iMac Core Duo nesten like rask som Quad G5?

Det har dukket opp en rekke forskjellige tester av den nye iMac Core Duos ytelse. MacSpeedZone har nå tatt iMacen ut for en skikkelig test og deres tall tilsier at den nye iMacen er nesten like rask som Apples toppmodell, Power Mac G5 Quad. iMacen yter nesten like bra som Power Macen som har to stk. to kjernede G5-prosessorer, men med visse forutsetninger.

Testene viser at Power Mac Quad G5 ikke yter maksimalt med kun en oppgave, og at avstanden derfor er mindre mellom prosessorene når de kun jobber med en oppgave. Kjører man f.eks. to QuickTime konverteringer samtidig, vinner Quad G5en med klar margin. Kjører man kun en QuickTime konvertering, vinner Quad G5en med en svært liten margin. Testen sammenligner også den nye iMacen med den gamle og resultatene er ikke langt unna det Apple selv hevder på sine nettsider.

Les hele testen hos MacSpeedZone

Tags:

Don Johan

Det er vel ikke så overraskende at iMac'en er nesten like rask på endel ting. Quad'en er jo ikke dobbelt så kjapp fordi den har 2 kjerner mer. Den er jo "lagd" for å utnytte Final Cut og liknende til det fulle hvor alle 4 kjernene kan få sparka ifra. Blir spennende når man får kjørt noen tester med Final Cut og Compressor på begge maskinene for å sammenlikne. Det er når man ser at Final Cut og Compressor bruker 360% CPU at det er greit med de ekstra kjernene :)

PitBull

ENDELIG NOEN SOM HAR FORSTÅTT HVA SOM ER FORDELEN MED FLERE PROSESSORER!!!!

---------------------
Mordi har bart!

NyZeta

Hehehe..
Sitter her og koser meg med flere prosessorer jeg også. 8 stk i tallet... Desverre av typen x86_32 og bare 1ghz.. men det duger til renderingfarm osv.. Har valgt å holde kjeft i enkelte diskusjoner :P

Powerbook 12"

netromac

Bra at noen endelig gjør en ordentlig test, og til "alt overmål" kommenterer funnene sine. Resultatene her er egentlig ganske imponerende, og forklarer en del rare resultater rundt omkring. Ser ut som om ytelsen på de nye iMacene er ganske så imponerende tross alt.

Den definitive guiden over Intel-byttet: http://mac1.no/node/2281
Programmer med Universal Binaries: http://i1.no/0xa/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai