Slutt på CherryOS

CherryOS, mac-emulatoren som raskt viste seg å være en «rip-off» av open-source-emulatoren PearPC, ser nå ut til å ha kommet til veis ende. Nettsiden til CherryOS sier nå kun «CherryOS is no more».

CherryOS ble lansert som en ny og revolusjonerende emulator som gjorde det mulig å kjøre OS X på standard pc-hardware, men når de første utgavene var klare for nedlasting viste det seg fort at CherryOS kun var en kamuflert utgave av PearPC, med en ny frontend. Siden kildekoden til CherryOS ikke ble gjort tilgjengelig var dette et klart brudd på GPL-lisensen, som PearPC er lisensiert under.

Selskapet bak CherryOS, Maui X-Stream (MXS), har hele tiden nektet for at CherryOS har noe med PearPC å gjøre, selv etter at flere bevis for dette ble lagt ut på internett, blant annet på websiden pearpc.net, men nå ser det ut som de har innsett at slaget er tapt.

I kjølvannet av CherryOS-saken har det også kommet frem bevis for at andre produkter fra MXS inneholder kode fra fri programvare benyttet i strid med lisensen. For de som er interessert i å lese mer om dette anbefales «Deconstructing Maui X-Stream».

For de som har lyst til å prøve mac-emulering under x86 er det ingen grunn til å fortvile selv om CherryOS er borte, orginalen er fortsatt tilgjengelig og under utvikling, med full kildekode tilgjengelig. Ved hjelp av denne kan både OS X, Darwin og linux kjøres, selv om det på grunn av emuleringen går ganske tregt.

Kilder:
pearpc.net
Deconstructing Maui X-Stream

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai