IBM med ny teknologi

I følge Computer Business Review så har IBM akkurat inngått en 200 millioner dollar avtale med det japanske selskapet Toppan Printing Co om samarbeid om utvikling av nye prosessorer på 45 nanometer. Dette betyr mindre og raskere prosessorer og viser i følge Computer Business Review at IBM satser stort på prosessorutvikling.

I dag produserer IBM prosessorer til Apple på 90 nanometer. Gjennom den nye avtalen så vil IBM begynne å utvikle prosessorer på 45 nanometer. Det vil si at avstanden mellom transistorer på prosessoren vil bli redusert fra 90 nm til 45 nm og det derfor vil være plass til flere transistorer per prosessor. Dette vil øke ytelsen på prosessoren og også åpne for mindre prosessorer med mindre varmeutvikling. IBM regner med å ha 45 nanometer prosessorer i produksjon først i 2007, men dette er i følge analytikere lang tid før IBMs største konkurrent Intel er forventet å nå 45 nm stadiet.

I tillegg til dette, så demonstrerte IBM nylig en prototype på en Cell basert Blade Server. Denne serveren kjørte Linux og de ryktene vil ha det til at dette var en PPC-variant av Linux, siden forskjellene mellom PPC og Cell arkitekturen ikke er stor. Hver av disse Cell-baserte Blade serverene skal teoretisk sett kunne yte 400Gigaflops, 200GFlops per prosessor. Prosessorene kjørte i følge IBM på en klokkefrekvens på 2.8GHz. Toshiba, som er en av utviklerene bak Cell, presenterte også nylig kraften bak denne nye prosessoren. I en test viste Toshiba fram en Cell-basert maskin som samtidig dekodet 48 SDTV format MPEG-2 streams. I demonstrasjonen ble 48 MPEG-2 streams dekodet og vist med en oppløsning på 1920x1080. Alle de 48 filmene ble vist samtidig i hver sin liten rute, uten problemer.

Det skjer med andre ord mye spennende i prosessorutviklingen, og alle tegn peker på at det nå er IBM som har ledertrøyen i forhold til Intel og AMD. Når, og om, Apple merker noen av denne utviklingen vites ikke, men framtiden til IBM og prosessorene som Apple benytter er spenennde.

Tags:
Nikoraisans bilde

Nikoraisan

vedder lommeboka mi på at g6 kommer til å bli 45 nm... veit ikke helt hvorfor.

http://mac1.no/user/1391

wonderboy

Håper ikke du er så veldig avhenig av det du har i lommeboka di..

Jeg for min del ønsker meg en CELL basert PB til jul :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai