Sony BMG med mafiavirkemidler for å stoppe piratkopiering?

Tidligere denne uken meldte vi om at plateselskapet Sony BMG har utstyrt flere nye CD-utgivelser med et virusliknende program, som skal hindre piratkopiering. Programmet som også kan installeres på Mac, har i tillegg til å spionere på brukeren og sende hemmelige rapporter til plateselskapet, på PC-platformen utsatt maskinene for hackerangrep og dermed vært en betydelig sikkerhetsrisiko. Programmet installerer seg selv på PCen, og er laget slik at det ikke skal kunne fjernes. Programmet sender også skjulte rapporter til plateselskapet uten at brukeren er klar over det. Brukeravtalen til musikken har nå også blitt analysert, med nedslående resultat.

Det kan nå nesten virke som om plateselskapet prøver ut mafialiknende metoder for å få bukt med piratkopiering.

Macbrukere har heldigvis den fordelen at prorammet ikke blir installert, uten at brukeren selv taster inn passordet sitt.

I følge en artikkel på TV2 Nettavisen har Sony BMG unnskyldt fadesen, med at så lenge folk ikke vet hva de utsettes for, er det ikke så farlig.
Sony BMG sjef Thomas Hesse har i et radiointerview uttalt at "(...) det ikke er noe problem med spyware, malware og rootkits. Folk vet ikke hva det er likevel.", i følge TV2 Nettavisen.

I tillegg til alt dette har Sony BMG også laget en brukeravtale, du må godta for å ha lov til å i det hele tatt "ta på" CD-platen. Denne avtalen, som har en lang liste over ting du ikke har lov til, og situasjoner der du plikter deg til å destruere musikken din, har nå blitt analysert av Electronic Frontier Foundation (EFF). Resultatene av analysen er nedslående!

Etter massivt press sier Sony BMG at de nå dropper beskyttelsesviruset inntil videre. Det er halvannen uke siden den hemmelige programvaren ble oppdaget tilfeldigvis av en dataekspert.

Mer å lese hos TV2 Nettavisen:
Les artiklen om hvilke CD-plater du bør unngå
Les om Sony BMG-sjefen sin latterlige unnskyldning
Les om brukeravtalen til Sony BMG

Kilde: TV2 Nettavisen

Tags:

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai