OS X hacket?

I følge hackeren Maxxuss' hjemmeside er det nå fullt mulig å legge inn OS X på en vanlig Intel maskin. Det eneste den krever er SSE3. Dette vil si at installasjonen er begrenset til noen av de nyese prosessorene. ( AMD: 64, 64 x2, 64 FX, Opteron, Sempron, Turion 64, Intel: Celeron D, Pentium 4 (prescot eller nyere), Intel Core, Xeon (Nocoda eller nyere), Via Centaur og Transmeta EfFiceon )

Det skal nevnes at det mangler installasjonsscripts osv, så det lar seg ikke gjøre riktig enda for databrukere flest å installere systemet.

Kilde: Maxxuss

Tags:

rebop

Er dette en nyhet? Det som er det nye er jo at 10.4.4 er mulig å stappe inn på ei tilfeldig sse3-maskin. Mac OS X har lenge vært mulig å stappe inn på både sse2 og sse3, men dog via særs ulovlige metoder.

EinarJ

Poenget er vel at det er Intel-Mac release-versjonen av OS X, og ikke betaen fra DevKit som sirkulerer fra og med nå.

Det er forøvrig mulig å kjøre OSX i QEMU på en SSE (ikke 2 eller 3) maskin også, da booter OS X på 15 minutter, og har i alle tilfeller ikke tEh Snappy, PearPC er vel faktisk kjappere :P

Sigmar

Greit nok at de kan legge OSX inn på pcer, men utfordringen blir jo å finne drivere til de forskjellige komponentene. Det vil jeg tro blir vanskelig. Derfor tror jeg ikke OSX blir så utbredt på vanlige pcer.

Nichotin

Går helt fint an å lage OSX-kompatible maskiner. Jeg mener, hvis det etter hvert kommer en lettere måte å installere OSX for Intel på vanlige maskiner, skjønner jeg hvorfor fler kunne tenkt seg å gjøre noe slikt. Grunnen ders kan være at Apple ikke har noe tilbud for de som vil ha en billig desktop i towerformat (nei, ikke mac mini, imac, eller powermac (som absolutt ikke går i billigklassen)).

At OSX knekkes, er bare positivt. Det kommer ikke til å skade Apple, da det er såpass komplisert og en slik installasjon ikke er for hvermansen. På en annen side, er det veldig kjekt for entusiaster, som vil ha noe å leke med.

TorbX

Det var da som f@en at dette ikke går med Athlon XP-prosessorer på socket A. Det blir vel for gammelt. Noen som vet om det funker med Sempron socket A?

mdanielsen

La pc verden sirkulere som den gjør. Å være wannabe mac bruker er jo bare tragisk. Hva får de ut av å kjøre OS X på en PC?

Jons bilde

Jon

«Hva får de ut av å kjøre OS X på en PC?»

OS X?

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

NyZeta

«Hva får de ut av å kjøre OS X på en PC?»

Et mindre ustabilt system, OS X og mye morro?

MacPlus

Pc-brukere liker hverken mac eller osx, så hvorfor i all verden stresser folk slik med å få osx til å kjøre på PC?

kattunges bilde

kattunge

Kattungen:)

Kanskje en skjult hemmelig fremtidig agenda om å komme Apples hardware til livs med "billigere" alternativ.. kan kanskje føre til konkurranseutsetting.. det skjer jo allerede dersom alle er så gæerne etter å kjøre os x på vanlig pc... who knows..??

iHaraldM

Jeg bruker pc, synes mac og osx er utrolig snasent....

Jons bilde

Jon

MacPlus: Er det mulig å generalisere litt mer? :) Det der er vel blant det dummeste jeg har hørt. MANGE pc-brukere liker både OS X og macens design.

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

MacPlus

Jeg håper du ikke tok det HELT bokstavelig Jon! Jeg tror du skjønner hva jeg ville frem til...=)

Men om nå du ikke forstod meg, så er forumet på itavisen et eksempel.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai