Age of Mythology (Spill : Strategi)

Fra før av har Ensemble Studios har gitt oss spillserien Age of empire og følger opp suksessen med spillet Age of Mythology. Er du lei av å bygge, grave etter gull og hogge tømmer? Du slipper ikke unna denne gangen heller. Age of Mythology skiller seg allikevel ut fra tidligere utgivelser.

Introduksjon
Hvis noen er i tvil så er Age-serien strategispill av ypperste klasse og denne utgivelsen er intet unntak. Denne gangen er spillet basert på Gresk, Egyptisk og Norrøn mytologi. Introduksjonen til spillet er fascinerende og setter stemningen fra første stund. Tors hammer og mennesker med hestehode er bare noen av tingene du får oppleve i AoM. Ideen er glimrende og det virker som om utviklerne virkelig har stått på, for dette konseptet fungerer kjempebra. Alt tyder på at dette blir et populært spill for RTS fans.

Grafikk
Som vanlig i slike spill sees alt skrått ovenfra, men nå kan du zoome inn områder og rotere kameraet. Det hender figurene beveger seg ujevnt når det er mange enheter på skjermen samtidig, men det er ingen stor ulempe. Grafikken er som forventet. Det ser bra ut, men ikke overraskende på noen måte. De som har spilt tidligere Age-spill vil fort kjenne seg igjen. Det som imponerer mest er lyssettingen og detaljnivået på karakterene. Grafikken er virkningsfull, med det mener jeg at den ikke er av ypperste kvalitet, men passer utmerket til miljøet du beveger deg i.

Lyd
Musikken er utrolig bra og er med på å heve inntrykket flere hakk. Den er stemningsfull uten å virke forstyrrende. Det samme gjelder lydeffektene. Som vanlig høres lyden av soldater og tømmer, men i tillegg høres alle lyder fra omgivelsene, som for eksempel regn, vind, sjø, sjiraffer, elefanter osv. Musikk og lydeffekter varierer i forhold til hvilken gud man tilber og det hele passer utrolig bra. Etter min mening er dette det beste lydbildet jeg har hørt i et RTS spill.

Spillbarhet
Age of Mythology handler om å bygge og tjene penger som skal brukes til armeer, som igjen skal utrydde fienden. Det har ingen betydning om innbyggerne trives i byen din. Det kan være både en fordel og en ulempe. Ulempen er at det kan bli litt ensformig å bare bygge og krige gang på gang. Fordelen er at det blir et mye mer actionbasert spill enn for eksempel Cæsar-spillene, som jeg er en stor fan av. Jeg trodde derfor først at AoM kunne bli kjedelig, men tok skammelig feil. Det er stor forskjell på de 3 mytologiene som finnes i spillet. Velger du f.eks. Norrøn mytologi, kan du hugge ved raskere og du har flyttbare stasjoner for levering av tømmer, mat og gull. Egypterne kan sende gresshopper til motstanderens åkre og får raskere unike enheter som for eksempel Sphinx (løve med menneskehode) eller Avenger (menneske med ørnehode og klør). Det er ingen spesiell fordel å velge det ene fremfor det andre, men forskjellene gjør det hele mer interessant og øker dermed spillets levetid betraktelig.

Du kan lett kontrollere enhetene ved å sette dem sammen i grupper. Det gjør det enklere når du angriper - du mister ikke så lett hodet i kaoset som oppstår. Singelplayer-modus tar deg med gjennom alle mytologiene i varierte oppdrag. Du kan selvfølgelig også bare spille en enkelt match med et valgfritt antall motstandere.

Hver gud har helter som bærer magi. Ved å bruke magi med omhu, kan det hele avgjøres i din favør. For hver gang du klarer å oppgradere til neste alder (classic, myth, age osv.), må du velge en ny gud å tilbe. Dette fører igjen til nye enheter og ny magi. Jeg har ingenting å utsette på spillbarheten, den er utrolig bra og viser at Ensemble Studios mestrer dette til fingerspissene.

Multiplayer
Age of Mythology kan spilles over nettverket eller over internett ved hjelp av tjenesten Gameranger. Gameranger er et hjelpe program som følger med spillet og knytter deg opp til en rekke andre Mac-brukere du kan spille med over nettet. Gameranger støttes av en rekke spill og teknologien fungerer ypperlig. Vi fikk kun prøvd oss på to-tre online spill, men liker du å krige mot ukjente mennesker er dette absolutt noe å anbefale. Action fra første minutt!

Konklusjon
Et meget bra spill som vil overta tronen etter Age of Empire spillene. Stemningen i spillet er uslåelig. I tillegg er det stor variasjon og en bra singelplayer-kampanje. Alt i alt et meget bra spill som vi gir topp karakter!

Tags:

Lillefix

Topp karakter eller 5 av 6?

Tobbe_82s bilde

Tobbe_82

Kan det linkes mot PC brukere og? Burde vel gå fint?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai