iTunes 4.9 på vei

Steve Jobs presenterte en ny versjon av iTunes på Wall Street Journals D: All Things Digital konferansen som begynte i går kveld. Den nye versjonen som ble presentert er i følge Steve Jobs forventet å bli lansert i løpet av 60 dager og inneholder noen nye spennende funksjoner. Blant annet vil iTunes nå få en såkalt podcasting funksjon. Det vil si støtte for nedlastbare virtulle "radioprogrammer".

Podcasting har blitt fryktelig populært i USA og har nå også begynt å spre seg som en farsot til resten av verden. Podcasting er enkelt og greit en metode for å publisere lyddfiler på internet. Lytterene har muligheten til å velge podcaster som man ønsker å motta automatisk og podcasting benytter RSS protokollen. Podcasting har så langt blitt brukt i all hovedsak til å starte virtuelle "radiostasjoner" hvor du kan laste ned radioprogrammer og høre dem på din iPod. Podcastingfenomentet har spredd seg så langt at til og med NRK vurderer å tilby noen av sine radioprogrammer tilgjengelig som "podcasts". Begrepet podcasting har kommet som et resultat av iPodens enorme suksess og ordet podcasting er en blanding av "iPod" og "broadcasting"

Nå vil man finne støtte for podcasting i den kommende iTunes 4.9 versjonen og dette ser alle ivrige podcast-tilhengere på som en stor suksess. Apple og Steve Jobs gjorde det klart av man etterhvert ville kunne finne gratis podcasts på iTunes Music Store og at det også etterhvert ville bli en tettere oppknytting mellom podcasts og iTunes Music Store på flere felter.

Steve Jobs benyttet konferansen også til å svare på spørsmål om Yahoos nyeste musikktjeneste hvor du for 60$ i året kan høre så mye musikk som du bare ønsker. Jobs og Apple mente fortsatt at dette ikke var noe brukerene i stor grad ønsket og kommenterte som tidligere at han mente brukere ønsket å eie og ikke leie musikk. Videre fortalte han at Yahoos pris var alt for lav og at de solgte tjenestene for mindre enn hva det kostet dem. Internt i Apple hadde de nå et veddemål om hvor lenge det varte før Yahoo økte prisene med 5$ per måned. Steve Jobs tippet personlig fem måneder.

Steve Jobs var i følge Wall Street Journal i svært godt humør under konferansen og benyttet anledningen til å spøke med hans største rival Bill Gates, som befant seg blant publikum under Steve Jobs intervju. Jobs ba alle i salen som eide en iPod om å putte hendene i været, noe store deler av salen gjorde. Steve Jobs spurte så Bill Gates direkte om han hadde hånden i været, og salen brøt ut i latter. En pinlig berørt Bill Gates kommenterte i følge Wall Street Journal ikke spørsmålet fra Steve Jobs.

Tags:

Moldarin

Kan tipse om et godt podCast på

http://teemorris.com/podcast

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai