Flere Intel-rykter

I forrige uke ble det svært hett på ryktebørsen da et gammelt rykte omkring Apple og Intel igjen blusset opp. Mange analytikere tok ryktet for god fisk og annonserte omtrent at Apple hadde gått over til Intel. De fleste Mac-medier og andre som kjenner Apples historie og platform tok dog ryktet med en klype salt. Nå har det blitt helt mer bensin på bålet. En artikkel på nettsiden Engadget hevder at Apple var i samtaler med Intel rundt en kommende tablet-mac, ikke et prosessorbytte som først antatt.

Ryktets kilde sier at Apple var i samtaler med Intel ikke om et bytte av prosessorer i dagens Macer, men forhandlinger om utvikling av en spesiell versjon av Intels Soma-chipsett. Dette chipsettet er spesielt utviklet for tablet-pcer og bruker svært lite strøm. I følge engadget så hadde kilden sett en av de ryktede tablet-macene og de hadde trykksensitiv skjerm, instant-on og kjørte en nedskalert versjon av Mac OS X. Hvis ryktene stemmer kan det bety at Apples ryktede tablet-mac kan ha en Intel-prosessor og at den kjører en spesiell nedskalert X86 versjon av Mac OS X.

Kilde : engadget

Tags:

helge_karl

Eg trur ikkje apple kjem til å lage noko tablet pc. Hadde ikkje hatt noko mot om dei lagde noko som ein kan kontrollere heimeunderholdninga med. Det vil seie eit kontrollpanel. Den kan da nyttast som remote kontroll til AX, vise filmar osb utan at det trengs alle komponentane som ein ser i bærbare. Noko liknande som centerstage project held på med å utvikle for mac minien. Det hadde jo vært fint å ha slike underhaldningsskjermer plassert rundt i heimen slik at ein kan velge musikk, video, bildeframvisning og evt. tv der ein oppheld seg. Og at lyden vert kjøyrt til ønska AX stasjon. Eg tykkjer at tablet pc er eit noko klønete produkt. Men kanhende saman med stativ og blåtanns tastatur kunne det være greit det òg.

Helge

admins bilde

admin

Bildet er tatt fra patentet Apple akkurat fikk invilget.. de har helt klart noe på gang, men om det blir en tablet-mac tviler vel jeg også på. Vi får nok se noe annet spennende :)

kaspartu

ser ut til at intel har endel jern i ilden.. wired skriver idag om en mulig mini pc som minner masse om mac mini'en! sjekk selv...

swape

OK hvis man tenker litt grunndig så ser at Xbox (Microsoft) har gått over til PPC prosessorer fordi de er best. .. hvorfor skulle apple da gå over til noe til og med Microsoft ikke vil lenger bruke på Xbox???

---------------------
http://swape.net

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai