Dell vil selge Mac OS X

Sjefen for Dell, Michael Dell, sier til et intervju i bladet Fortune at han gjerne vil selge Mac OS X for Dell maskiner hvis Apple tillater det. Med dette er Dell den første PC-produsenten som offentlig melder sin interesse i Mac OS X som et alternativ til Mircosofts Windows. Foreløpig har Apple og Steve Jobs sagt at de ikke vil lisensiere ut Mac OS X til noen, inkludert Dell.

Fortunes journalist David Kirkpatrick har fått samme beskjed fra flere andre PC-produsenter, men ingen andre enn Dell har turt å si at de ønsker Mac OS X i frykt for å få problemer med Microsoft. Microsoft har tidligere brukt kanskje harde midler mot PC-produsenter som har benyttet andre OSer enn Windows, men Dell størrelse gjør at Microsoft heller ikke tør å si noe til Dells uttalelser. Dell selger allerede Linux PCer og servere, noe som det hevdes irriterer Microsoft enormt.

Steve Jobs sa tidligere i år at han hadde fått henvendelser fra de største PC-produsenter i verden om en X86-versjon av Mac OS X for lisensiering. Steve Jobs hevdet at mange av PC-produsentene er lut lei Microsofts dårlige produkter og ønsker muligheten til å selge Mac OS X. Det gjenstår nå å se om faktisk Apple kommer til å lisensiere ut sitt OS, så langt har Apple sagt at de ikke kommer til å gjøre det, men at skiftene konkurransesituasjoner kan åpne for lisensiering.

Mange har spekulert om Steve Jobs før eller senere kommer til å kjøre et frontal angrep mot Microsoft og gjenta tronen som den største innen IT-verden. Mac OS X er i såfall en av våpnene Apple vil velge å bruke. Det andre våpnet har de allerede tatt i bruk, nemlig iPoden.

Tags:

arveT

Jeg håper at aldri den dagen kommer da du kan få en STYGG dell maskin med Mac OS X. Det ville ødlegge alt for Mac. Apple kunne like gått sluttet å lage maskiner og maskinvare...
dessuten er det blit sagt at Mac os X ikke skal komme på "vandlige" PCer.
mvh. Arve

ivar

Jeg skjønner ikke helt hvorfor alle mener dette er dårlig. Apple hadde da tjent gode penger på software. Jeg er ikke så sikker på om maskinvaresalget hadde gått ned heller... Apple sine maskiner vil jo fortsatt være i toppen, da serlig med tanke på design.

Tenk på alle de som hadde sluppet windows :-)

Det eneste problemet jeg kommer på er muligens stabiliteten. OS X måtte jo leveres med en stor driver-database. Og noen må skrive disse driverene.

// Ivar

kaspartu

jeg tror sammarbeidetr har vært planlagt en tid, og det er derfor på sin plass at dell sjefen kommer med en sånn utalelse! det at keynoten under wwdc 05 ble kjørt på en dell maskin, er nok ikke uten grunn.. dell er stor på levering av maskiner, og tar os x endel av det markedet, så vil os x kapre mange av windows sine markedsprosenter meget fort!

gulll

Jeg trodde det var bare tull at den kjørte på en Dell? Pentium 4 ja, men ikke Dell. Hvor jeg har dette fra husker jeg ikke i farta..

admins bilde

admin

Kjørtes ikke på en Dell maskin.

aks bilde

ak

Kevin B. Rollins er president og CEO hos Dell, Michael Dell er styreformann.

aks bilde

ak

Apple sine skjermer var kanskje ikke gode nok? ;)

admins bilde

admin

Bildet er fra iTunes lanseringen. Keynoten ble kjørt på en Power Mac G5 med en Pentum 4 prosessor.

kaspartu

måtte tilbake å skjekke wwdc bloggen til mac1 for å mimre litt, jeg satt på macruomors sin irc kanal under keynoten til jobs, og er ganske sikker på at de skrev d var en dell maskin, men det kan være jeg husker feil... skyt meg ;)

admins bilde

admin

De skrev det.. Vi skrev det.. MacNN skrev det.. men det ble senere avkreftet.

bep0rz

Noe slikt vil nok åpne for Mac OS X -> alle PC-er, noe som er meget positivt.

Uttalelse ang. at Apples maskiner var på topp: Det er ikke så veldig mange som faktisk mener det, det er faktisk en grunn til at markedsandelen er så lav - er det ikke? At design er et sååå godt argument er det ikke, men de ser jo godt ut (ikke det at jeg ville kjøpt en fin maskin foran en mindre fin som kjører bedre).
mvh bep0rz

mfn

Maskinen som ble brukt var Ingen G5 siden G5 navnet henviser til IBM/Powerscale cpuen som Apple kaller G5... Maskinen som ble brukt vare en hmmm noe man kanskje kan kalle en "prototype" av en Intel Mac altså en Intel basert maskin laget av eller for Apple.

Moldarin

Synes Apple kunne gjort en avtale med Dell i en begrenset periode.

Dell kunne jo marketført Apple ut til massene i sine mega kampanjer. -om Apple slipper til Apple vil Mac OS rulle inn i alle PC magasiner som annonsevedlegg og rulle over alle TV skjermer...

Ville ikke vært en Dell reklame uten Mac OS i steden for Windows og herr hverdagsmann ville ikke tenkt over det når han bestilte en Dell og ikke tenkt over at han fikk et mye bedre operativsystem enn Windows. -kanskje litt anerlese enn han hadde ventet seg, men uten tvil bedre.

Slipp til Dell i en begrenset periode (vel og merke kun nye, spesiallbygde, hvite Dell-maskiner) og se hvordan de går, sier nå jeg.

Merk: Jeg er av typen som sier "kjøp PC-en din hvor du vil, bare ikke fra Michael Dell!". Jeg ser verdien av markedsføringen til Dell, ikke maskinene.
--
Nettområdet mitt

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai