Shiira 1.2 sluppet

Shiira, nettleseren basert rundt Apples WebKit, har akkurat blitt sluppet i en ny versjon. Den nye versjonen skal ha rettet en rekke feil, samt introdusere nye funksjoner. Shiira har nå endelig fått RSS-støtte som fungerer bedre enn i Safari og den nyttige funksjonen "Tab Exposé" har også fått en overhaling. Shiira 1.2 introduserer også to nye ideer som kalles for "Page holder" og "Sidebar", begge disse fungerer ikke ulikt "sidebars" i Opera og Firefox.

Nettleseren er skrevet i Cocoa og er vesentlig raskere enn Firefox og har flere funksjoner enn Safari. Nettsteder vises likt i Shiira og Safari, da begge benytter Apples WebKit til visning av websider. Shiira kan lastes ned her

Tags:
Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Da får jeg teste ut denne også, da... nå begynner antallet nettlesere på maskina mi å bli høyt synes jeg. :)
-----
Her skulle jeg visst skrive noe vettugt, men jeg ombestemte meg. Derfor skriver jeg dette istedet.

larshk

men, skandiabanken klarer de fortsatt ikke.... (arg!)

asks bilde

ask

Om jeg har forstått det rett, vil ikke Shiira støtte noe annet enn det Safari støtter, fordi de begge bygger på WebKit.

eivindask.net

ragnar

Skandiabanken viker like fint i Shiira som i Safari. Ingen problemer.

-r-

larshk

skandiabanken funker noen ganger i safari..
Og den ene gangen jeg prøvde i shiira funket det ikke... Man får logget inn, men selve banksiden vises aldri. Den låser seg med å vise menyen over. Dette gjør også safari 1 av 3 ganger..

sheikh_ma_nuggetz

men shiira kræsjer fremdeles litt for lett. holder meg til camino så lenge,

turimblar

hei!
skandiabanken ser ut til å fungere fint hvis du har lagt til sertifikatet (med triksing) i safari. hvis du derimot opplever at browseren tilsynelatende ikke åpner skandiabanken riktig, så prøv med refresh-button :-)
hvis du ikke kan trykke på logg inn, så trykker du en gang på demo-knappen deres og deretter på logg inn... god jul... i små bokstaver det også

Turimblar

Fhl

cocoa :)

Linz

Bare så dumt at Saft ikke fungerer i Shiira... :( (Eller er det noe jeg har oversett???)

Lurium

Har prøvd mange browsere etterhvert, men nå er jeg tilbake på safari og prøver å lære meg det skikkelig, og det er slett ikke værst. Særlig fynsjonen med å legge inn emner med mange siter på bokmerkelinja og kunne åpne alle i faner synes jeg er super. Får prøve denne nye og !

Skandiabanken kjører jeg på Firefox eller Opera - får den ikke til i safari - den vil ikke åpne etter at sertifikatet er lastet - kommer stadig tilbake til menyen som spør meg om å laste ned passord ! Men men det får gå, sikkert noen som finner en enkel oppskrift til hvilke instillinge som må gjøres noe med for å få det til å spille !

Enkelhet er et godt prinsipp !!

12" PB + 20" iMac

Fhl

Jeg ser ikke vitsen i å bruke order "siter" når det norske ordet er "sider" og når førstnevnte bare skaper forvirring.

magnus

Har brukt Shiira i en lang periode nå, men med 1.2 ble det bare balluba. Kræsjer hele tiden, og en hel haug med problemer ved nedlastninger. Hadde ingen av disse problemene i de tidligere buildsene.

Fred ut macere!
http://mayafreak.com/PMG5.html

dagjonas

Fungerer veldig bra, nå kvitter jeg meg snart med Opera, Firefox og Camino, men er det ikke mulig å behandle bokmerker i Shiira?

peterpan

Slik eg bruker ordet kan ein "site" ha mange "sider". Site = nettstad, side = nettside. Men eg bruker nok orda av og til hulter til bulter.

Lurium

Ingen stor sak for meg men har snakket engelsk på jobb de siste 8 år og er sikkert litt påvirket av det. Men oversettelsen av site vil vel være nettsted (bare for å kværulere litt tilbake ;-)

Enkelhet er et godt prinsipp !!

12" PB + 20" iMac

michaeno

Tester Shiira, og den virker veldig bra. Sliter litt med å få tegnsettene til å funke ordentlig, æøå er ikke helt på topp der. De vises riktig på de fleste steder, men funker blant annet ikke på nsb.no. Det kan være litt problematisk hvis man f.eks. skal søke på tog til skøyen.

Har også merket at den ikke er helt fornøyd med å laste ned enkelte sider. Viser bare fila i vinduet som tekst, selv om det er rar/zip. Velger jeg lagre som så får den navnet rar.txt. Litt funky.

Uansett så har jeg veldig sansen for GUI'en i den. Har det som jeg føler Safari mangler.

Onkel Sid

Hvis du sliter med ÆØÅ, så sjekk at du har valgt "Western (ISO Latin 1)" i Preferences. Min var stillt inn på japansk da jeg lastet den ned...

jonello (ikke bekreftet)

Subject506
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai