Intel Inside?

Som de fleste har fått med seg vil 2006 bli året der Apple for alvor får Intel-prosessorer inn i en rekke av sine maskiner. Flere rykter peker på at Apple allerede om en måned vil vise fram sine første Intel-Macer og offisielt har Apple sagt at flere modeller vil ha Intel-prosessorer i juni 06. At Intel kommer er alle klar over, men for designbeviste Macere er det større bekymring rundt de svært så vanlige "Intel Inside" klistremerkene som vi normalt ser på PCer. Kommer disse til å være fast inventar på alle Macer framover? Kommer Apple til å kjøre annonser med den irriterende "Intel Inside" jinglen?

Mange Macere spør seg hvorfor PC-produsenter som Dell, HP og Fujitsu Siemens putter all verdens klistremerker uten på sine stasjonære og bærbare maskiner. Det er ikke uvanlig å finne klistremerker som sier "Intel Inside", "Windows XP Certified", "ATI Graphics" etc. Disse klistremerkene settes på av PC-produsentene av en grunn; penger. Produsentene får nemlig ofte penger i form av markedsføringsstøtte ved å inkludere disse klistremerkene på maskinen og logoer i annonser. Disse pengene kommer godt med i en hardt presset hardware industri.

Men kommer Apple til å legge disse klistremerkene på Macen og får vi se Intel Inside logoer side om side med Apples logo i framtidige annonser? Ingen av oss har svaret, men så langt har vi ikke hatt noen ATI eller nVIDIA klistremerker eller logoer selv om Apple benytter seg av teknologi fra disse selskapene. Det virker usannsynlig at Apple ikke har fått et tilbud om samme type pengestøtte fra disse selskapene som andre PC-produsenter. Apples merkevare er forbundet med en viss mystikk og svært høy "cool" faktor. Å inkludere Intels logoer på Macer og i annonser kan sette Apple i samme bås som andre PC-produsenter og derfor redusere deres hippe status.

Samtidig kan man argumentere at ved å bruke Intel logoer og deres svært sterke merkevare i Windows verden, vil man øke sannsynligheten for at Windows-brukere vil bytte til Mac. De føler seg trygge på Intels kvalitet og ser det derfor som svært positivt at Apple co-brandes med Intel.

Hva som skjer vet bare Apple og Intel, men vi som ivrige Macere vil vel innerst inne helst ikke se at Macene våre blir klistret ned av Intel-klistremerker.

Er du mer interessert i dette temaet anbefaler vi at du leser denne artiklen hos BusinessWeek.

Tags:

magnuz

For all del apple, ikke sett klistremerker på macene! Det ødelegger helhetsinntrykket av utseende på maskinen. Hvis det absolutt skal være klistremerker så burde de legges ved, så er det opp til kunden om man vil ha dem på.

NyZeta

Det er jo en design sak da.
Apple vil neppe bryte designlinjer for å få frem at det er intel inni maskinen dems.
Men se på feks powerbooken eller ibooken for den saks skyld.
Den heter jo visseligen PowerBook G4. Hva ville da ikke vært mer naturlig enn å kalle den nye powerbooken feks PowerBook Yonah eller no lignende. De som er litt interesserte vet jo at G4 og G5 er IBM produkter. På samme måte som Yonah, Dorthan osv vil være Intelprodukter

hehe.. kanskje det fine eplet på lokket til powerbooken får en fin "intel-snurr" på undersiden. 8-)
Powerbook 12"

hakon

G4 og G5 er jo ikke IBM som har funnet på, er det?

Uansett tror jeg de finner på noe annet :P

Per-Kristian

IBM lager/lagde G3 og G5. Motorola lager G4 :)

CBlomviks bilde

CBlomvik

klistremerket kan ein lett rive av, som eg har gjort på alle mine andre maskiner. Ser kje så stor fare i den saken

admins bilde

admin

G4 og G5 er kun markedsføringsnavnene som Apple bruker. Prosessorene heter noe helt annet. G5 heter f.eks. 970.

haralha

Assa det står ikke IBM på min mac, så tror ikke det kommer til å stå intel heller..

Det er jo allerede intel inside i noen macer... uten at det står uten på boksen..

Linz

Kan ikke si at jeg har store problemer om de skulle hive på et Intel Inside merke på maskinene om dette er med på å gjøre de litt billigere. Klistremerker er jo bare å plukke av...

Man trenger jo ikke bli fanatisk bare på grunn av noen usle små klistremerker... ;)

sheikh_ma_nuggetz

dette er storm i ett vannglass, dessuten har jo apple registrert varemerket "mactel". tipper det blir brukt i en sammenheng, men IKKE som klistremerke... ;)

Heipådu

Hvis det bare er klistremerker, sånn som på windowsmaskiner, så er det jo bare å pirke de av, og fjerne limrester med noe rensemiddel...

limbo

Det jeg tenker på er hvor stygt det blir med ett intel insde merke på en PM

illuminated

Hmmm.. Står ikke "G" for genetration?
Om dette er riktig er det vel naturlig at de nye macene heter G6..

Mulig jeg tar feil.

------------------------------------------------------------------------

"Vi har ansvar ikke bare for det vi gjør, men også det vi unnlater å gjøre."

PitBull

Er litt spent på hva en PowerMac vil hete når intel cpuene komemr inn i dem??? Det høres jo litt dumt ut med "PowerMac Intel"! Håper det blir PowerMac G6 selv om det blir Intel CPUer i dem! Men jeg tror nok Apple kommer med noe smart det gjør de alltid! Elsker Apple, de har aldri skuffet meg... (Håper de ikke gjør det denne gangen)

msulland

Håper indelig de holder seg langt unna klistremerker i hvertfall, eller reklame i det heletatt. Ting er fine som de er nå. Navnet på maskina står bare et sted, samme med logoen til apple. Håper de beholder det de har nå, er ikke her de burde legge vekt på nytt design :) Ta heller bort museknappen apple, den er bare i veien :)

Men tror nok det vil stå intel logoen på esken macen kommer i, samt i manualen. Men det er jo også forholdsvis naturlig, men pent er det ikke.

Og beholde PowerBook Gx navnet må det. Mye bedre en Crapp 03298492374ldfhj kjhdfgj, er jo den type produktnavn wintel folka lever med :)

segrov

Apple kan markedsføring og vet hvor mye Apple er verd. Har man over mange år brukt begreper som Gx og iWhatever, skal det en del til før dette endres. Mulig apple gjør små endringer i navnekonvesjonene, men de kommer aldri til å kaste vekk innarbeidede merkevarer. Dessuten har apple forsøkt å hindre at andre merkevarer får reklameplass på sine produkter....

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai