Keynote - hva forventes?

Med kun få timer igjen til Steve Jobs keynote begynner og Mac1s dekning av denne eventen starter er det på tide med en liten oppsumering. Hva kan vi egentlig vente oss i kveld? Hva sier ryktene og hvor sannsynlig er det at dette stemmer?

Svært sannsynlig
iPod shuffle
Apples iPod shuffle trenger en ny oppdatering og den har vært utilgjengelig lenge i Apples nettbutikk. Expoen er en forbrukermesse og iPod lanseringer virker sannsynlig. Ryktene har nevnt iPod shuffle i flere farger, mindre og billigere.

iLife 06
Apple har de to siste årene lansert nye versjoner av iLife på denne expoen. Det virker svært sannsynlig at vi får se en ny utgave av iLife i løpet av kvelden. Det har vært ryktet at Garageband nå skal støtte podcasting og gi mulighet til enkel videoredigering. iPhoto skal få "photocasting" støtte, dvs. bildeblogging og dette skal muligens også lanseres som en ny .Mac tjeneste. iMovie vet vi foreløpig ingenting om. iWeb, et nytt program for utvikling av websider. Kan også komme i iWork i stedet for iLife.

iWork 06
Det er også forventet at Apple kommer med en ny utgave av iWork. Dvs. ny utgave av Keynote og Pages, samt et regnearkprogram ved navn Numbers. Funksjonsmessig vet vi ingenting om disse produktene. iWeb kan også lanseres som et program i iWorkpakken.

.Mac
En rekke Mac-brukere har allerede opplevd å få oppgradert båndbredde til 1000GB i måneden. Apple har også annonsert at .Mac vil være nede i løpet av dagen for oppdateringer. Dette faller helt sikkert sammen med oppgraderinger av .Mac og nye tjenester i dette tilbudet. Det har vært ryktet at .Mac skal være en del av en ny mediestrategi for levering av video, musikk etc. Det har også vært nevnt at prisen for .Mac skal reduseres til 69$ per år. Photocasting har også vært nevnt.

Sannsynlig, men under tvil
Intel-basert iBook
Ryktene rundt en Intel-basert iBook har vært oppe og tilstede i lang tid. Thinksecret, nettstedet med meget god status når det gjelder rykter, rapporterte tidlig i desember at Apple ville slippe en ny iBook modell med en 13 tommers widescreen skjerm og Intels DualCore Yonah-prosessor. Dettet ryktet virker veldig troverdig og har blitt bekreftet av en rekke forskjellige nettsteder. Allikevel er det noe som skurrer med å oppdatere iBooken og ikke Powerbooken.

Mac mini
Ny Mac mini med ny FrontRow 2.0. Mac minen vil bli større, men ha 3.5" Harddisk, stor lagringskapasitet og muligens opptaksmuligheter fra TV. Apple vil samtidig lansere en løsning for streaming av film til din Mac mini og TV. Alt dette skal styres av FrontRow 2.0 og Apples fjernkontroll.

Lite sannsynlig
Plasmaskjermer
De siste to dagene har det florert et rykte om at Apple vil lansere en serie med plasmaskjermer med en innebygget "Mac mini" og alle de samme muligetene som nevnt over. Dette virker usannsynlig, men ofte er det ryktene som kommer inn i siste liten som stemmer. Thinksecrets Mac mini kan være en plasmaskjerm fra Apple, med Macen innebyd.

Powerbook
Siden ryktene har vært så sterke rundt iBooken er det mange som mener at Apple må lansere en Powerbook også. Her har det vært helt stille og stort sett har ingen rapportert noe realistisk rundt en evt. Powerbook lansering. Steve Jobs elsker hemligheter, så kanskje får vi en splitter ny Powerbook, men foreløpig virker dette lite sannsynlig.

Mac1 vil dekke eventen LIVE her på nettsidene, i vår IRC-kanal og via SMS. Les mer om dette på forsiden av Mac1.

Tags:
lamoys bilde

lamoy

Thinksecrets Mac mini kan være en plasmaskjerm fra Apple, med Macen innebyd

En Mac mega, altså.

appleman

det blir jo veldig likt iMacen det da

NuSkool

Når det gjelder Plasmaskjermene tror jeg det er noe Jason O'Grady har funnet opp...
Først sa han 2.8 GHz Yonah, så 3.75 GHz, men den raskeste som faktisk finnes er på kun 2.33GHz.
Og dessuten med Plasma ville det blitt burn in av alle de statiske elementene som eplet i menylinjen...

Men man vet aldri! Det var ikke så mange som trodde på Intel ryktene heller...
Jeg håper Steve kommer med noe ingen har forventet!

jiggigibbie

hvem av mac1-folka er nede å dekker begivenheten? eller misforstod jeg?

Nostromo

Rigger Jobs opp plasmaer med dugelig spec med innebygde Mac'er blir det et unektelig mye fetere medasenter enn det Bill har på markedet i dag. Med Apple-folkets smak for det som er nydelig og enkelt ser jeg ikke bort fra at dette kan bli en realitet. Jeg vil definitivt ha en. Enda bedre enn å få en mini koblet til storskjermen er jo at mini'n ER storskjermen. Og hvorfor ikke? Gleder meg...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai