Virtual PC for IntelMac

Microsoft har nå i følge nettstedet MacWindows bekreftet at de arbeider med en ny IntelMac utgave av VirtualPC. Dette er et produkt som svært mange har ventet på. Dagens utgave av VirutalPC lar seg ikke emulere i Rosetta i følge Microsoft, men en ny utgave vil gi betydelig ytelsesforbedringer da VirtualPC ikke trenger å emulere x86-kode ettersom Macen nå inneholder en x86-prosessor. Dette betyr at Windows kan kjøre i tilnærmet lik hastighet som på moderne PCer inne i Mac OS X.

Microsoft ville ikke gi noe tidspunkt for når en ny versjon av VirtualPC ville være tilgjengelig på markedet, men de arbeider som nevnt med produktet som vil bli utgitt når det er klart. Det største ytelsestapet i dagens VirtualPC er emuleringen av x86-kode. Dette tapet vil forsvinne i fremtidige versjoner, ettersom IntelMacene nå har en prosessor som "snakker" samme språk.

Microsoft er ikke de eneste som arbeider med en oppdatering av deres emulator. iEmulator, et mindre kjent emuleringsprogram til Mac OS X, hevder at deres IntelMac kompatible versjon av iEmulator vil være klart i løpet av kort tid. Versjon 1.79 av programmet skal i følge iEmulator være det første programmet som kan kjøre Windows på de nye IntelMacene. I følge Richard Peters fra iEmulator så er ytelsesøkelsen fabelaktig og at deres testing så langt har gått bra. Han gjør oppmerksom på at det fortsatt er noe emulering som foregår, selv om Macene nå får Intel-prosessorer. iEmulator emulerer nemlig forsatt en PC-BIOS, grafikkort og nettverkskortet. Dette betyr at iEmulator nok ikke kommer til å kunne brukes til spilling, men til de fleste andre programmer vil iEmulator sannsynligvis være på høyde med en vanlig PC.

Tags:

Nichotin

Rart at Windows-versjonen av Virtual PC alltid har emulert CPU, da. Det er jo i prinsippet ikke nødvendig. Får håpe de implementerer det samme som VMWare, evt. at VMWare blir laget til Mac.

Nå mangler det bare at noen lager en EFI-x86-utgave av Mac-on-Linux, så får vi entusiaster virkelig en grunn til å kjøpe en x86-basert Mac. Bare for å ha noe å leke med :)

[URL=http://www.doomtech.net/wiki][B]The new and improved...(drumms).. Doomtech Wiki![/B][/URL]

themacman

det som hadde vært best er noe som Leo Laporte (tech royalitet for dem som ikke vet det) vill ha, transparent emulation eller noe kallte han det, at du kan starte en windows applikasjon bare ved å dobbelt klikke på den, så kjøres det i et vindu som en hvilken som helst app, uten å kjøre en windows emulator, for så å ha programmet inni der igjen. dvs: du slipper å se et windoze desktop på din mac, hadde vært kjekt ;-) for dem som vil kjøre windows apps på sin mac da... ;-) not me

fmortens

Gode nyheter dette... det er skummelt mye prat om dual-boot, og det er en uting.

skyfex

themacman: Det koommer med Darwine (som i WINE). Fungerer ikke perfekt, men noen spill vil det f.eks. være mulig å kjøre.

aks bilde

ak

VMWare bruker en teknologi der de kontinuerlig scanner minnet og endrer forespoersler til maskinvare til forespoersler til VMWare sin virtuelle maskin. Aarsaken er at dagens prosessorer ikke kan se forskjell paa om det er et program i VMWare, eller utenfor, som gir en instruks.

Det er langt billigere aa gjoere dette enn aa emulere en CPU, men i praksis betyr det at koden maa skrives paa nytt, man har fortsatt et tap paa 10-15% (ikke saa ille) og spesialisert maskinvare (grafikk, lyd) blir ikke utnyttet skikkelig (ikke saa bra).

Skal du ha ordentlig virtualisering saa maa du over paa Xen, men det stoettes ikke av Windows eller Mac OS X likevel. Sun og OpenSolaris satser dog veldig tungt paa det, og Linux-stoetten er allerede rimelig bra samt at AMD og Intel begynner aa inkludere teknologier som vil gjoere det mulig aa kjoere intetanenende operativsystemer paa toppen.

lfc

http://openosx.com/wintel/

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai