Cell-prosessor i servere

IBM skal, i følge Reuters, nå begynne å produsere såkalte blade-servers med Cell-prosessorer. Dette er samme prosessoren som skal i nye PlayStation(tm) III fra Sony. Dette beviser at man faktisk kan benytte seg av prosessorer tilegnet spillekonsoller til mer fornuftige ting. Grunnen til at IBM har valgt nettopp denne prosessoren er mest sannsynlig på grunn av størrelse, varmeutvikling og forbruk. Blade-servers er tynne plater som plasseres inn i en større enhet. Platen på baksiden sørger for levering av strøm og andre tilknyttninger. Blade-servers er en veldig praktisk måte å samle sammen datakraften i en bedrift og egner seg godt for fremtidige oppdateringer.

Det sies også at Cell-prosessoren vil øke ytelsen på blade-serverene betraktelig i forhold til dagens utstyr. Det er også verd å merke seg at Apples overgang til Intel-chiper mest sannsynlig skyldes at man ikke har klart å få IMBs G5-prosessorserie inn i bærbare Macer og at Apple derfor har valgt Intel. Det tok ikke lange tiden fra Apples annonsering til IBM fant en løsning som både er strømsparende og effektiv.

Kilde: Reuters

Tags:

segrov

Cell er totalt uegnet for en Os X-server. Power6 hadde derimot vært noe. Power5 også. Men det er ikke lenger mac-relatert - takket være IBMs sammarbeidsvansker.

Jeg synes egentlig at denne storyen var litt tynn i et mac-perspektiv. Er det iLife-pakka som motiverer?

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

skal vel være enig her (og det er IKKE fordi jeg er konkurrent om iLife-pakken). Greit nok at Apple bruker/brukte IBM-relaterte prosessorer i sine maskiner, men de fremtidige produkter skal jo være intel. Synes selv det var litt tynt å slenge på 2 setninger på slutten for å linke det opp mot Apple.
(Som sagt, så sier jeg _IKKE_ dette fordi jeg også er ute etter iLife-pakken.)
-----
http://nosanishack.com

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

Syntes vel at dette er en helt OK sak... Selv om den ikke er 100% Apple så er den fortsatt interessant...

Director of the NSS

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai