Freescale viser fram ny G4

Freescale viste i går fram sin nyeste utgave av deres PowerPC prosessorer som Apple kaller for G4. Den nye prosessoren heter MPC7448 og er den første G4 prosessoren på 90 nanometer. Det regnes med at Apple vil bruke denne prosessoren i kommende G4-baserte Macer som iBook, Powerbook, Mac mini og eMac.

Det er fortsatt en god stund til Apple begynner å bruke Intel prosessorer i sine maskiner og i mellomtiden lovet Steve jobs at Apple ville levere en rekke spennende PowerPC produkter og oppdateringer. Det er mest på G4 fronten at det regnes med større oppgraderinger og Freescales nye prosessor er en het kandidat. Den nye prosessoren med navnet MPC7448 har en hastighet på 1.7GHz og en systembus på 200MHz samt Altivec støtte. Prosessoren er også bygget med 90 nanometer teknologi som betyr at den er mindre, raskere og bruker mindre strøm enn tidligere G4-prosessorer.

Det er svært sannsynlig at det er disse prosessorene Apple velger å benytte i kommende oppdateringer til deres G4-baserte systemer. Prosessoren skal være tilgjengelig i sommer og skal kunne enå hastigheter på over 2GHz, med mindre strømforbruk (10 watt) enn dagens G4. MPC7488 er Freescales første nye prosessor etter Motorola etablerte Freescale som et eget prosessorselskap og Freescale regner med å levere den første dual-core utgaven av G4 omtrentlig samtidig som Intel leverer sin dual-core Yonah prosessor. Det forventes ikke at Apple vil bruke Freescales dual-core prosessor, da den først vil være tilgjengelig i 2006 når Apples overgang til Intel vil være i gang. Det er forventet at Apple vil bruke Intels dual-core Yonah prosessor i fremtidige bærbare modeller.

Vi kan med stor sannsynlighet få se denne nye G4-prosessoren som gir ganske så store ytelsesforbedringer i Apple produkter til høsten og på nyåret.

Kilde : MacNN

Tags:

svendheim

Ja, da ser det ut til at det blir ibook eller powerbook på meg til høsten eller vinter'n :D

dibon

hehe, litt surt for meg :P kjøpte meg en mac for noen få uker siden :P skulle nok ha ventet. Men men, slik er det.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai