Interessante patenter fra Apple

Engadget fant forleden fram beskrivelsen til to patenter Apple fikk for en stund tilbake. Disse patentene har ikke tidligere vært nevnt på noen av ryktenettstedene og kommer nok heller ikke til å ende opp i noen reelle produkter, men det er allikevel svært interessant å se hva Apple tenker.

Patentet går ut på hvordan en iPod eller lignende enhet kan "dokkes" i alle mulige forskjellige produkter, f.eks. Apples egen Powerbook eller iMac som bildet viser. Videre skal iPodens knapper og scrollwheel fungere som en navigeringsenhet på f.eks. Powerbooken. Det pekes spesielt på at iPoden skal kunne styre enheten og utfører noen enkle oppgaver.

Patentet inneholder også mye spesifikt rundt trådløs overføring av musikk og informasjon mellom en trådløs enhet og andre enheter som kan motta slik informasjon. Dette patentet kan med andre ord gi Apple rettigheter på en del teknologier rundt trådløs overføring av musikk som allerede eksisterer i dag. Om Apple noen gang kommer til å benytte seg av noen av ideene i dette patentet vites ikke, men ryktene ville ha det til at Mac minien skulle ha en innebygget iPod-dock når den ble lansert i januar i år. Det skjedd ikke, men det betyr ikke at Apple ikke en gang i framtiden vil kunne bruke disse ideene.

Tags:

Moldarin

PoowerBook/iPod idéen var ikke så værst!

Leon

Jeg likte absolutt PowerBook/iPod-idéen veldig godt. Riktignok likte jeg ikke at den skal erstatte touchpad-en. Riktignok viser litt enkle målinger (utført av meg selv) at det muliggens hadde gått an å lage en dock, som lignet på den som er i eMac-en, i siden på PowerBooken. (Med tanke på at maskina er høyere enn iPoden (20gb)). Sett at de hadde klart å flytte vekk hw-en som er inni maskina akkurat der, da. :P

imack

Sist jeg kikka inni powerBooken var det ikke akkurat overflod med plass. Også er vel iPod'en høyere enn plassen mellom tastaturet og kanten på laptopen.

Et mer realistisk alternativ er nok en port/kontakt lik iPod-docken direkte på siden/bak maskinen.

Kids - if you really wanna piss off your parents, buy realestate.
...in an imaginary place!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai