Apple fortsetter med IBM?

Ryktene rundt Apple og et prosessorskifte til har de siste to dagene blitt svært varmt. Nå har det dukket opp kontrarykter som hevder at IBM legger siste hånd på PowerPC 970MP prosessoren som Apple vil benytte i fremtidige Power Mac G5 og i en helt ny Powerbook med G5 prosessor. 970MP er en dualcore prosessor som lenge har vært under utvikling og forventet i Apples maskiner.

eWeek rapporterer i dag disse ryktene og påstår at vi allerede i morgen på WWDC vil få høre mer om disse prosessorene og framtidig bruk av dem i Macer. Prosessorene skal være en dualcore prosessor med to kjerner på 3.2GHz hver, ikke ulikt de som skal leveres til Microsofts Xbox. eWeek spekulerer i om Apple vil levere de største Power Mac modellene med to slike dualcore prosessorer. Det ville i såfall gi maskinen to prosessorer med to kjerner, tilsammen fire kjerner.

Ryktene fortsetter og det er svært usikkert hva som faktisk kommer til å skje i morgen. Nye PPC prosessorer virker mye mer sannsynlig enn en overgang til Intel og X86, men alt kan virkelig skje. Vår skribent Thomas er snart på plass i San Fransisco og vil rapporterer fra messen.

Tags:

smacmac

Om en slik oppdatering vil kommer (med dual dualcore 3.2 GHz PowerMac G5 i tillegg til en fremtidig PowerBook med dualcore G5) og dette kommer rundt Mac Expo i Paris så er det et så kraftig motbevis på at Apple vil bytte til Intel. Men det er vel for godt til å være sant.

sls

Apple har ikke til vane å kommentere fremtidig utvikling. Det var faktisk veldig spesielt da SJ sa sommeren for 2 år siden at G5'en ville nå 3GHz "within a year". Om de skulle annonsere at noe nytt og bedre kommer om X antall måneder/år så vil det drepe salget av maskiner i tidsrommet før.

Apple/SJ kommer ikke til å lansere noe som ikke er klart (og med "klart" menes minimum 2 uker og max 5 måneders leveringstid i god apple-stil :-) f.eks. PM G5 2,5GHz)

erlendlh

Hm. Er dette å regne som en bekreftelse på at Powerbook G5 ikke er så veldig langt unna? Juhu!

"A distorted reality is now a necessity to be free." E. Smith

nasty0nes bilde

nasty0ne

..I told you so? ;)

åttitre

Apple Computer plans to announce Monday that it's scrapping its partnership with IBM and switching its computers to Intel's microprocessors, CNET News.com has learned.
Apple has used IBM's PowerPC processors since 1994, but will begin a phased transition to Intel's chips, sources familiar with the situation said. Apple plans to move lower-end computers such as the Mac Mini to Intel chips in mid-2006 and higher-end models such as the Power Mac in mid-2007, sources said.
The announcement is expected Monday at Apple's Worldwide Developer Conference in San Francisco, at which Chief Executive Steve Jobs is giving the keynote speech. The conference would be an appropriate venue: Changing the chips would require programmers to rewrite their software to take full advantage of the new processor.

sls

Har du sett denne nyheten..? http://mac1.no/node/1585

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai