Hvilke funksjoner ønsker du Safari skal ha?

TUAW har denne uken kjørt en spørsmålsrunde til sine brukere omkring ønskede funksjoner i Safari. TUAWs lesere kom opp med en rekke gode ideer som kanskje Apple kan vurdere å implementere i framtidige versjoner av Safari. Les mer for noen av ideene og kom med din egen mening om hva Safari bør inneholde.

Dette var noen av funksjonene TUAWs lesere ønsket seg mest:

* bookmark sortering
* Plug-in system som Firefox
* Windows Media og Real-player forhåndsinstallert
* Tillat andre søkemotorer enn Google i søkefeltet
* Forbedret tab-funksjoner
* Bedre RSS søtte
* Grafisk historie surfing
* Forbedret bilde/medie håndtering og muligheten til å stoppe Flashinnhold
* Spotlightlignende søk i innhold
* Forbedret rich-text håndtering i former

Har du noen ideer? Kom med dem!

Tags:

G4

Firefox har en form for auto rullegardin på bokmerkelinja, som gjør at en slipper å trykke på hver enkelt hovedgruppe for å aktivere rullegardinet.
Synes dette gjør brukeropplevelsen bedre!

Ganske enkelt forklart!

Erik

* Plug-in system som Firefox
La oss begynne med denne. Safari HAR et plugin-system. SIMBL. Det kunne kanskje vært mer brukervennlig med henhold til autooppdatering, installering og fjerning av plugins, men det er der.

* bookmark sortering
SafariStand (Gratis) og Saft gir deg dette.

* Windows Media og Real-player forhåndsinstallert
Tja, er det egentlig Apple sitt ansvar å installere konkurerrende mediaavspillere? Kunne gjort det enklere for noen brukere, men dette skjer nok aldri.

* Tillat andre søkemotorer enn Google i søkefeltet
Inquisitor. Last det ned nå!

* Forbedret tab-funksjoner
Kan det bli vagere? Antar du mener å tvinge alle vinduer til å åpnes i fliker og å organisere dem ved å dra dem rundt. SafariStand (Gratis) og Saft gir deg dette også.

* Bedre RSS søtte
Denne var så vag at jeg ikke vet hvordan jeg skal takle den. Bedre? Hvordan bedre?

* Grafisk historie surfing
Jeg så en artig flash-demo av dette for år og dag siden. God ide! Det er et par ganger hvor jeg har letet gjennom historien etter en side jeg ikke husket tittelen på.

* Forbedret bilde/medie håndtering og muligheten til å stoppe Flashinnhold
Nok en vag en. Men jeg regner med at man mener stoppe gif-animasjoner/looper etc. Nok en gang folkens: SafariStand og Saft gir deg dette.

* Spotlightlignende søk i innhold
I innhold, som i side? Hvordan skulle dette fungere? Saft gir deg instant søk i innholdet. Inquisitor gir deg Spotlight-lignende søking i Google eller andre søkemotorer.

* Forbedret rich-text håndtering i former
Allerede implementert i seneste WebKit. Kommer i neste oppdatering av Safari, eller du kan laste den ned selv.

Grandars

Hadde vore artig om Safari begynte å finne og laste sidene når ein klikka på linken. Har hatt problem med at eg må klikke på ein link, for så å klikke i adresselinja, og trykke enter. Kun i Safari..

In 2004, Apple Computer sold 8.2 million iPods. Remeber 1984, when we said we wouldn't be like "1984"?

Bender

Få ting irriterer meg mer enn reklame med lyd. Hadde det ikke vært sjønt med en "mute" knapp i safari?

aalto

En enda bedre måte, som ikke bare hadde funket med safari er en liten panel der man kunne sette rettigheter til programmene til å bruke lydutgangen, sånn at man for eksempel kunne nekte nettleserne sine til å spille av lyd eller at når iTunes spilte, så fikk ingen andre slippe til. Enda bedre om du hadde muligheten til å justere lydstyrken til alle programmene og...Vet ikke om det finnes, men jeg ser at jeg hadde blitt avhengig av et sånt program veldig fort...

jerk

Å kunne importere bokmerker fra Firefox smertefritt, også RSS-bokmerker. Det strevde jeg hvertfall med her om dagen..

Les bloggen min! www.kaffejoakim.blogspot.com

piri

Det hadde vært fint med en zoom-funksjon som i Opera. Praktisk når man kommer til sider der det er små bilder.

Jeg vet det går an å zoome i OSX, men en egen zoomknapp i Safari hadde vært kjekt.

Mail vennlig hilsen
Per Arne Flø

iRune

Mouse gestures slik som i Opera det savner eg, og Zoom som piri nevner over her.

baards

Spør du meg, er Safari den beste nettleseren til vanlig bruk, nettopp på grunn av at den er svært enkel i bruk, laster sider kjapt, og er stabil. I motsetning til f.eks. Opera, inneholder den svært lite man som regel ikke har bruk for. Enkelte funksjoner synes jeg riktignok den mangler.

Sitter man på analogt modem eller tregt nett generelt, bruker man ofte lang tid på å laste inn unødvendige elementer. Det kunne til tider vært greit å merke en spesifikk reklame og si "Deg vil jeg aldri se igjen".

En annen ting som lett kunne vært forandret, er når man vil vise f.eks en skrivebordsbakgrunn eller et hvilket som helst stort bilde. Her har jeg ofte villet hatt valget om å forminske bildet i nettleseren. Dette er jo standard i nesten alle andre nettlesere.

Så har man dette med sikkerhetstekniske aspekter. Mange nettsteder tillater ikke bruk av Safari. Det ligger ingen valg i safari om at den skal gi seg ut for å være en annen nettleser, så en er faktisk nødt til å bruke en annen.

Det kunne sikkert også vært greit med støtte for andre søkemotorer enn google også, men her spør jeg bare; Hvem bruker egentlig andre søkemotorer..?

sveejens

Går for muteknappen. Og skikkelig innebygget AD-blocker!
Hadde utsatt eventuelle framtidige hjerteinfarkt med flere år om en hadde sluppet unna CrazyFrog...

Øyvind Jensen

TwiX

Erik. Poenget her er å få ting implementert i Safari. Det er ikke bra å si at "her har du en ganske god leser, vil du ha den bedre kan du laste ned diverse ting, her og her og der og her. Og ikke glem å reparere rettigheter etterpå."
Det minner meg om windows verdenen. Brukervennlighet og "works out of the box" er tingen for Macbrukere og da nytter det ikke å be dem laste ned alskens programvare fra andre plasser.

mushers bilde

musher

Aktiverer du Debug-menyen i Safari, kan du velge hvilken klient Safari skal gi seg ut for å være, da funker det meste…

-E

ch_knapp

Hva med litt mer av de avanserte funksjonene som gjør det mulig å bruke safari med Skandiabanken og andre nyere banker som tar i bruk BankID? (vet du kan gjøre jallagreier for å få inn skandiabanken)

Bill

Safari er såååååååååååååååååååååååååååååå treg at jeg blir helt gal, IE/Firefox på Windows er ekstremt mye raskere

helge_karl

Safari er en fantastisk fin nettleser, mange takk til både khtml folka og Apple. Nå er det også slik at webkit'en som safari bruker har en god del funksjonalitet som ikke er slått på i safari men som er nyttige. Hvorfor ikke prøve Shiira på: http://hmdt-web.net/shiira/en . Det er en slags forbedring av Safari. Jeg liker spessielt godt tab-expose og nedlastingshåndteringen i Shiira. Anbefales på det varmeste. Den bruker webkit som safari slik at nettsidene vil se helt likt ut som i Safari, men brukergrensesnittet og funksjonaliteten er vesentlig forbedret.

Have a nice day :-D

olebole

Få ting irriterer meg mer enn reklame med lyd. Hadde det ikke vært sjønt med en "mute" knapp i safari?

Enig!
Utrolig rart at ingen av de store nettleserne har en godt synlig mute-knapp!

Visle

Og hvordan skrur man på debug-menyen i safari?

sungame

Muteknapp - eller enda bedre: egen volumkontroll - hadde vært fantastisk. Det er vel pr. i dag ingen nettlesere som har dette innebygd?

Ellers er jo mousegestures flott, om man bare ikke bruker den teite enknappsmusa.

larse

Det hadde vært fint om Safari kan lese denne siden skikkelig:

http://www.stavanger.kommune.no

Safari klarer ikke å vise "Kulturkalenderen" midt på siden i venstre kolonne.
Opera klarer dette !

lars

Shadowedken

Adblocker bygd inn (uten 3. part) hadde vœrt fint...

gola

Tallet for nye RSS som står i parantes på rss-bokmerker burde nullstilles også når man går inn på den gjeldende siden (istedet for å vise rss lista i safari).

Erik

Men det er heller ikke bra å komplisere en nettleser med alskens features vanlige brukere enten ikke forstår eller aldri kommer til å bruke. Det er her extensions kommer inn.

Ad-blocking kommer du aldri til å se innebygget i Safari f.eks. (ikke fordi brukere ikke vil ha det, men fordi annonsører og nettsteder ikke vil ha det). Dessuten er det vanskelig å konfigurere for en vanlig bruker.

På den listen der er det bare et par punkter som er relevant. Ting som "bedre RSS-støtte" og "bedre tab-funksjonalitet" er alt for vage.

satyr

Jeg skulle ønske at jeg kunne eple-klikke bokmerkene som ligger i rullefeltene på bokmerkelinjen slik at de kom opp i en ny tab.

Da mener jeg at kun den ene jeg trykker på skal komme opp.

dibon

Bedre søkefunksjon!

Visle

I 99% av tilfellene når sider ikke vises ordentlig er det jo de som lager sidene som ikke klarer å holde seg til til standard sertifisert kode. Klag på sidene, ikke nettleseren.

dusa

Husker jeg ikke helt feil så kan man trykke ctrl+enter for å automatisk få .no etter et domenenavn du skriver inn i adressefeltet.

Noe sånt hadde vært OK.

Man skriver altså bare mac1 og trykker eple+enter så fylles resten ut.

TFJ222

I denne kategorien kommer også at Safari burde huske hvilke sider popupvinduer er lov. Eneste gangene jeg ikke blokkerer for dem, er ved bruk av nettbank, og stort sett hver gang glemmer jeg å slå av dette valget i Safari menyen. Denne funksjonen finnes i FF og Opera (og mulig andre også.)

eh

Har av og til savnet muligheten man har i Opera om å gå tilbake til en tilstand; i.e. et sett med åpne vinduer og tabs. Det kunne spesielt vært interessant når Safari kræsjer, eller man må/vil reboote. For å gjøre det så lite påtrengende for brukeren som mulig, kunne Safari automatisk lagre tilstanden sin, men at tilbakeføring ved ny start må gjøres via eget menyvalg (og ikke via den dumme popup-boksen til Opera).

En annen ting er at søking (Cmd-F) ofte kan gi merkede resultater som er vanskelige å se. Skriver man inn søkeordet og trykker Enter, forsvinner det flytende vinduet og det markerte treffet farges blått, noe som ofte er lett synlig, men ikke alltid. Skriver man søkeordet og trykker "Next", markeres treffet med grått, noe som ofte er vanskeligere å se enn de blå, men noen ganger er det motsatt. Uansett hvilken metode jeg bruker så har jeg litt for ofte problemer med å se hvor treffet mitt ble av.

Ellers slutter jeg meg til kravet om mute/volumkontroll, og helst også innebygget flash-stopp-knapp (evt. generell plugin-stopp-knapp).

luredan

En ting jeg virkelig virkelig savner fra Opera er muligheten for å angre lukkingen av et vindu med f.eks. Eple-Z. Det høres sikkert dumt ut, og ja, det er bare å gå i loggen og finne frem igjen vinduet, men det er så mye mer intuitivt å "angre" lukkingen!

Ellers støtter jeg "bedret tabfunksjonalitet", mer presist
- Dobbeltklikking/midtknappklikking/eple+klikk på ledig felt i tablinjen åpner ny tab. Tilsvarende på en tab lukker den.
- Mulighet for å flytte på tabs
- Mulighet for å låse en tab
(ja, jeg vet at saft gjør en del av/alt? dette, men jeg liker ikke saft. den kræsjer bla. safari når jeg kommer borti eple-z, og jeg synes generelt dette bør være en del av *basis*-funksjonaliteten)

Jons bilde

Jon

Firefox gjør alt dette uten om å flytte, selv om det sikkert finnes en extension som gjør det mulig.

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

kj

Fint om Safari kunne starte fra der den avsluttet sist gang (les låser seg /krasjer) Himmla kjekt når man har opp mange tabs og ikke er ferdig med disse...

Med Opera så åpner man bare Opera igjen og for valget om å starte der det stoppet opp... :-)

Jons bilde

Jon

Med firefox har du en extension som heter Session Saver som gjør akkurat det. :)

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

kjutta

Mitt høyeste ønske er ikke en ny funksjon men at Apple fikser minnelekkasjene i Safari.

Erik

Minnelekasjer er sterkt redusert / fjernet i nyeste WebKit, så dette kommer.

Lagrede states finnes i Saft. Og nei, det kræsjer ikke Safari (lenger). Det er ustabilt med PithHelmet, men ad-blocking kommer med Saft allikevel så PithHelmet var det bare å fjerne :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai