PPC vs Intel

Nå har man kanskje fått et grunnlag for å testen PowerPC Vs. Intel maskiner. Hvertfall har DinSide nå skrevet en artikkel der disse to maskinene kjemper side om side.

Hvor vidt det er rettferdig ovenfor den nå utdaterte PowerPC prosessoren å bli testet ovenfor sin arvtager Intel gjenstår vel til de enkelte å dømme. Og hvor vidt DinSide har testet disse maskinene særlig bra er vel også en side av saken, men jeg synes faktisk det var litt interessant lesestoff.

Forskjellen viste seg ikke overraskene ved oppgaver som krever mye ”tygging” av data. Ved vanlig hjemmebruk var forskjellen faktisk ikke særlig stor, og Intel-iMac’en virket ikke mer responsiv enn G5-iMacen.

Det er vel kanskje netopp dette allmenheten også ser på. Så da dukker jo sakte men sikkert spørsmålet opp. Er det aktuelt å bytte i dag hvis man har en relativt ny iMac?

Les mer hos DinSide

Tags:

whildonen

Jeg husker ikke hvem det var som kjørte en test hvor de lot maskinene kjøre oppgavene dobbelt og da viste seg forskjellen i mye større grad! Det er jo ganske logisk, dessuten - styrken i en prosessor med dobbelt kjerne ligger jo nettopp der, i at oppgavene/prosessene kan fordeles på disse og dermed tror jeg Intelmaskinen springer fra G5eren.
Det kunne vært interessant å se flere slike tester. Hvis noen vet hvilke tester jeg tenker på og husker hvem det var som utførte dem, kanskje dere kan poste en link?

I thought I could organize life - how Scandinavian of me! Bjórk

svars bilde

svar

Artikkelen var ok å lese, men kommentarene luktet det windows-fan-boys lang vei av.

pepperogsalt

Jeg synes mac1 nyhetene begynner å miste gnisten ..... det er nesten bare uinterresante nyheter nå om dagen. Det var mye mer interresante nyheter før. Kom opp med noen bedre nyheter som engasjerer folk!

gulll

Det er jo fritt fram for alle å lete opp gode nyheter og skrive en sak om det.

Åsmunds bilde

Åsmund

Nyhetseksjonen til Mac1 baserer seg på at brukerene skriver nyheter. Hvis du synes nyhetene er for dårlige, kan du heller skrive bedre nyheter selv, isteden for å klage! ;)

iToms bilde

iTom

Her er en test til, der man blandt annet har en «dobbel test»: MacSpeedZone

--Tom

iCapitalist

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai