Viktig informasjon om iTunes Music Store

iTunes Music Store bruker FairPlay, Apples digitale rettighetssystem som er designet for å være "fair" mot artisten, mot plateselskapet og deg. I et nøtteskal, din FairPlay-avtale lar deg spille musikken din på opp til 5 datamaskiner, synce med et ubegrenset antall iPods, brenne enkeltsanger et ubegrenset antall ganger, og brenne samme playlist opp til 7 ganger. I tillegg er det en del annet man også bør være klar over.

Autorisering av en datamaskin
For å autorisere en datamaskin for avspilling av din musikk, spill enkelt og greit en av dine kjøpte sanger på datamaskinen (i iTunes). Første gang du autoriserer en datamaskin, må du skrive inn din Apple-ID og ditt passord.

Deautorisering av en datamaskin
Husk å deautorisere datamaskinen din før du oppgraderer den (ram, harddisk osv.), selger den eller gir den bort. For å deautorisere en datamaskin, velg Deautoriser Datamaskin fra Avansert-menyen i iTunes.

Deautorisering av alle datamaskiner
Hvis du glemte å deautorisere datamaskinen før den ble oppgradert, solgt eller gitt bort, og du har nådd grensen for antall autoriseringer, har du muligheten til å deautorisere alle datamaskiner som er autorisert med din iTunes Music Store-konto en gang i året.

Les mer detaljer på Apple sine sider. Vi anbefaler på det sterkeste at dere gjør dere skikkelig kjent med iTunes Music Store. Da vil sjansen for å støte på problemer bli mindre.

Til slutt, for å rette opp på hva de fleste andre norske medier helt har misforstått. Det heter iTunes Music Store, og ikke bare iTunes. iTunes var bare en Jukebox, før iTunes Music Store kom. iTunes Music Store er en del av iTunes!

Tags:

thomasmoen

Kjekt å vite!

Tornsuits
Medlem av MacinSand
macinsand.no
tornsuits.no
badass.no

SimonMee

Mye fin informasjon her. Var ikke klar over at man må deautorisere datamaskinen før oppgradering. Dette er noe jeg nokså sikkert kommer til å glemme, så da er det fint med mulighet til å deautorisere alle datamaskiner.

pawnboys bilde

pawnboy

Autorisering og deautorisering. Og dette skal vanlige forbrukere forholde seg til? Tror flesteparten ikke er klar over det en gang.

Men jeg har ikke helt skjønt dette med max antall datamaskiner. Når jeg kjøper en sang på itms, så kan jeg kopiere den over til 4 andre maskiner? Hvor registreres det hvor mange maskiner den har vært lagret på? I selve filen, eller?

Jeg er rett og slett forvirret:)

thomasbs bilde

thomasb

Autorisering gjøres via iTunes, og det blir registrert på musikkeierens iTMS-konto hvilke maskiner som er autorisert. Hvis du leser litt mer på linken til Apple sine sider, så vil du se at Apple forklarer det hele ganske grundig :-)

Profoss

Hmm, på den applesiden var det også link til en itunes requestfunksjon (http://www.apple.com/feedback/itunes.html), vurderer litt å bruke denne funksjonen flittig.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai