MS kopierer Safari?

Microsoft har akkurat vist fram den kommende versjonen av Internet Explorer på Gnomedexmessen og Microsoft ser igjen ut til å bruke Apple som deres inspirasjon. Den nye versjonen av Internet Explorer ligner vesentlig på Apples Safari og IE7 skal som Safari ha et utseende bestående av børstet stål. Microsoft viser igjen at de faktisk ikke eier kreativitet.

Bildet er tatt av tuaw.com fra messen og som man noe uklart er det Microsofts Internet Explorer 7 som er øverst og Apples Safari som er nederst til sammenligning. Det ser mistenkelig likt ut, både med tanke på utseende, funksjoner og design. Det ser faktisk ut som Microsoft har kopiert Apples blå "RSS" ikon, men bare gjort det oransje i stedet for. Selve oppsettet av nettleseren ser også helt identisk ut som Apples Safari.

Det blir spennende å se om likheten faktisk er så stor når IE endelig slippes og hva Apples reaksjon på denne kopieringen blir.

Kilde: tuaw.com

Tags:

arveT

det der var nå prikk likt da!!!! helt sykt at man kan kopiere sånn som det der.. men jeg tror nok orginalen er best da...men må de jo ha noe fint i windows og da, og når de ikke klarer å lage det selv må de kopiere mestern...

Spider_Jerusalem

Børsta metall er blitt et mote-uttseendet innenfor elektronikken i det siste. Så det kan også være at å være"moteriktig" er en faktor som også er med i spillet. Og det gjør det jo enklere for fremtide switchere å bytte til mac ... ser likere ut og er dermed lettere å venne seg til. :)

-SJ

PS: Isn't imitation the most sincere form of flattery?

skyfex

Åh herregud.. Det der var bare jævlig >_<
Og hvorfor i helvete skal de legge menylinjen nederst? Prøver de aktivt å forvirre brukeren? Og hva er det drittet i midten? Det ser ut som om de har prøvd å få den til å se like minimalistisk ut som Safari ved å få det til å se ut som om menylinjen og det drittet i midten der er en del av inneholdet.

Leon

... Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte?

admins bilde

admin

rett og slett latterlig.

Den meny-linjen er jo bare forvirrende.

Moldarin

Huff,

tanken på å ha MSN Search "lett tilgjengelig" i en nettleser er direkte motbydelig! Søketjenesten til MSN er jo rett og slett ille!!!

For man kan vel regne med at dette blir den første (og siste) nettleseren som benytter MSN Search som standardsøk (MSN Explorer teller ikke som en egen nettleser)?

Men jeg må inrømme en ting: oppdateringsknappen innebygget i adressefeltet (sikter til to roterende, blå piler)? Det var smart det...

Ser forresten ikke noe tegn til fanebasert nettlesing som Microsoft har lovet oss...

Go Opera!

Moldarin

Her ser man ennå bedre at de hermer...

http://bink.nu/photos/news_article_images/picture9241.aspx

Dette ligner også mye på Spotlight.

Urovekkende at MS flytter menyene sine over mot høyre. De har jo vært venstre justert hps MS til nå.

Moldarin

Mer om RSS støtte i Internet Explorer 7 på Micrsoft sitt ofisielle RSS området.

http://msdn.microsoft.com/longhorn/understanding/rss/rsslonghorn/#summary

magnuz

Dette er tragisk. og det blir nok ikke det siste vi ser av MS sin kopiering nei...

støtter denne fullt ut: "Microsoft viser igjen at de faktisk ikke eier kreativitet."

anbefaler folk å se filmen Pirates of The silicon Valley. Historien om Microsoft og Apple. Der ser man at kopieringa allerede startet tidlig...

asks bilde

ask

Finnes det lover mot design-kopiering?
Kan man ta patent på et design?
Kan Apple saksøke Microsoft for plagiat i et slikt tilfelle?

Moldarin

Ja, det finnes slike lover og de er uheldigvis veldig effektive.

joarek

Vel, dette bildet sier mer en 1000 ord :D
http://bink.nu/photos/news_article_images/images/8773/original.aspx

Linz

Vel vel...slik SJ/Apple selv la det frem under WWDC04: "Redmond, start your photocopiers"

iZappa

Hmm, det er mulig dere sitter på bedre bilder og mer utfyldig info om hvilke tjenester og hvordan disse blir tilbudt i den nye IE, men jeg klarer liksom ikke å bli helt revet med av denne plagiat bølgen. At RSS blir integrert i utforskern er vel en selvfølge nå til dags og at det blir et søkefelt er vel også ganske opplagt. Dette har vært tilstede i Explorer i mange år som en ekstra toolbar. Uansett om programmet ligner er vel dette tidspunktet å spørre seg selv om ikke nettstedet Mac1.no blir litt vel revet med når Microsoft tucher inne på Apples områder. Om nå dette gjelder design, programvare eller andre "nyvinninger".

Sitatet fra nettstedets Admin er vel neppe over streken, men det passer kanskje ikke på front siden til Norges viktigste nettsted for Mac (uansett plattform du oppererer på)?

pawnboys bilde

pawnboy

Ja, det ble litt vel mye oppstyr syns jeg. Er vel grenser for hva som kan kalles kopi. En grå flate er liksom bare en grå flate, og de fleste nettlesere har en form for toolbar/topp med adressefelt og søkemotor, og apple har vel ikke patent på det? RRS logoen er vel en standard logo for rrs(?).. Det skal mye til for å kalle noe for kopi. Det skal være SVÆRT identisk med orginalen.

palelnans bilde

palelnan

Hvis jeg ikke får se et bilde som ligner SKIKKELIG på Safari, avskriver jeg hele argumentasjonen. Det lille jeg har sett er ikke nok.

Dessuten var Opera først med å ha søkefeltet til høyre for adressefeltet. Eller var det Netscape?

Moldarin

Mozilla Suite

kevin

.. det får være grenser på hva man skal kunne kalle plagiat! huff.. dette er tragisk rett og slett. Men det er min mening da :)

CreeVal

det må da være grenser til kopiering!
Nå ble jeg litt kvalm faktisk :P

Bill Gates, du suger!

bep0rz

Hvis Apple hadde kopiert Microsoft i denne situasjonen, hadde det vært helt greit.

Jeg vil nok si at Bill Gates har klart å oppnå større ting enn Steve Jobs.
mvh bep0rz - et menske i mott ord deling's feil.

Erik

Fra diskusjonen på bink.nu:

Posted By: Dirty old man
Date: 6/25/2005 8:54:19 PM
IE rulez. Thanks to IE i now get huge discounts on v1agra, and an endless supply of free p0rn pop-ups. I never have to search for teen-p0rn again; all i do is connect to the net and it's there! Needless to say my reProductivity has never been better. ;-) Opps... another pop-up appeared, time to go whack off again.

magnussandg

Hvis du sammenlikner Bill og Steve, og ser på hva de har oppnådd, hvem har oppnådd mest da?
Bill Gates:
- Tjent en haug med penger

Steve Jobs:
- Blitt en av dataverdens mest populære mennesker
- Vunnet mange priser, blant annet mest velkledde mann i Amerika
- Også tjent en haug med penger

Og når man ser på en keynote med Microsoft, så er det ikke slik at taket løfter seg med en gang deres representanter går opp på scenen. Selv ler jeg meg ihjel når jeg ser Steve Ballmer hoppe og sprette på scenen til han blir helt rød i fjeset. Apple og Steve Jobs har en viss klasse.

Jeg er ganske sikker på at Steve Jobs er en mye mer respektert mann enn Gates.

Fiskepudding

Bill Gates har nå gitt flere milliarder til veldedige formål. Vet ikke om Steve har gjort det samme. Vil tro at Bill er en respektert mann han også.

smacmac

Bill Gates skal ha all cred for det han har gjort, selv om jeg ikke digger fyren. Ikke det at jeg digger absoulut alt med mac. Det eneste jeg er helt sikker på er at jeg digger mac.

Om det er plagiat... Det er vel bare børstet ståldesignet som virkelig ser likt ut som Safari, om man bytter det minner vel nye IE om nesten alle nettlesere. MEN det så likt ut, OG Apple var vel av de første til bruke børstet stål design i virkelig stor grad (selv om de også har fått kritikk for det).

Polymorphs bilde

Polymorph

Tragisk at Mac1 blir så oppstyrt av dette.

Jeg vet ikke om andre browsere som ikke har søkefelt ved siden av adresse feltet.
Ettersom det er en "X" i hyre hjørnet av den røde stripen over menyfeltet, antar jeg at dette er det Fanene er plassert.

Men det var dere vel blinde for under all lemlestingen av Microsoft.
Skal det ikke være lov å bruke noe som fungerer, kanskje? Er det det folk er redde for? Er det derfor det finnes så mange dårlige spill, fordi ingen tør ta fra spillene som har gjort det bra?

At dere synes det er tragisk at Microsoft bevegr seg mot det bedre, DET er tragisk det.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai