Gratisprogram utfordrer QuickTime

QuickTime er Apple sitt program for filmer og musikk, og det fungerer greit. Det finnes ulemper med det, for man kan ikke vise filmer i fullskjerm så fremt man ikke har Pro-versjonen. Pro-versjonen har mange nyttige funksjoner, men de fleste benytter seg ikke av disse. Men nå har det kommet et alternativ.

Dette programmet heter Bitplayer, som forutenom og være gratis tilbyr en rekke bra funksjoner. Naturligvis kan man se på filmer i fullskjerm, det går an og eksportere til andre formater, og dessuten lage spillelister og kataloger over sine filmer.

For mer: http://tanjero.com/bitplayer/

Kilde: Mac World Sverige
http://macworld.idg.se/

Tags:

trydl

Slutt å si at QuickTime er Apples program for... når dere mener QuickTime Player.
QuickTime er en arkitektur for å behandle tidsavhengige data. QuickTime er et "rutinebibliotek" som man kan bruke når man utvikler programvare. Akkurat som WebKit er et sett rutiner for å håndtere HTML/CSS.
Når man f.eks. i SuperCard spiller lyd vil SuperCard kalle opp QuickTime-biblioteket for å spille lyden (akkurat som iTunes gjør).
WebKit gjør det enkelt for applikasjoner å vise web-sider (DevonThink kaller WebKit for å tegne websider, BBEdit lar deg previewe web sider direkte i BBEdit på den samme måten). QuickTime gjør det enkelt for applikasjoner å spille video/lyd/whatever.

skyfex

Who cares? Det nesten som når man sier XP istedenfor Microsoft Windows XP (eller AMD Athlon XP ;)), eller Toast istedenfor Toast Titanium. Det er bare en naturlig forkortelse, man skjønner ut fra sammenhengen hva det dreier seg om.

dusa

Det der skjønte ikke jeg noen ting av. Derimot var det som wisimila sa helt forståelig. Skjønner ikke helt hva du vil frem til trydl? Mener du å si at QuickTime i utgangspunktet er et helt annet type program og at alle oss som vanligvis kalle QuickTime for QuickTime må slutte å si det? Eller var det noe annet du mente?

Spent....

skyfex

Hmm.. Var ikke så imponerende. Hadde ikke noe stil. Funksjonelt sett var den grei, men de må jobbe litt med grensesnittet.

Alias

Det han mener er at programmet er en front-end til QuickTime biblioteket akkurat som QuickTime Player 7 er Front-ende til QuickTime Arkitekturen. og dermed er ikke QT og Denne nye greia mer forskjellig enn Safari og Shiira.

trydl

Der ser du hvor misforstått det hele er. QuickTime er ikke et program i det hele tatt. Programmet dere tenker på heter QuickTime Player. QuickTime er den delen av MacOS X som inneholder rutiner for å behandle tidsavhengige data. Når QuickTime Player skal spille av en video kaller den QuickTime-rutinene i MacOS X. Akkurat som iTunes gjør. iTunes bruker rutinene i QuickTime for å spille lyd. Det gjør AppleWorks, Pages, SuperCard etc... også.

Og til den som sa at det ikke spiller noen rolle - man skjønner at man mener Windows XP når man bare sier XP. Ja, i det tilfellet er det ingen tvil fordi de to navnene bare er forskjellige navn på det samme, men QuickTime og QuickTime Player er to vidt forskjellige ting. Det ene (Player) er et program, mens det andre (QuickTime) er et rutinebibliotek (litt upresist sagt).
Så hvis man er misfornøyd med programmet QT Player så si det. Ikke si at QuickTime er dårlig fordi det er kommet et nytt program som er bedre enn QuickTime Player. Det nye programmet bruker antagelig QuickTime det også (alt annet ville være rart).

Jarand

Var heller ikke spesiellt imponert over BitPlayer.
For tiden bruker jeg VLC da den støtter både mp4, realplayer, windows mediaplayer ++ noe QuickTime Player ikke gjør. BitPlayer støttet heller ikke mp4 (har ikke testet mer...)

Alias

.

magnussandg

Nå må dere slutte å syte om skrivefeil i artiklene! Hvis ikke blir mac1 akkurat som ITavisen!

olovholm

Har noen spørsmål til dere som har forsøkt dette programmet.
Det gjelder nedlastning av lyd og video fra nettet. Har det problemet at når jeg oppgraderte til Tiger får jeg ikke lengere benytte gamle PRO player`n.

Med dette kunne jeg f.eks høre en sang i MP3 i Safari og lagre sangen lokalt. Etter at jeg oppdaterte til Tiger har jeg ikke denne muligheten lengere.
Noen som vet om dette programmet erstatter QTP eller føyer det seg inn i den evindelige rekken av mediaavspillere?

skyfex

Herregud.. Jeg tror av alle på forumet så må du være den eneste som tror at Quicktime Rammeverket ble kritisert og ikke Quicktime Player. Selv oss som vet at "Quicktime" står for rammeverket og ikke spilleren. I alles munn untatt utviklere (og mange utviklere og egentlig) er "Quicktime" Quicktime Player.

Poenget er: Ikke lag stort styr ut av noe som er et ikke-problem.

Mars

Jarand skrev: "...for tiden bruker jeg VLC..."

...og adressen er: http://www.videolan.org
.
.
.

apple parla la tua lingua

ABH

XINEMA viser QuickTime filmer i fullskjerm (www.lightheadsw.com).. og det er gratis!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai