FileMaker 7 med store forbedringer

FileMaker 7 skal i følge ryktene komme med omfattende og store forbedringer i forhold til dagens FileMaker 6. Dette melder Think Secret. Mange har vært skuffet av hvor små forbedringer FileMaker 5, 5.5 og 6 brakte med seg. Men ryktene omkring den nye FileMaker 7 kan virkelig gi FileMaker det løftet den trenger for å bli et mer moderne og robust databasesystem.

Blant annet skal det nå gå an å ha flere tabeller i en databasefil, bedre relasjonsmuligheter (basert på f.eks. større enn, mindre enn osv.), bedre scripting, nytt og enklere sikkerhetssystem og en helt ny web-motor. FileMaker skal også ha støtte for å vise flere vinduer av samme database, bedre dialoger (med input som kan brukes videre) og full Unicode språkstøtte.

På serversiden vil FileMaker Unlimited bli inkorporert med FileMaker Server, og tilby web og database server på en og samme løsning (endelig!). Det skal heller ikke være noen begrensninger i forhold hvor mange brukere som kan koble seg opp mot serveren, hvor mange databaser man kan hoste eller hvor store databasefilene kan være. Alt dette er bare begrenset i forhold til hvor mye RAM og diskplass man har!

Med disse store endringene er det åpenbart at den nye FileMaker 7 også vil bruke et nytt filformat. Overgangen fra dagens FileMaker 6 skal i følge Think Secret være noe vanskeligere enn bare å konvertere de gamle filene (slik man har kunnet før), men lite er kjent om prosessen for dette på det nåværende tidspunkt.

Notatene fra FileMaker Director of Development, Chung Lee, kan dessuten gi en pekepin på hva som man kan forvente seg av FileMaker 7.

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai