Photocasting, langt fra RSS-standard?

Steve Jobs introduserte iPhoto 06 og den nye funksjonen Photocasting på Macworld Expo tidligere denne måneden. Photocasting er en fiffig funksjon som lar deg dele dine iPhoto-bilder med andre brukere av iPhoto eller andre brukere som benytter et RSS-program. Steve Jobs hevdet under presentasjonen at iPhoto brukte standard RSS for å lage Photocastingen. Dette viser seg nå at ikke helt stemmer, og i følge utviklerene bak RSS-standarden bryter Apple en rekke RSS, XML og HTTP-standarder i sin Photocasting-funksjon.

I følge Mark Pilgrim, en utvikler som har undersøkt Apples photocasting, hevder at funksjonen er udokumentert og legger til nye funksjoner i RSS-standarden som ikke originalt eksisterer i denne standarden. Pilgrim hevder at iPhoto ikke forstår de elementære funksjonene i HTTP, de elementære funksjonene i XML og de elementære funksjonene i RSS. I følge Pilgrim ignorerer Apple funksjoner i HTTP Netscape støttet i 1996, funksjoner i XML som Microsoft støttet i 1997 og de ignorerer 95% av RSS og Atom standarden.

Utviklerene av RSS hevder også at Apples Photocasting ikke fungerer i de absolutt fleste RSS-aggregatorer og at flere funksjoner som dato o.l vises helt feil.

Kilde: vunet

Tags:

Moldarin

Det eneste dette gjør er å tvinge utviklere som vil støtte Photocasting over på en Apple-kontrollert standard...

Billhater

Jeg for min del bruker Eurofoto.

Mega_Therion

Det finnes vel ingen fast standard for RSS! Les mer her: http://en.wikipedia.org/wiki/Rss

Magnuc

"Det eneste dette gjør er å tvinge utviklere som vil støtte Photocasting over på en Apple-kontrollert standard..."
_______

Noe som jo selvfølgelig er veldig trist! Dette er jo akkurat det som skjedde da Microsoft kjørte på med Explorer med sine egne standarer..

kaospilot

Apple er ikke akkurat kjent for åpne standarer. Kom ikke som noen bombe

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai