OS X for Intel cracket - igjen

Etter at første versjon av utviklerutgaven av Mac OS X for Intel ble cracket ganske raskt har Apple forbedret sikkerheten på den nyeste utgaven. 10.4.3 er avhengig av TPM (Trusted Platform Module), en liten brikke som vil være å finne i alle nye Intel-Macer. Denne brikken skal hindre Mac OS X å kjøre på annet enn Apples hardware. Crackermiljøet har ikke greid å cracke TPM-modulen da denne skal være mer eller mindre umulig å cracke i følge eksperter, men crackerene har modifisert Mac OS X slik at den ikke lengrer spør etter TPM-modulen og derfor kan kjøres på hvilken som helst Intel-hardware.

Slik det ser ut nå virker det som Apple ikke greier å forsikre seg om at Mac OS X ikke vil være mulig å kjøre på andre maskiner enn Apples egne. Det spekuleres allikevel om Apple med vilje ikke gjør det alt for vanskelig for crackere å få Mac OS X opp å kjøre på vanlige PCer for å kunne spre OS X ut i markedet og gi folk en smaksprøve på hvordan en OS X opplevelse kan være.

Allikevel virker det også som Apple tar dette seriøst siden de inkluderer denne TPM-brikken i maskinen for å unngå at OS X finner veien til ikke-Apple hardware.

Uansett hva som skjer så er det høyst sannsynlig at crackere før eller senere vil greie å få cracket Mac OS X til å kjøre på vanlige Intel-hardware, men slik som det er nå er dette relativt vanskelig og ikke noe Ola-nordmann vil greie å gjennomføre. Er dette egentlig noen trussel for Apple i det hele tatt eller er det en kjempe markedsføringskampanje for OS X?

Tags:
Polymorphs bilde

Polymorph

Klart det kunne crackes. Alle dører med lås kan som regel dirkes opp igjen.
No shocker there :)

kaospilot

Klart den alltid vil kunne crackes, men selvfølgelig vil ikke OS X bli allemannseie, blir nok kun PC-entusiaster som kommer til å bruke dette. Men alle vil ha muligheten til å gjøre det, tror jeg.

NyZeta

Håper Apple til slutt selger Tiger for alle alle typer maskiner jeg. Jo flere som bruker OSX jo flere spør etter programmer. Jo flere som spør etter programmer jo flere vil utvikle programmer. Det er en god kjede.

Den dagen da jeg går inn på DELLs hjemmeside og ser alternativene på OS:
OSX (x86) Leopard
Linux Mandrake
Linux Redhat/Fedora
Linux SuSe
Windows Vista

Da skal jeg virkelig juble. Også skal jeg kose min Powerbook med Intelprosessor. En ting er OSet en annen ting er Maskinvaren. Man kan putte så mye software en bare vil på en Compaq. Det er og blir en Compaq. At Apple ønsker å utvikle drivere til alle produktene på markedet er en annen ting. De kan ganske enkelt si: "Her er OSX, vi utvikler drivere til våre produkter. Det er opp til hardware leverandører å utvikle til hardware vi ikke bruker selv"

haralha

Dette blir vel bare en ny katt og mus lek. Hvis det er en patch som må kjøres blir det nok noe forandret i neste oppdatering slik at patchen ikke fungerer og en ny må lages.. Ser ikke store nytten med et os uten drivere, slik det blir på en vanlig pc.

segrov

Tror en cracket versjon vil funke bra som reklame for nerder. Vi som bruker Mac til daglig er veldig fornøyde med at Apple lager både hardware og software som passer sammen – det er en modell som gir veldig gode og stabile løsninger.

Selv om noen crakcer Os X, blir det ikke lovlig å bruke det på noe annet en Apple-hardware. Dermed vil det ikke bli noe problem for Apple. Voksne brukere vil - ved kjøp av hardware - velge orginal hardware og ikke kjøre ulovlig programvare i særlig grad. Og de som koiperer vil ikke representere et stort tap for Apple da det er stor sannsynlighet for at disse uansett ikke ville kjøpe programvaren.

MrHansen

Tror det beste ville være at de ikke fikk cracket OSX. Da er det bare en hardware produsent som har full tilgang til alle OS nemlig Apple's maskiner. Du kan kjøre LiteOgBløtt (Microsoft), Linus og MacOSX. Full frihet å velge bare restarte maskinen din og du har byttet OS. Da hadde nok Apple beholdt sin hardware avd i fremtiden ellers tror jeg de mister den hvis OSX virket på en vanlig PC pga prisforskjellen.

Men å lekke en versjon av OSX ut til vanlige PC brukere ville være en meget bra move for Apple hvis de kan stoppe neste versjon å virke på vanlige PC'er.

macrules

Om osx skulle bli til salgs for vanlig pc vil osx sikkert fremdeles være mest stabilt på en mac.

Målet for Apple må være at alle ønsker å kjøre osx. Samtidig må det være mulig å gjøre dette også på en "Dell". For at folk skulle ønske å kjøpe en mac istedet for en Dell måtte det være fordi macen kjører osx bedre. Så folk som allerede har en pc i huset vil kunne gå i butikken og kjøpe osx for pc, eller noen laster ned en pirat versjon. De installerer og synes selvfølgelig at dette er mye bedre enn windows. Etterhver mens de bruker osx leser de om og hører at osx er enda bedre på en mac. Så neste gang denne fyren (som har forelsket seg i osx) skal kjøpe seg en ny maskin, kjøper han selvfølgelig en mac!

Hvem var først inne på denne tanken, jeg/vi? Eller Apple?

NickFalks bilde

NickFalk

Tipper Apple dessuten bruker denne betafasen for å se hvor vanskelig/lett det vil være å hacke OSX til bruk på standard Intel-PC'er. De får nok mye verdifull erfaring i denne perioden...

bufodill

Jeg likte for all del den 12" powerbooken jeg hadde. Men jeg digger den 10,6" sony vaioen min mye mer. Derfor hadde jeg satt stor pris på om jeg kunne kjørt osx på den, i stedet for å måtte tvinges over på større og tyngre maskiner.

NyZeta

Jeg tipper egentlig Apples utviklere prøver ut sine "midler"
Man putter inn en etter en feature i installasjonshindringen på vanlige maskiner. På denne måten får man teste ut hva som går galt. Så ser dem hva som blir cracket og klarer å legge til en feature som forhindrer denne cracken. Tilslutt ender man opp med et system som ikke lar seg fikse.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai