Skype 2.0 med funksjoner bare for Intel-baserte Macer (oppdatert x2 - video for alle)

Skype vil snart slippe en ny versjon av sin "peer-to-peer" VoIP programvare for Mac med video-støtte, samt støtte for 10-vegs konferanse. De nye funksjonene vil kun være tilgjengelig for Macer med Intel-prosessor. Versjon 2.0 av Skype vil utnytte Intels kraftige dobbeltkjærneprosessorer, og deres iboende "multi-tasking" og "multi-threading" egenskaper for å la opp til ti personer delta i konferanser samtidig. I tillegg vil video-telefoni tilbys. De nye funksjonene vil altså kun kunne benyttes på de nye Macene med Intel Core Duo prosessor, noe som foreløpig begrenser dette til brukere av iMac Core Duo og MacBook Pro*.

I følge Tim Cox i Skype, vil den nye versjonen gjøres tilgjengelig i løpet av 2. kvartal i 2006. Den nye versjonen vil kunne kjøres på alle Macer, men vil automatisk oppdage om den kjører på en Intel-Mac med Core Duo prosessor og kun tilby de nye funksjonene hvis så er tilfelle.

Skype annonserte 8. februar Skype 2.0 for Windows med de samme funksjonene for PCer med dobbeltkjærneprosessorer fra Intel.

Det er imidlertid litt merkelig at disse funksjonene kun vil kunne kjøres på Intel-baserte maskiner med dobbeltkjærneprosessore, da man skulle tro at en dual core PowerMac G5 skulle kunne klare det samme uten særlige problemer. Skype er nært knyttet til Intel, og det kan ganske enkelt være dette som gjør at kun Intel-baserte maskiner vil kunne benytte seg av de nye funksjonen. Samme funksjoner i Skype for Windows vil også kun her kjøre på maskiner med Intel-prosessor, og brukere av AMD-prosessorer som tilsynelatende skulle ha nok kraft til å kunne kjøre de samme funksjonen er satt på sidelinjen.

Kilde: the Mac Observer

Oppdatering: *Det ser ut som det er litt forvirring om hva som kun vil kunne kjøres på Intel-prosessorer. Så langt er det altså ingen fra Skype som sier at man kun vil kunne kjøre video-samtaler hvis man har en Intel-prosessor, men at denne funksjonen er optimalisert for Intels nyere teknologier. I tillegg er det en del forvirring rundt konferanser, og det er ikke klart om det kun er med et antall på 10 personer som vil kreve Intel-prosessorer, eller hvor grensen altså går. Mer informasjon om dette på Ars Technica

Oppdagering 2: En post på Skypes forum gir noe mer informasjon vedrørende hvilke funksjoner som vil kreve Intel-prosessor. Det er kun konferanser med 6-10 brukere som vil kreve at du har en Mac med Intel Core Duo-prosessor. Video vil altså være tilgjengelig for alle Macbrukere, også de med PPC. Hurra!

Tags:

bleu

Dette er totalt bullshit fra Skype. Det er ingen grunn til at ikke dette kan kjøres på Motorola/IBM/AMD. Kort og greit bare resultatet av en avtale mellom Skype og Intel. Det er mer enn nok av datakraft. Det er litt uklart i forhold til artikkelen her, og den er uten kilde, men etter det jeg har hørt er det kun store konferanser på opptil 10 personer som vil kreve Intel prosessor. Jeg går ut i fra at videostøtte vil være tilgjengelig for alle ellers tror jeg Skype skyter seg selv i foten.

Moldarin

Huff, dette var IKKE et smart trekk av Skype. -de har hatt så godt rykte på seg i Mac-miljøet for å støtte Mac fult ut (om noe senere enn Windows) og dette blir nok ødelagt nå. Desverre.

netromac

bleu, skjønner ikke hva som er uklart med dette:

"De nye funksjonene vil altså kun kunne benyttes på de nye Macene med Intel Core Duo prosessor, noe som foreløpig begrenser dette til brukere av iMac Core Duo og MacBook Pro."

Hvor stor en konferanse må være for at den krever Intel Core Duo vet jeg ikke, og har ikke funnet noe informasjon om dette.

Den definitive guiden over Intel-byttet: http://mac1.no/node/2281/
Programmer vi venter på (UB): http://i1.no/01c9/

hc

Mer info her:
http://arstechnica.com/news.ars/post/20060208-6143.html

akiras bilde

akira

ser ut til at skype nå har tatt i bruk en større spade for å
grave sin egen grav...

Billhater

Jepp! Det er vel nok av utviklere der ute som kan lage alternativer. Lurer på om jeg skal slutte å bruke Skype nå eller med en gang.

wisshh

Bare det er snakk om nok mye penger i støtte så gjør de vel akkurat som de selv ønsker, det er jo trossalt freeware.

MacPlus

Det første skrittet er altså tatt for å begrave PowerPC Macene.....

paol

Vell.
På skype.com sin nyhet om dette samarbeidet, står det da ingenting om at videosamtaler bare vil fungere på Intel-Macer.
Er vell heller optimaliseringer og talekonferanse med opp til 10 brukarar det er snakk om.

Edit: Sorry, såg første kommentaren svarte på dette : P

paal

Den var ny, normalt heter det vel. L i t t språkfølelse kan vel være på sin plass ...?

“If the only tool you have is a hammer, then everything you come across will look like a nail.”

PB 12'' 1.33, PB 15" 1,67, iPod video 60Gb

limbo

Skyp ble jo solgt til ebay eller noe... det kan være derfor at de driter seg så kraftig ut

mariusmellebye

Sjekk denne: http://forum.skype.com/viewtopic.php?t=46469&sid=acd7d99669af00be169211fec0602cd9

Marius Mellebye
http://kunst.no/mariusmellebye/

G5 2x2,3 OS-X 10.4.4 - 1,5 GB RAM

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai