Apple maskiner med Intel Inside?

I følge Cnet news kommer Steve Jobs på mandag til å lansere overgangen fra PowerPC til Intel prosessorer. Dette har vært diskutert i lengre tid, og spekulasjonene har vært mange. Men nå har altså Cnet hørt dette fra "sikre kilder".

Tags:

Otsego

MEGET usannsynlig, men vi får se.

mvh.
Christian S.
http://mac1.no/user/466 / christian@exonite.com

elros

De vet ikke noe enda om hvilken arkitektur Intel vil levere?

Jeg tror ikke Apple vil porte alt og alle til X86 prosessor arkitektur...
Får vi se Intel PowerPC brikker mon tro?

sls

Høres litt rart ut at SJ skal fortelle at Apple skal gå over til Intel og så ikke gjøre det før i 2006. Har de ikke tenkt å selge maskiner frem til da? Og hva med programmene, de må jo skrives om for nye CPUer. Skal programmer i fremtiden skrives for både de med PPC CPU (pre 2006 eller 2007 for PowerMac) og de med Intel-Mac..?

TorbX

IBM får ikke G5 på lavt nok strømforbruk og varmenivå til bruk i PowerBookene, G4 er akterutseilt av Pentium M eller hva det heter. De har dual-core og greier. Intel har 80% av markedet.

Jeg er overbevist. Bytter man arkitektur enda en gang, så blir det for aller siste gang, for da henger Apple med virkelig store gutta - de som gidder å lage bedre prosessorer. IBM gir tydligvis F...

Priser vil sikkert også synke. Dessuten vil vi slippe det der mhz-myth-maset. Vi stiller på lik linje med x86-gutta, og resten er opp til programvaren. Der vinner selvsagt Apple.

kolbys bilde

kolby

At vi har vår egen prosessor er jo halve moroa...

- Mick Kolby

Otsego

Kort sagt så eier IBM på prossesorer, verdens beste supercomputer er jo bygget opp på PPC prossesorer. Og Apple måtte ha vært direkte dumme dersom de skulle tvinge alle utviklere til å skrive om programmene slik at de kjørte på x86, programmere ville ha drete i hele Mac greia med en gang.

mvh.
Christian S.
http://mac1.no/user/466 / christian@exonite.com

sls

Og om Apple skulle lage OS X for PC (x86) ser jeg for meg dette scenarioet - "alle" laster ned priatkopi av OSX x86-versjon med DC++, ingen kjøper Apple-hardware med intel-CPU fordi de koster mer enn billigste PCene. Apple går over til kun å lage iPods men EU gjør det forbudt i EU-grunnlov revidert utgave nr. 14 med bruk av MP3-spillere til å spille musikk i det hele tatt. Apple går konk :P

bep0rz

Etterlengtet.
Det vil nok ikke bli noen x86-prosessor, men de utvikler vel en slags Mac-prosessor.

Ser ingen grunn til å hate dette, jeg vil nok bare si at det er positivt at de går over til noen som kan det med å lage prosessorer, nemlig Intel.
Pentium M er vel den absolutt beste prosessoren som kan bli pakket inn i en bærbar?
mvh bep0rz

TeSps bilde

TeSp

Dette blir spennende, jeg er neimen ikke sikker på hva som skjer jeg. Hadde håpet og trodd at Apple holdt seg til IBM jeg. De lager gode og raske prosessorer, mens hvis ikke IBM klarer å lage kjølige nok G5 prosessorer er det jo ikke annet å gjøre en å få intel til å lage en ny type laptopp prosessorer mens IBM lager de stasjonære, hvis det er mulig?

Aner ikke jeg bare kommer med noen forslag jeg, er ingen HW freak akuratt. :P

ruben

Microsoft går for PPC prosessorer i XBox og Apple går for "Intel inside", er jammen ikke helt sikker jeg.
Høres ut som en våt drøm for alle som elsker å regne i mhz istedenfor antall omstarter.

Ruben

TorbX

SIS:

Det er jo ikke snakk om å lage OS X for PC da, men å bruke x86 prosessorer. Man vil nok fremdeles trenge en Apple ROM eller hva det heter (tilsvarende BIOS) for å kunne starte opp maskinen.

nilsths bilde

nilsth

Får slenge inn mine 5 cent her også.

Er enkelte som frykter at overgang til Intel på en eller annen måte ville gjort Mac til en dårligere maskin. Det tror jeg ikke man trenger å frykte. Man må ikke blande sammen x86 og Windows. Ytelsesmessig kan jeg ikke se noe annet enn fordeler ved å gå over til Intel (selv om jeg skulle ønske de hadde valgt AMD istede), og det finnes ingen grunn til å tro at det skulle være mindre stabilt. Prisen vil trolig også synke endel. Jeg tror ikke det vil være noe stort problem å porte programvare fra ppc til x86. Det vil kanskje til og med friste flere utviklere til å utvikle Mac software.

Når det gjelder ulemper, så er det selvsagt noen av dem også. Det jeg er mest spent på å se hvordan Apple takler (hvis dette er tilfelle), er som andre har kommentert, hvordan Apple har tenkt til å selge maskiner før overgangen. Kanskje har de fått Intel til å produsere PPC, men det spørs om Intel vil få det til hvis IBM ikke gjør det. Det har vært snakk om at IBM har vært lite motivert, men jeg kan ikke se at Intel skulle være bedre på den fronten.

Men uansett, jeg har ikke helt tro på at dette kommer til å skje i morgen...

www.nilsth.com

sls

Kan det crackes/hackes så vil det også bli det ila første uken eller to de eventuelle nye maskinene til Apple er kommet. Men jeg tviler sterkt på at det vil bli lansert et veikart om bytte av arkitektur i morgen... Kanskje det kommer nye iBooks..? :)

mammal

Kanskje det er iPhone som kommer? Eller håndholdt? Med prosessor fra Intel??
--
hisle nChristian

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai