Microsoft kopierer Apple igjen?

Mange har lenge ment at Apple er Microsofts utviklingsavdeling, hvor ideer og konsepter klekkes ut og brukes i Apples produkter for så å dukke opp i Microsoft sine produkter kort tid etter. Nå har det dukket opp to nye saker som får IT-verden til igjen å peke på Microsofts kopiering av sine konkurrenter.

Det ble nemlig i dag kjent at Microsoft har gitt Office 12 et nytt utseende i deres kommende Windows versjon med navnet Vista. I den nye versjonen av Office har Microsoft helt tydelig latt seg inspirere av Apples brushed-metal og aqua-look og har basert sitt design rundt dette.

Ikke overraskende ser det ut som flere programmer i Microsofts Windows vil få denne typen utseende. Vi har tidligere rapportert om Internet Explorer 7 med et utseende mystisk nært Apples Safari. Det er jo synd for Microsoft at brukerene ser ut til å hate metallutseendet og nå ser ut til at Apple endelig hører på sine brukere og går vekk fra metallen. Brushed-metal er vel litt ut?

Ikke nok med at Microsoft bruker store deler av Apples grafiske grensesnitt, så har Microsoft også nå lansert en ny teknologi som de kaller "Gadgets". Dette er små programmer som lett skal kunne hentes opp og gi nyttig informasjon fra nettet og andre steder. Lyder det kjent? Teknologien er verken ny eller langt fra Apples Widgets og Konfabulator. Microsoft skryter uhemmet av hvordan denne teknologien vil revolusjonere skrivebordet og hvorda dette kun er mulig gjennom Microsofts grafikkmotor Avalon. Microsoft har lagt ut en nettside hvor du kan lese mer om den "revolusjonerende" teknologien Microsoft skal lansere i Vista.

Vi sier som Apple under Tiger-lansering: "Redmond, Start your photocopiers!" og håper Microsofts innovative nye teknologier er tilgjengelige i alle de syv kommende versjoner av Windows Vista.

Kilde: TUAW

Tags:
G-Macs bilde

G-Mac

Syns Microsoft burde skamme seg, bruke Apple sine ideer og gjøre de litt om for så å bruke de i Windows Visa er ganske teit. Viser bare at staben i Microsoft har helt mangel på fantsi og nytenking,..

eirik1

Jeg synes så absolutt at Office 12 look'en på bildet over her, ikke ligner så mye på Mac OS X. Men det jeg synes er sykt er at de tør å bruke "Gadgets" når Apple har Widgets. De "Gadget'sene som var på MicrosoftGadgets.com så jo ganske fine ut, bortsett fra den borterste fjernkontroll greia.

Haaland

Det er vel å dra det litt langt å si at dette er en kopi av brushed metal, for så likt er det da heller ikke. Derimot synes jeg det ligner godt på iTunes 5.

Og Gadgets... det er litt morsomt hvordan det blir fremstilt som Microsofts gave til verden... egentlig på samme måte som Apple forsøkte å late som de var først for litt siden... :p

iZappa

Sjekk den enorme Clipboard knappen! Hvor mange linjer knappper er det egentlig? Ser ikke ut til å være noe for oss 12" brukere.

... Så da blir det vel Apple til neste år også da... ;-)
---------
I'll do the stupid thing first, and then you shy people follow. Ready?

kolbys bilde

kolby

Apple var først til å bruke widgets...for mange mange år siden.

- Mick Kolby - Støtt Mac1s drift

admins bilde

admin

Som du kanskje ikke husker så er Konfabulator en rip-off av Apples Desktop Accesories som du fant i gamle Mac OS utgaver.. Apple var med andre ord først når det gjelder "Wdigets".

arveT

er det så rart at MS vil kopiere Apple da??
mvh. Arve

Lyot

"Have you ever wondered how new technologies get developed in Microsoft? Wonder how a cool idea goes from incubation to release?"

Nei, det lurer jeg ikke på. Ideene henter de fra konkurrentene, mens de hopper over "incubation"-prossessen, og bruker heller alle ressursene på "relase" for å få det til å virke som om de kommer med noe revolusjonerende.

Det Microsoft gjør er veldedighet, de ansetter talentløse folk som ikke ville fått jobb noe annet sted som "utviklere".

Og Gadgets? De prøver jo ikke engang å skjule at de kopierer Widgets.

Haaland

Er utmerket klar over dem, men de er vel ikke akkurat sammenlignbare med widgets.
http://www.folklore.org/StoryView.py?project=Macintosh&story=Desk_Ornaments.txt

I nyere tid er vel Konfabulator den "originale" - det var vel de som var årsaken til at Dashboard Widgets kom med i Tiger'n

kaspartu

de greier jo ikke mekke no unikt i windowsbrakka.. så det gjør vel dem lite å kopiere apple.

jaja.. vår trøst er at vi har fått alt for lenge siden!

macwerners bilde

macwerner

Jeg vet det er for dumt å irritere seg over det, men det er for jævlig at de later som om dette er noe helt nytt. Jeg trodde jeg hadde sluppet det verste av hatet jeg føler for MS, men nå kjenner jeg det blusser opp igjen.

Thrillseeker

Dette er veldig dårlig og useriøst av microsoft

k-mann

Microsoft har ein tendens til å kopiere Apple -- frå Windows 95 og framover. Men det er jo greit. Så lenge Microsoft lagar nye ting, må Apple lage nye -- og betre -- ting. Konkurranse har vel aldri skada nokon.

Det verste er at Microsoft gjekk bort frå namnet Longhorn til Vista. Her er eit foreløpeleg screenshot, frå den tida det framleis heitte Longhorn: longhorn.jpg

Start you're fotocopiers!

macrules

http://blog.seanalexander.com/CommentView,guid,2a56a39a-7df9-4303-a926-b3433f23fe6b.aspx

mfn

Ja det kan set ut som MS kopierer Apple på design ogs når det gjelder Disse Gadget greiene. Alt det MS gjør er for å forsikre seg mest mulig penger... Når Windows som folk flest allerede bruker begynner å ligne OSX hva er da vitsen til å gå over fra windows til OSX?... Er enig at det er leit, men MS vet hva de gjør.... de tjener schpenn!

smacmac

Apple går nå ikke akurat i underskudd de heller. Men den blandingen av aqua og brushed metal var jo nesten horibel!

Og en ting: Widgets var en veldig begrenset greie. Skrudde det av etter en uke.

G-Macs bilde

G-Mac

Ja, men de kunne jo satset på noe litt mer orginalt enn å kopiere andre. Greit nokk at de skal tjene penger men, de kunne jo finne på sine egne ting..

Magnuc

Hva er problemet..? Apple kopierer jo andre hele tiden de også! Det er da vel bare bra at Microsoft lar seg inspirere av de som gjør ting på den rette måten.

When someone ripps you off, fuck it! Go make something better!
- Simon Waterfall

Work: G5 Dual 2,5 Ghz, 2GB RAM
Home: iMac 20", 2GHz, 1,5GB RAM
Everywhere: iBook 500 MHz, 384MB RAM
Music: iPod Mini Silver 4GB

Varre

Vi i Norge har ikke så mye vi skulle sagt. Vi sitter som kresne konsumenter og har meninger om data, biler, programmer og ellers forbruksvarer i alle varianter andre produserer for oss. Vi skaper veldig lite selv bortsett fra at vi pumper opp olje fra havbunnen.

Det hele blir veldig dumt når spørsmålet er brøsshed mettal look, eller ikke. SKAP NOE SELV i stedet for å sitt som en matlei konsument med sterke meninger om de produktene Apple og andre skaper, og produserer for oss. Alt dreier seg om penger, penger og atter penger...

Litt sånn: Er jeg i en saueflokk? Må vi kjøpe for å bli lykkelige? Bæææ.....bææææ....

Hugin

Apple tok jo Aqua-looken fra Mac-utgaven av IE, så MS kan jo kopiere hjem igjen uten alt for dårlig samvittighet.

Grandars

Back in the days i '98 då eg installerte debian og blackbox var det ein funksjon som heitte widgets. Dette var små program som låg langs sida av skjermen, og gjorde små oppgåver som å sjekke mail, vise swap-bruk, nettverksinfo og det lokale været. Den gongen var det geeky, nifty og stygt. Ein kan sei mykje om linux, men eyecandy er det sjeldan.

EDIT: skriveleif

In 2004, Apple Computer sold 8.2 million iPods. Remeber 1984, when we said we wouldn't be like "1984"?

admins bilde

admin

Første Widgets:

http://www.folklore.org/StoryView.py?project=Macintosh&story=Desk_Ornaments.txt

hansi

"Vi sier som Apple under Tiger-lansering: "Redmond, Start your photocopiers!" og håper Microsofts innovative nye teknologier er tilgjengelige i alle de syv kommende versjoner av Windows Vista."

redmond startet sine kopimaskiner for leeenge siden!

Benjamin

"Det verste er at Microsoft gjekk bort frå namnet Longhorn til Vista. Her er eit foreløpeleg screenshot, frå den tida det framleis heitte Longhorn: longhorn.jpg"

Det stemmer ikke, det er Windows XP (Alstå Whistler). Jeg har en 7 build (deriblant beta1) og ingenæ ser lignende ut, de har brukt programmet windowsblinds til og skifte temaet.

Benjamin

Benjamin

Det dær til microsft er strent tatt ikke en rippoff, de har siden longhorn sine første dager tenkt og ha den sidebaren, der du har klokke slideshow og sånt, det var den første tingen folk forbant med longhorn, så forsvant den i de to seneste buildene og nå kommer den tilbake.
Benjamin

Magnuc

Longhorn var bare utviklernavnet for Vista.

Work: G5 Dual 2,5 Ghz, 2GB RAM
Home: iMac 20", 2GHz, 1,5GB RAM
Everywhere: iBook 500 MHz, 384MB RAM
Music: iPod Mini Silver 4GB

Moldarin

Etter denne nye venningen fra Microsoft kan de ærligtalt ikke vente seg at forbrukere skal ta de alvorlig lengre? "Nyskapende" meg i bakenden!

--
bonAveo Podcast blogXML

magnuz

Dette er bare latterlig av Microsoft. Det blir som alle de filmene som prøver å få til Matrix effektene uten lykke. Dette er irriterende, og har alltid vært. Windows brukere kommer garantert til å si det motsatte hvis de først før Vista og prøver OSX senere. Men alle vi mac brukere veit at Apple var først ute med det og mye annet! Og sånn skal det være. Hadde vi ikke hatt iPod hadde det vært mange stygge mp3-spillere rundt på markedet.

Så da kan vi mac brukere lene oss tilbake å le av de ukentlige hullene som Microsoft er så stolte av som de finner hver uke i både Vista og Xp.

magnuz

glemte å le av "gadgets"

HEHEHEHAHAHAHAlol:-P

dibon

Synes Microsoft har mista evenen til å lage noe selv..

IE7.0, ripoff av Safari.. og nå Office..

De driver vel også å lager ett bildeorganiserings programm, blir vel sikkert om iPhoto det da.

G-Macs bilde

G-Mac

Mistet? Når har de overhode hatt den evnen? Opp gjennom tiden har ikke windows gjort annet enn å kopiere Apple. Bla. Mus, Rulle menyer og papirkurv..

BIC-kris

Enda ett nytt argument for og "omvende" vennene mine til mac.
Takk til Microsoft :)

An apple day, keeps windows away.

jpm

OK. Greit. Det bør jo være et kompliment at Apple kopieres.

Men Microsoft ser jo alt gjennom forvrengte Windows-briller og klarer jo faktisk å gjøre en pen Apple-design dritstygg! Og så er de jo sørgelig sent ute. Men det er jo de fleste som kopierer.

Da Mac sluttet å være gjennomsiktig, da fant jo andre PC-produsenter ut at, det må vi ha! De klarte også å gjøre det styggere enn noensinne.

judith

magnuz

Hvor skal det slutte tenker jeg på? Kommer de med en dock de og? eller "bar". Døper de om Internet Explorer til "Sightseeing"? Du skjønner greia... Vi får se hva det neste blir.

Imens kan vi le. HEHEHHAHAlol

RolfA

At Apple blir kopiert må de vel bare ta som et bevis på at de lager svært gode produkter. Dessuten, se på Ipod Nano. Creative m.fl. har så vidt fått til noen gode etterligninger før Apple har kommet med et helt nytt produkt som sikkert blir den nye trendsetteren. De andre produsentene har jobbet med å lage like gode produkter som Apple, mens Apple har laget et nytt og bedre produkt.

Ibook 12" 1.25 GHZ 768 RAM OS 10.4 Tiger og AMD XP3000+ Win XP Pro
www.eraflor.com

macwerners bilde

macwerner

RolfA har et godt poeng. Jeg er enig med ham. Samtidig tenker jeg litt på hvor store vil vi egentlig at Apple skal være ? 3 % , 10 % eller 90 %. Jeg tror ikke jeg vil strekke meg lenger enn til 10-15% av markedet for da vil det hele tiden være i front. F.eks. slippe å være så bekymret for bakoverkompabilitet som MS er nødt til ( og det skaper jo masse krøll for MS i tillegg til et ikke særlig godt OS). Noen meninger om det ?

Benjamin

"De driver vel også å lager ett bildeorganiserings programm, blir vel sikkert om iPhoto det da."
Kom ut idag, kalles for max sjekk microsoft.com/max for mer info.
Benjamin

k-mann

Benjamin: "Det dær til microsft er strent tatt ikke en rippoff, de har siden longhorn sine første dager tenkt og ha den sidebaren, der du har klokke slideshow og sånt, det var den første tingen folk forbant med longhorn, så forsvant den i de to seneste buildene og nå kommer den tilbake."

Det hindrar jo ikkje at det er ein ripoff. Apple fekk dock eller ein "bar" lenge før Microsoft lanserte planane om Longhorn/Vista (eg forstår forresten framleis ikkje kvifor dei bytta namn frå Longhorn til Vista).

mvh

AllFathers bilde

AllFather

Nå stjal jo apple dette fra konfabulator, slik mistet han "sine" kunder. Apple gjør det samme som Microsoft, stjeler fra de små og implimenterer funksjonene i sine egne operativsystem uten så mye som et takk :)

Slik er verden, Både Apple & Microsoft er to store firmagiganter som gjør hva de må for å holde på sin ledelse, dette er noe som er åpenlyst for alle som er litt objektive og ikke fanatisk når det gjelder den ene eller den andre siden :)

Linz

Apple er faktisk ikke så mye bedre de heller, i sin lansering av Tiger'n.

Dashboard/Widgets: Ok, de lagde kanskje noe for mange herrens år siden, men de har vært uten også i lang, lang tid. Apple kom nå med Dashboard pga at "alle andre enn de og Microsoft" lagde det. Konfabulator på Mac, DesktopX/Object Desktop på Windows, Karamba og Gdesklets på Linux...alle disse har eksistert en lang stund før Apple kom med Dashboard i Tiger.

Spotlight:
Første gang jeg leste om, og prøvde, slik teknologi var lenge før både Microsoft og Apple lanserte ideer om dette. Dette har lenge vært under utvikling i Linux-miljøet. Først under navnet Dashboard, men heter nå Beagle. Problemet er at ting tar gjerne litt lengre tid i Linux-miljøet, så det er først nå Beagle begynner å bli klar for allment bruk.

Apple skal derimot ha skryt for å være de første som får det til "ordentlig", slik at det blir brukt og hypet opp.

Dette tror jeg faktisk er første gang jeg leser en kommentar/post av Magnuc, uten at han virker sutrete...er jo helt enig jo! :-D (Ikke ment som bashing mot deg, Magnuc...)

Om så Microsoft skryter av å være først...so what?! Apple gjør som nevnt det samme! (Og forsåvidt de aller, aller fleste andre aktører i bransjen)

Som Magnuc så fint skrev:
"Hva er problemet..? Apple kopierer jo andre hele tiden de også! Det er da vel bare bra at Microsoft lar seg inspirere av de som gjør ting på den rette måten.

When someone ripps you off, fuck it! Go make something better!
- Simon Waterfall"

Spider_Jerusalem

Who gives a damn really? It's just pixels and binary numbers ...
Prioritys people!

-SJ

bleu

Dette er bare handlinger fra et selskap som har tatt kvelden når det gjelder innovasjon og nyskapning. Microsoft seiler ene og alene på sin dominans som sakte men sikkert holder på å avta på flere områder.

hansi

et intervju med en utvikler hos MS, som viser rundt i office 12 ui'et:
http://channel9.msdn.com/showpost.aspx?postid=114720

EinarJ

The best kind of flattery is.... plagiat.

Husker ikke sitatet nå, men dere tar tegninga, hadde tinga sugd, så hadde ikke ms kopiert dem. Kvalitetsstempel, akkurat som Coca Cola-kopiene :D

Forøvrig, SpotLight er en genial måte å gjøre ting på, ikke fordi det er tøff søking, men fordi det er bygd inn i kjerna.

admins bilde

admin

http://www.pcworld.com/howto/article/0,aid,122118,00.asp

En bra artikkel omkring Microsofts problemer med å tenke nytt. Ganske bra, og står i bladet PCWorld. Tror faktisk folk begynner å bli lei av MS sine kopi-produkter.

mfn

Hei.... kanskje alle Applebrukere burde bli litt smigret av dette? MS anerkjenner jo faktisk Apple når de går så langt å kopierer Apple sitt design og dette Gadget/Widget konseptet samt andre konsepter.

"Everything sucks, but we suck less"

bep0rz

Hvorfor bry seg?
Jeg så pittelitt fra Aqua her, det var knappene og ellers kunne jeg ikke se noe som var hentet fra Apple/OS X.

Ikke rart at Windows/Linux-brukere virkelig hater Mac-brukere, siden "vi" alltid må kritisere og rope og hoie "MS KOPIERER" med en gang de kommer med noe nytt.

mvh bep0rz - iBook 12" - 1024 MB RAM - 80 GB - Tucano 2nd Skin
Stolt medlem av Fremskrittspartiets Ungdom - forandre Norge - stem FrP!

msulland

Gleder meg til windowsbrukerene klager på linux for det har for mye gui jeg :) Og at kommandolinje er mye bedre. MS driver vist å jobber med noe sånt. Da er det bare en ting å si HAHAHAHAHAHAHA og velkommen 40 år etter eller noe sånt.

hansi

http://www.eweek.com/article2/0,1759,1860443,00.asp?kc=EWRSS03119TX1K0000594

intervju med Ballmer der han innrømmer (på en måte) å ha stjålet ideer fra Apple

John Idar

Tenk tilbake til tiden før mikroprosessor, Microsoft, Apple og Linux. Den gang et skrivebord var et skrivebord. Hva hadde vi oppå skrivebordet? Jo, kanskje noe som ligner på det som nå har navn som "widgets" eller "gadgets" eller hva dere nå vil kalle det.. Små notatblokker, kanskje en kalkulator, for ikke å snakke om en klokke eller en radio osv osv... Hva skal en si? Hvor bærer det neste gang? Bruk nå heller tida deres til å gjøre noe fornuftig med det OS'et dere har valgt dere fremfor å kaste vekk tid på å finne feil på det OS'et dere valgte bort... Ha en fin dag.

asks bilde

ask

På bildet har dokumentet filendelsen .docx. Er dette det nye, helt lukkede formatet som jeg har hørt snakk om?

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai