Intel-Macene på vei til utviklere

Ryktenettstedet ThinkSecret kunne i dag vise fra bilder av Intel-Macene sendt til utviklere. Dette er maskiner spesielt utviklet for utviklere og de kjører en X86-versjon av Mac OS X slik at utviklere kan begynne arbeidet med porting av deres programvare. Disse første Intel-Macene inneholder en Pentium 4 prosessor på 3.6GHz og X86 utgaven av Mac OS X som følger med utvikler-Macene lar seg ikke installere på standard PCer.

ThinkSecret rapporterer om at maskinen er en helt vanlig PowerMac G5 boks, men med et annet hovedkort. Hovedkortet er ikke markert med annet en ordet "Baracuda" som sannsynligvis er et internt kodeord for dette hovedkortet. System Profiler registerer grafikkortet som et Intel Graphics Media Accelator 800 og DVI-støtten kommer fra Silicon Image Orion ADD2-N Dual Pad x16. ThinkSecret finner ingen informasjon om dette kortet og utover en link til et supportforum hos Dell. Intel grafikkortet er sannsynligvis kun noe Apple har midlertidig inkludert da ikke drivere til ATI eller nVidia kort er klare.

Windows XP installerte helt uten noen problemer på denne Macen, utover at man ikke fikk endret oppløsningen til over 800x600. Dette har igjen sannsynligvis noe med den mystiske grafikkortkombinasjonen Apple har valgt å putte inn i denne Intel-Macen.

Til mange Macers lettelse så lar ikke x86-versjonen av Mac OS X installere seg på noen vanlige PCer. Thinksecrets kilder prøvde å installere maskinen på standard Dell PCer og hjemmebygde PCer uten hell. De fikk kun opp en feilmelding om at denne hardware konfigurasjonen ikke er støttet av Darwin X86. Tidligere har kilder hevdet at Apple vil bygge inn en EDID-chip i hovedkortet. Intel har en del ny teknologi på dette området og det er forventet at Apple vil bruke denne teknologien i sine Intel-Macer. Dette vil bety at Mac OS X vil kommunisere kryptert mot en slik chip som svarer "ja" til boot eller "nei", alt ettersom det er en Apple maskin eller standard X86 maskin som prøver å boote.

En slik måte å stenge vanlige PC-brukere ute vil muligens kunne omgås med såkalte "modchipper", ikke ulikt det vi ser skjer på dagens Xbox og Playstation konsoller. Vanskelighetsgraden vil dog være vesentlig høyere hvis Apple velger å bruke Intels nyeste EDID-teknologi.

Du kan lese mer om dette hos ThinkSecret, men deres nettside er forøyeblikket mer eller mindre utiljengelig grunnet den enorme etterspørselen etter denne informasjonen.

ThinkSecret har også tatt bilder av innholdet i denne Intel-Macen :

Tags:

Moldarin

Men ærlig talt! Hvem ønsker vel Win XP på en Mac-maskin? -eller på en maskin i det hele tatt for den sakens skyld! Håper virkelig Apple klarer å tette dette sikkerhetshullet før de sender Intel-Mac-er ut på markedet.

Synes det er bra at Apple har klart å begrense hvilke maskiner som kan ha Mac OS installert. Slik klarer de å kontrollere bedre at en Mac alltid skal virke og ikke blir like ustabil som Windows er. -altså; ved å kontrollere maskinvare så får de selv bedre kontroll over programvaren.

Blir Intel-Mac-er hetende G6 tro? -det er jo en ny generasjon Mac-er så det er jo ikke helt utenkelig... Da tror jeg at feks. iBook-en kommer i G5 veldig snart! Det ble jo nevnt på WWDC05 at det kom til å...

Les mer i nettloggen min!

Otsego

1. Det er ikke et sikkerhetshull, og jeg kommer til å installere Win XP (eller Longhorn???) med en gang jeg får tak i en Intel Mac. Hvorfor? Jo fordi jeg skulle gjerne ha kjørt en del Windows apps, og sluppet Virtual PC. Spill er en av de første tingene.
2. Hvorfor skulle det ha komt PowerMac G6 og iBook/PowerBook/eMac G5? G er ikke forkortelse for generasjon av maskiner, men prossesorer. I så fall ville alle ha fått navnet G6, men tipper det forblir på G5. Men vi får vente å se.
3. En PowerBook G5 ville uansett ha kommet ut før en iBook G5

Vi får vente å se, ingen kan si helt sikkert hva Apple kommer til å gjøre, eller hva de holder på med.

mvh.
Christian S.
http://mac1.no/user/466 / christian@exonite.com / Før kjent som 'Poznix' / Min første post: http://mac1.no/phpBB2/viewtopic.php?t=1112

releazme

hvis jeg kan kjøpe EN mac maskin med intel prosessor som jeg også kan installere windows på slik at jeg kan spille på den og liknende (blir forresten interessant å se hva som skjer med spill tilbudet til mac etter konverteringen), så vil det være helt sjef! hvis man kan få det beste fra begge verdener ved å kjøpe en Mac, men bare windows ved å kjøpe en standard PC så er det jo de som kjøper mac som går seirende ut...for ikke å tenke på hva det kan gjøre for salget ac mac maskiner...vil tro det finnes en del brukere der ute som liker apples design, men som har grodd fast i windows og derfor ikke vil bruke. hvis de i framtiden kan kjøpe en maskin hvor de kan bruke begge deler kan man godt se for seg at flere vil kjøpe en mac. og etter å ha lekt litt med OsX en stund vil nok de fleste av disse også foretrekke dette :)

Blir grov synsing dette her, men når det allikevel er så mye usikkerhet omkring hva som skjer med Apple og konverteringen kan jeg like godt slenge mine vedkubber på bålet...

-Den som ikke tror på seg selv farer bare med løgn- Nietzsche

Moldarin

Jeg har alltid hørt, lest og setta t G-en står for "generasjon".

asks bilde

ask

Ja, og det er nettopp det Otsego skriver også.
Men det er ikke generasjon maskiner, men generasjon prosessorer.

EinarJ

Tja, prosessorene HETER strengt tatt ikke G3, G4 og G5, "PPC7450" mener jeg å huske at G4en i PBen min heter, G-navnene har kommet i ettertid, det er dermed ingenting i veien for at Apple _KAN_ bruke G6 som navnet på neste generasjon mac, selv om jeg sterkt betviler dette.

Derimot regner jeg med at vi slipper "Intel Inside" klistremerke, og at vi får tøffere navn på maskinene enn "PowerBook Pentium M" eller "PowerBook PM" (Sistnevnte blir for nære "PowerMac". Jeg tror også at "Power-" vil forsvinne fra macnavnene, ettersom denne gjenspeiler PowerPC-arkitekturen.

magnus

Power Mac G5 ser faen ikke ut med grønt hovedkort, håper virkelig de får fiksa opp et blått et 8)

Fred ut macere!
http://mayafreak.com/PMG5.html

Fiskepudding

PowerBookene het dette også med 68k prosessor. Så navnet vil vel fremdeles bestå?

ArneArts

Betyr dette at Intel-macene bruker "vanlige" hovedkort, med BIOS?

**shudder**

admins bilde

admin

OpenFirmware er også en BIOS. OpenFirmware har vel Apple bekreftet at skal ut, men Apple kommer nok ikke til å benytte en slik BIOS du tenker på.

Husk at dette er en Mac utviklerene skal ha og er ikke noe produkt Apple skal levere eller har planer om å levere. Det er svært lite sannsynlig at Apple kommer til å bruke standardiserte hovedkort.

Linz

Og hvorfor i h**vete skal du bry deg om det er et blått, gult, eller grønt hovedkort?!?!?

Bare spør jeg... ;-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai