iPod-klone på markedet i Tyskland

Den tyske kjeden Plus ventes å selge en iPod-klone i sine butikker. Produktet som dukket opp i en produktkatalog fra kjeden går under navnet micromaxx 42452 og imiterer iPod-utseendet på en overbevisende måte. Dette er bare en av flere kloner som har sett dagens lys i det siste og Apple vurderer søksmål.

iPod-klonen støtter interessant nok ikke AAC-formatet, men MP3, WMA, DRM WMA, og ADPCM filer spiller den av. Den tilbyr riktignok også noen egne funksjoner som innebygd mikrofon og FM-tuner. Noen respons fra Apple i denne saken er ikke kjent, men et søksmål er ikke annet enn å forvente. Apple vurderer for øyeblikket å saksøke tyske Medion som også har produsert en iPod-klone som ser forvekslende lik ut med Apples egen MP3-spiller.

Ta en titt på micromaxx her.

Kilde: MacNN / Forbes

Tags:

NyZeta

Den så jo ikke akkurat fin ut da.
Vil si at man neppe får det man vil ha hvis man kjøper no sånt.

TheX

Den har jeg sett før. Stygg.

kaspartu

ser skikkelig ut som et dårlig forsøk på å gjøre en ipod mini, som ikke har lyktes! prisen er ikke så sprøtt bra heller, 20 euro under 4gb versjonene på den tyske applestoren. håper den flopper, kjipt om det lykkes for noen å leve på apples design på den måten.

Ttigers bilde

Ttiger

netthandelen har også en ipod klone, ganske lik?
www.netthandelen.no/?s=9674&g=0&expand=0,3,171
Jævla stygg!!

----
Tommy Ebbesen
tommye@spymac.com

Wolfgang

det er kommer aldri til å slå ann, ser ut som om at det er noe du har kjøpt i en Select katalog..

kaspartu

likte denne fakta opplysningen. "Lagring av 1000-vis av låter" da har man ikke så sinnsykt bra kavalitet på sakene! fæl greie, virkelig select katalog..

Lillefix

"Lagring av 1000-vis av låter" - hehe
Her er en annen: "Filsystem: FAT 16 eller FAT 32" - Er ikke FAT 16 litt "ut"?

---------------------------------------
Jeg er en lykkelig eier av en:
Mini Mac (1.25 Ghz)
iPod 3g (10 GB)
Canon Ixus 500

NuSkool

Sjekk ørepluggene på nederste bildet! Hvor like er ikke de til de orginale apple pluggene?

bep0rz

Når skal folk lære?

Jeg vil gjerne kjøpe den første portable musikkavspilleren som virkelig slår iPod på alle måter.

mvh bep0rz

Zebratinas bilde

Zebratina

iPod-kopien selges gjennom billigmatkjeden Tengelmann, men den selger svært dårlig da kvaliteten er helt på bånn. Den forsvinner nok ganske raskt fra markedet særlig nå som Apple har oppdaget plagiatet. Også iPod Shuffle er fått en plagiat: På "Computermesse CeBIT" viste det taiwanesische firmaet Luxpro sin Digitalplayer "Super Shuffle" (!). Ikke bare ser den nesten lik ut originalen men Luxpro har i tillegg brukt dansende figurer/silhuetter i sin reklamekampanje på sin messestand!

msulland

Er samme som selges via netthandelen.no virker det som ja. Kjenner en som kjøpte en derfra, og kan ikke si noe annet en at de lyser dårlig kvalitet. Menyene er umulige, plasten er ikke satt ordentlig sammen osv. Den lager lyd, men ikke stort mer. Kaller det en dellPod jeg :)

Ørepluggene er så godt som identiske, foruten at ledningen fra der de to samles og ned til pluggen er to isteden for en som på ipod shuffle i hvertfall. Virker som apple har den dyre versjonen og netthandel greia den utrolig billige. Men selve proppene til å ha i øret er 100% like.

Reverend Roger

Siden jeg bor her nede og av til kjøper øl på Plus som er den billigkjeden som selger denne ripoffen skal jeg stikke innom til uken for å prøve denne. Kommer med rapport på denne. Fikk reklamen i posten forrige uke og til og med samboeren min som egentlig ikke har noe større interesse av slike ting kommenterte at dette var et plagiat så det holdt. Erfaringsmessig er ikke elektronikkprodukter som selges gjennom pluss verdt pengene i det hele tatt.

Denne saken har fått ganske mye oppmerksomhet her de siste dagene med store oppslag i de fleste store avisene som Spiegel og Bild Zeitung. Saken ble også nevnt på minst en av de nasjonale nyhetssendingene. Dersom all reklame er god reklame har vel både Apple og Plus tjent på dette - desverre.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai