Yahoo med iTMS-konkurrent

Tirsdag annonserte Yahoo sitt svar på iTunes Music Store: Yahoo! Music Unlimited.

I motsetning til iTunes Music Store (iTMS) hvor man betaler pr. sang/album, gir Yahoos musikkbutikk deg i tillegg muligheten til abonnere på tjenesten. Så lenge du er medlem vil du for $7 pr. måned (eller $60 i året) kunne laste ned så mye musikk du orker.

Men skulle du slutte å abonnere på tjenesten mister du også muligheten til å spille av musikken, det være seg på PC eller MP3-spiller. Hvis man ønsker å beholde musikken, samt ha mulighet for å brenne på CD, kan man kjøpe enkeltlåter for $0.99 (samme pris som iTMS opererer med). Er man medlem kan man kjøpe låter for $0.79.

Yahoo! Music Unlimited benytter seg ikke overraskende av Microsofts DRM-teknologi, og musikken kan derfor ikke spilles av på Apples iPod.
Med over 1 million låter matcher Yahoo nesten Apples musikkbutikk når det gjelder utvalg.

Napster og Real Networks tilbyr også abonnement på musikk, men ligger noe over prisen Yahoo tilbyr (henholdsvis $15 og $12 pr. måned). Apples Steve Jobs har uttalt at folk vil eie musikk, ikke leie. Det blir spennende å se om Apple holder stand i møte med stadig flere konkurrenter på online-markedet for musikk.

Yahoos musikktjeneste er foreløpig i betaversjon og kun tilgjengelig for brukere i USA.

Tags:

kaspartu

å ha 1 mill låter å laste ubegrenset ned i! usunt og uff.. nei jeg tør ikke tenke på hvor stor harddisk jeg måtte hatt..

Einsteins bilde

Einstein

La merke til at VG Nett har åpnet en nettradio. Ikke at jeg er så interessert i musikken der, men det er irriterende at de konsekvent utelater Mac-ere.

alex123

Skal ikke nevne navn, men synes det er sørgelig å se mac-fanatisme her på mac1. Generelt er dere alle kjempegreie folk, men noen ganger virker det som folk har knyttet hvordan Apple gjør det til sitt eget selvbilde og forsvarer Apple mot all logikk og fornuft.

Hvordan kan noen for eksempel klare å vinkle det at Yahoo tilbyr ubegrenset nedlasting, som noe NEGATIVT (fordi det vil fylle opp harddisken)??? Hadde Apple kommet med noe tilsvarende ville det blitt halleluja-stemning med en gang.

Hey, jeg digger mac og synes det er et kult miljø av brukere. Men pass på at man beholder sin egen kritiske sans og husk at selv Apple kan gjøre feil eller være uheldige.

dusa

Enig med deg og jeg er nok en av de som roper litt høyt noen ganger. Apple har sine sider de også som alle andre og det finnes absolutt ting å peke på.

Men nå er jeg ute etter en god maskin uten virus problemer og sikkerhetsproblematikk og det har jeg fått. Så det er kanskje så lite som skal til for å glede i alle fall noen av oss :-)

admins bilde

admin

Kan ikke helt se hvordan denne artikkelen er vinklet negativt eller med halleluja-stemning for Apple?

Mitt PERSONLIGE syn på saken er forøvrig at jeg ikke er interessert i å "leie" musikk og liker heller å kjøpe musikken. Windows Media filer med DRM rangerer jeg forøvrig også nederst på listen min over filer jeg vil ha på maskinen min (forøvrig virker de jo heller ikke), men det betyr vel heller ikke at jeg elsker Apples DRM løsning og iPod-only løsning. For meg i dag så er iPoden klart den beste MP3-spilleren med henhold til design, funksjonalitet med min Mac og faktisk også pris/ytelse.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai