MacAlly DotMouse

Etter å ha brukt Apples Pro Mouse siden den kom, ble trangen etter to musknapper og skrollhjul for stor. Etter mye leting fant jeg endelig en mus som macthet Macen, hadde skrollhjul og flereknapper samt var optisk. Musen heter DotMouse og er laget av MacAlly, en kjent produsent av diverse Mac-tilbehør.

OfficeLine er etter hva jeg har funnet ut den eneste som selger denne musen i Norge og prisen er faktisk meget sympatisk. Kun 236 kr ink. MVA i OfficeLines nettbutikk.

Musen ble levert i en liten og praktisk gul og gjennomsiktig eske. Den oste verken kvalitet eller billig Kina produksjon, men første inntrykket var bra. Inne i esken befant det seg 1 x CD med drivere samt 1 x Mus. Det første jeg la merke til var lengden på USB ledningen, den var tydeligvis altfor lang til å kunne bli benyttet koblet til tastaturet uten ledningsrot.

Jeg fikk rett. Ledningen var lang og ved tilkobling til tastaturet ble det betydelig ledningsrot på skrivebordet mitt. Dette hadde kanskje ikke vært noe problem for den gjennomsnittlige PC bruker, men for oss Macere som liker at det skal være pent rundt oss er dette et problem. Løsningen ble at ledningen ble plassert under tastaturet, noe som fungerte helt fint da ledningen var meget tynn.

Når musen så endelig var koblet opp, kom det et flott blått lys ut av "M'en" bak på musen. Dette lyser konstant så lenge musen er koblet på, og sammen med den hvite og svarte plastfinishen ser det faktisk ganske så stilig ut. En kjedelig ting med dette lyset er at det også lyser når Macen er i dvale, noe som kan være litt uheldig hvis du sover siden av Macen. Et skarpt blått lys fra musen og pulserende hvit lys fra Macen gjør det ikke alltid like lett å sove.

Skrollhjul og knapper virker solide, men mangler Apple musens kvalitetspreg og vekt. Musen er rett og slett litt for lett. I bruk er dog musen meget presis og gjennom programvaren kan du stille på hvilke funksjoner de forskjellige knappene skal ha. Du har også en knapp på selve skrollhjulet, noe som betyr at du faktisk har 3 knapper du kan bruke. Vi satte skrollhjulknappen til Exposé funksjonen i Panther, og nå flyr vinduene til side kun ved et tastetrykk. Absolutt verdt pengene nå våre PC venner er på besøk!

Alt i alt er dette en meget bra mus, men som nevnt med et par mangler. Ledningen er for lang, lyset skulle kunne slås av og musen er litt vel lett. Kan du leve med dette og er du på jakt etter en mus som matcher Macen så er ikke MacAllys DotMouse et dumt valg. Billig er den også!

Tags:

madsbass

Finner musen på Officeline sine sider, men den er enda billigere der.....er det den samme musen?
http://webstore.officeline.no/cgi-bin/WebObjects/WebStore.woa/1/wo/KCjqDRUooF7N6IKb6Wzpa0/19.0.5.9.11.0.3

-mb

'Ignorant?! Ha! I don't even know the meaning of the word!"

iMac G5 20" G5, 2Ghz, 1 Gb RAM 250 Gb HD
Maxtor 300 Gb HD
AirPort Express
iPod 20 Gb 3.gen
Kone, versjon 1.0
1 år gammel sønn som laster ned pakker i iStink

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai