leif Kristian

Testet Sierra både på siste generasjon MacPro og MacBook Pro (mid 2012) Begge ser ut til å virke, også Aperture og iWeb fungerer 100%. Var bekymret siden det var sagt at støtte for Aperture var borte i Sierra.

Så langt kan jeg ikke finne programmer som ikke virker på Sierra.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Viftene på MBP'en (2012) har gått konstant siden oppgraderingen.

Ellers virker alt som det skal.

Ibiza

Airplay kan nå velges direkte fra lyd-ikonet på vertøylinja, endelig!

Sisten

Får ikke uiverselle utklipp til å fungere på min Macbook Pro retina mid 2012. Finner heller ikke noe om det på apple support, står en link til universal clipboard, men havner da på siden med "handoff - continuity" som vel er kjent fra el capitan. Noen som får til universelle utklipp? Kunne være nyttig.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Nytt problem etter etpar dager:

Time Machine nekter å gjenkjenne backup. Apples eneste råd (i nettdiskusjoner) er å slette gamle backup-filer og opprette en ny. Etter to mislykkede forsøk bygger jeg nå ny backup for tredje gang.

pelano

Min gamle HP Lasejet 1020 fungerer på El Capiten, men vil den virke på Sierra? Måtte lete lenge for å finne en driver som fungerte på El Capiten, og vil ikke ødelegge "ferieskriveren" min. Den fungerer 100% og svikter aldri

Rullators bilde

Rullator

Etter å ha installert (null problem) og ha kjørt noen dager, merker jeg at min MacBook Pro 15" tidlig 2011 8Gb tappes for batteri usedvalig fort!!! Vifta går og går! Maskinen blir utrolig varm!! Sjekker i på Aktivitesmonitoren at det er "backupd" og "logd" som trekker 97% av kapasiteten....og de er aktive hele tiden!! Dette kan da umulig være riktig at den skal oppføre seg på den måten?? De 2 foregående OS´ene har fungert smertefritt....
Tillegg:
Nå har jeg lagt inn siste oppdatering til Sierra men jeg får fortsatt ikke tatt backup! Nå er jeg frustrert!
Jeg har gjort alt av tips jeg har funnet på diverse forum...men ingenting hjelper!

Artmanuel

Store problem med Photoshop og Sierra 10.12 Krasjer ved print og lagring :(

Problem løst, fjern printere fra systemvalg og la de installere seg igjen ..

SeaLions bilde

SeaLion

Oppdateringen 10.12.1 er nå tilgjengelig

bertov

Oppdaterte til macOS Sierra, men fikk problemer med iphoto. Får beskjed om at iphoto må oppdaterer, når jeg prøver på det får jeg følgende beskjed "Denne oppdateringen er ikke tilgjengelig for denne Apple-ID-en. Dette er enten fordi artikkelen ble kjøpt av en annen bruker eller fordi den ble refundert eller kansellert".

Noen tips?

Baresorgen

Oppdaterte i går kveld, vår iMac 27" i7 vil ikke logge på igjen... hjelp!

_Pål

Installerte Sierra for eit par veker sidan. Det såg ut til å gå greitt, men maskinen verka tregare, og Word tok god tid på seg med oppstart.
Men: Igår kræsja Mail etter at eg hadde kasta store mengdar e-post. Eg hadde ikkje fått tømt bosskorga. Kikka litt på nettet, men fann ikkje noko som fungerte. Tryggleikskopiane i Time Machine fekk eg ikkje tilgang til, det var grått. Heller ikkje har Time Machine kopiert sidan 18.10., sjølv om han er innstilt på kvar time automatisk.
I dag har eg klona harddisken attende frå ein kopi på ein ekstern harddisk (Carbon Copy Cloner), og no fungerer alt som det skal. Ventar nok med å oppdatere til Sierra...

Kanskje nokon som har opplevt noko liknande?

Macbookpro09

Hei.

Ny på dette forumet :) Lurer på om jeg kan oppdatere min Macbookpro mid 2009 med Mountain lion versjon OS X 10.8.5 til det nyeste macOsSierra? Må jeg da ta alle stegene med oppdateringer for og laste den nyeste? altså, yosemite osv osv?
Noen som kan hjelpe?

on247

To av mine USB-Dac´er fungerer ikke lengre på Sierra. De fungerer fint på El Capitain-maskiner. :(

Ric Hochet

Katastrofe ! ! !
Oppdaterte min iMac forleden dag. Venting og kolaps er to nøkkelord!
Når jeg starter opp FileMaker 12 kollapser programmet etter jeg har tastet inn brukernavn og passord. Når jeg åpner filer uten brukernavn og passord går det greit, men men må stadig vente på at filmenyene i FileMaker skal dukke opp (hjulet snurrer i det uendelige.

Maskinen synes generelt å ha blitt tregere. Ikke minst i Safari.

Vil tilbake til Leopard versjonen, hor finner jeg den?

Ric

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai