Har Gates endelig funnet oppskriften?

"As good as Apple may be, I don't believe the success of the iPod is sustainable in the long run" har Gates sagt til et tysk magasin. Har Gates funnet oppskriften på erobring av MP3 verden? I følge nyhetsartikelen fra Reuters, har Microsoft store forventinger for deres hybridprodukt. Nemmelig en kombinasjon av mobiltelefon og mp3 spiller.

Enheten er kanskje kjent for oss mange. Ericsson, Samsung, Motorola og Nokia blant andre, hatt innebygget mp3 spiller i deres telefoner. Siste skritt for Gates er da kanskje i et opptråkket fotspor.

Microsoft har pr i dag blant annet funnet veien inn i telefonen Qtec. Microsofts version for bærbare enheter PPC2003 minner temmelig mye om deres stasjonære windowsversion. Så kalte PDAer har hatt dette systemet i lengre tid. Og maskiner med innebygget lydkort har også kunnet spille av mp3 og videoer i lengre tid.

Videre forteller Gates at man skal kunne sende og motta e-post hvor enn man befinner seg i verden. Dette har vært en funksjon på mobiltelefoner i lang tid. Man har også hatt muligheten til å plugge et GSM kort inn i en Palm eller PDA for siden å sende mail eller ringe. Enkelte enheter har også hatt muligheten for bluetooth eller IR forbindelse mellom vanlige telefoner. Mobilen fungerer da som et vanlig modem.

Derfor undres jeg på en ting. Har Gates funnet oppskriften? eller har han ganske enkelt vært mindre tilstedeværende de siste årene?

Kilde: Reuters

Tags:

josteinsen

Jeg er også helt overbevist om at mobiltelefonen vil ta over for iPod og andre MP3 spillere. Dersom lydkvaliteten og lagringskapasiteten blir like god ser jeg ingen grunn til å drasse på en ekstra spiller når man i 99% av tilfellene allikevel må/vil ha en telefon med seg.

Leon

Ja, jeg ser poenget. Og er helt og holdent enig. Hvorfor drasse rundt på en ekstra dings, når du uansett har med Mobiltelefonen? Vel, jeg ser bare ett stort problem. Batteritid. Med dagens batteri er jeg tom for strøm på iPod'en min etter 12 timers lytting. Jeg har lite lyst til at mobiltelefonen min skal ha en halv dags batteritid, eller mindre.....

josteinsen

Godt poeng ang batterilevetiden, men der gjøres det jo stadig forbedringer. Tror ikke at iPod ol. vil bli utklasset riktig enda, men snart.

Tenk bare på hvor lett shuffle er og hvor lenge batteriet holder. Man behøver egentlig derfor bare å legge til vekten av en shuffle (batteriet og minnet) til en telefon og så har man bade god kapasitet og batterilevetid uten at telefonen blir tung eller lider av strøm mangel.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai