Windows XP på IntelMac?

En blogger hevder nå at han har greid å installere Windows XP på en Intelbasert MacBook Pro. Han har lagt ut en detaljert beskrivelse av hvordan man kan greie det "umulige". Siden MacBook Proene enda ikke har blitt sendt ut på markedet, antar vi at dette kun er en teoretisk guide til hvordan dette kan gjøres - eller at bloggeren har testet dette ut på en Intel iMac. Bloggeren nevner ingenting om at maskinen kan DualBootes, så foreløpig ser dette ut til å kun være en XP-installasjon på en IntelMac, og hva skal man med det?

Sjekk guiden på neosmart.net

Tags:

Benjamin

Gammelt, jeg har den guiden der.

Benjamin
Sjekk ut hjemmesiden/bloggen min:
http://www.benjaminvold.com/

Nichotin

Windows og Mac har forskjellige partisjonsskjemaer, mao. det er ikke bare å shrinke mac-partisjonen og slenge en ntfs-partisjon ved siden av.

[URL=http://www.doomtech.net/wiki][B]The new and improved...(drumms).. Doomtech Wiki![/B][/URL]

skyfex

Most of the problems can be theoretically quickly dealt with.

Det er en TEORETISK løsning. RTFA, please?

wsimilas bilde

wsimila

Nei til Windows XP på Apple maskiner
Det er barbari!!

Forza Livorno

Jons bilde

Jon

Og guiden tar høyde for dualboot:

"In Mac now, hack the Darwin Bootloader to add another entry that chainloads Drive(0) Partition(2). With GRUB it would look something like this… I’m not sure if Darwin is the same, but this step is very simple, and has nothing to do with EFI.
title Windows XP
rootnoverify (hd0,1)
chainloader +1"

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

Odd2005

Grunnen til at folk har mac er fordi vi ikke vil ha windows!
NEI TAKK!

skaugabr

Benjamin: "Gammelt, jeg har den guiden der."

ikke alle hadde den guiden. etter det jeg kan se ble den publisert 29. januar. og det er vist bare to dager siden...uuu...kjempegammel artikkel.
du kunne forresten tipset mac1 om guiden da...

Benjamin

Mente med det jeg skrev at det ikke var siste nytt. Men det er bra det komm her.

Benjamin
Sjekk ut hjemmesiden/bloggen min:
http://www.benjaminvold.com/

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

Ja, for jeg har veldig lyst til å ha Windass på Macen ja...
Director of the NSS

NyZeta

Jeg tror faktisk at den nye Virtual PC saken som ikke har behov for å emulere intel chip kommer til å bli ganske bra jeg.

rich_and_handsome

http://windowsxp.onmac.net/The%20Contest.html

er kanskje noen som vil tjene litt penger da. nesten 10.000$ er mye!!

G5

Hvis teorien fungerer i praksis, noe som kan øke omsettningen, så er det nok en del Non-Mac'ers som vil kjøpe seg en MacTel box.

Om vi trenger slike "wannebe's", er en annen ting, tenker man ren butikk, altså størts mulig omsettning, så er det forståelig at det gjøres "mulig" om ikke "alt for enkelt" slik at også Non Apple OS kan kjøres.

Likte RedHat / Fedora sin tanke om å kunne lage en dist til Intel Mac'er.

AreBs bilde

AreB

Jeg er for dual boot på Mac, å jeg er IKKE "wannabe" heller. Jeg er en som bruker Mac til jobb, spill osv... Men grunnen til jeg trenger Windows, er at jeg kjører noen programmer som ikke støttes i OsX.

Da vil jeg heller rule lokalet med en vanvittig kul MacBook Pro, med lysende "eple" på lokket. Så kan alle Dell folk sitte i salen å sikle på min flotte maskin;)

thimic

Litt enig der. Jeg liker OS X langt bedre enn Windows, men sær universitetssoftware og o.l. gjør at jeg er nødt til å ha tilgang på Windows. Hvis alternativene er å bare ha med seg wintel-maskin på skolen eller å ha to laptoper i sekken, er dualboot å foretrekke. Så kan jeg heller selge Centrinoen og bruke pengene på mer ram og større disk til MacBooken når den kommer.

mfn

Å kunne kjøre windows på Mac er faktisk en god ting. Mener ikke at Windows er bedre en OS X men... det er mange som har både en windows basert PC hjemme og en mac hjemme. Disse kan da slippe å ha to maskiner og bare ha en. Men istedenfor å hacke å kødde til med bootloader og det hele så kan det vere greit å bruke VirtualPC istedenfor, siden neste utgave av denne ikke vil måtte emulere windows, men kjøre det native. vel og merke oppå OSX men alikevel ikke emulert. sprøsmålet er om man kan benytte seg av alle resusjene da som bl.a grafikk kortet slik at man kan spille windows spill i OSX... hvis dette blir mulig så blir ting bra.

*************************************************
iMac G5 20¨ iSight / 2,1GHZ / 1024MB / 250GB

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai