Hva skjer på WWDC?

Vi nærmer oss WWDC05 (World Wide Developer Conference) med stormskritt, men ryktebørsen er usedvanlig stille selv om det er under en uke igjen til Steve Jobs holder sin årlige WWDC-keynote. Normalt ved disse tider så er ryktebørsen full av forventningsfulle rykter rundt eventuelle nye Apple produkter Steve Jobs vil lansere på WWDC. En slik stilhet som vi ser nå kan kanskje bety to ting; enten har Apple ingenting spesielt å vise fram - eller så er nyheten så stor at svært få hos Apple vet hva som blir lansert. Vi tar en titt på hva som eventult kan komme til å skje på WWDC!

Den 6. juni står Steve Jobs igjen på scenen i San Fransisco og holder den årlige WWDC05 talen. Dette er en av de viktigste messene til Apple, da den er kun for utviklere. Det vil si personer og selskaper som lager programmer og andre tjenester til Mac OS X. Dette er i Apples øyne svært viktige personer som kan bidra til at flere velger Mac gjennom utvikling av god programvare. Derfor bruker Apple ofte WWDC-messen også til diverse produktlanseringer for å få PR omkring denne messen og alle Apples utviklere, i tillegg til sine ny lanserte produkter.

Stillhet
Normalt ved disse tider er ryktene rundt Apples nye produkter helt i ekstase. Det pleier alltid å dukke opp en rekke forskjellige rykter rundt hva Apple skal og ikke skal lansere på WWDC, og ofte stemmer ryktene helt med hva som faktisk kommer. I år har det vært særdeles stille rundt WWDC og Steve Jobs keyonte. Ingen "bekreftede" rykter, ingen bilder og ikke engang noen håndfaste teorier om nye produkter preger ryktebørsen. Hva kan dette bety?

Vi i redaksjonen tror at dette kan være pga. tre faktorer. Apple gikk tidligere i år til sak mot to ryktenettsteder som publiserte informasjon om et produkt kalt "Asteroid". Dette skulle være en Firewire lyd-inn boks, og produktet ble presentert på ThinkSecret med ganske så detaljerte tegninger. Apple hadde tydeligvis en utro ansatt som lekket viktig informasjon til eieren bak Thinksecret, en 19 årig student på Havard College i USA. Hvordan kunne sensitiv bedriftsinformasjon havne hos denne 19-åringen? For å finne svaret på dette gikk Apple til sak mot Thinksecret og andre nettsteder som publiserte lignende rykter. De ville vite hvem kilden var og tette "hullet". Manglen på rykter rundt WWDC i dag kan bero på at Apple faktisk fikk tettet dette "hullet" eller skremt personen(e) som ga denne informasjonen til Thinksecret fra å gjøre det igjen.

Faktor nummer to som kan spille inn på manglen av rykter er selvfølgelig at det Apple kommer til å presentere er så hemmelig at svært få innen Apples organisasjon vet noe som helst om produktet før Steve Jobs står på scenen og lanserer det. Vi har sett det ved tidligere anledninger når den første iMacen ble introdusert og når iPoden ble introdusert. Produktene kom som lyn fra blå himmel og ingen hadde forutsett dette. Kan Apples eventuelle nyhet være så stor at kun den innerste kretsen hos Apple vet noe om den?

Den tredje og siste faktoren er den kjedeligste. Stillheten kan også bety at Apple faktisk ikke har noen som helst spennende nyheter å presentere i det hele tatt.

Hva kan eventuelt komme?
Det er absolutt forventet at Apple kommer med en oppdatering av iBook serien. Det har nå gått over 225 dager siden Apple sist oppdaterte denne populære bærbare modellen. Gjennomsnittlig har Apple oppdatert iBooken etter 158 dager. Det er med andre ord ganske stor sannsynlighet for at Apple vil oppdatere iBooken neste uke, selv om WWDC normalt ikke har vært en messe hvor iBook og iMac produkter lanseres.

Tablet-mac ryktene har også vært mer eller mindre hete de siste ukene. Apple har fått et patent på en tablet-mac eller noe lignende ble det oppdaget tidligere i år, men det har dukket svært lite informasjon opp rundt dette produktet. Dette kan selvfølgelig være produktet Apple ønsker å være ekstremt hemmelige rundt, men det må i såfall være noe mer revolusjonerende enn en vanlig tablet-pc. Tablet-PCer har så langt floppet kollosalt, og Apple bør gjøre noe "fantastisk" hvis de skal få en tablet-mac til å bli en hit. Noen har spekulert i en tablet-mac som kan kontrollere alle maskiner i huset. Altså en enhet ca. dobbelt så stor som en PDA med en trykkfølsom skjerm hvor du over Airport kan kontrollere alle dine Macer i ditt hus. Dette kan f.eks. være hendig hvis du har koblet Macen til stereoanlegget og ønsker å endre musikk fra et annet sted enn der Macen står.

Uansett hva som skjer, så vil Mac1 dekke hendelsene. Vår skribent, thomas, drar på søndag til San Fransisco for å delta på WWDC og dekke messen for Mac1.

Tags:
kolbys bilde

kolby

Uansett hva som skjer, så vil Thomas ta med noen tøffe ting fra messen hjem til Kolby.

- Mick Kolby

nilsths bilde

nilsth

Leste et sted (tror det var macinsider) at flere av rykte sidene var betalt (dvs de fikk mac utstyr), hvis de holdt kjeft.

Har klart å overtale fire bekjente til å bytte til Mac, men har alle på hold inntil nye iBook kommer, så håper det skjer noe nå...

www.nilsth.com

smacmac

Jeg vet ikke mye, men at du leste det på macinsider tror jeg ikke...

Ellers skjønte jeg ikke det med at iMacen var så overraskende. Joda det var ikke så mange dagene før bildene kom, men at en ny billigere maskin i iMacklassen eller eMac klassen viste man vel allerede i midtveis i Mai.

nilsths bilde

nilsth

Right you are. Etter å ha sjekket litt viste det seg å være MacRumors:
http://www.macrumors.com/pages/2005/05/20050529205131.shtml

(artikkelen ser ut til å være forandret siden jeg leste den)

www.nilsth.com

makrell

det var en godt holdt hemmelighet da den første imacen ble introdusert i 1998.

admins bilde

admin

Vi snakker om den første iMacen. I 1998.

Otsego

Heldige Thomas, får dra til California og greier :P

mvh.
Christian S.
http://mac1.no/user/466 / christian@exonite.com

sindreengen

aiaiai
nå vet jeg ihvertfall hvilken webside jeg skal lage

tomen

iTunes er fortsatt versjon 4 og det er på overtid med en større oppgradering. Hva med en gratis versjon 5 og en versjon 5.0 server til kr: 1290,-

PB 15" 1,5GHz,512RAM. iPod-mini silver

TheX

Og hva skal vi med en iTunes Server? Og med en pris på 1290 Kr? Hva pokker?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai