Apple legal går til verks mot OSx86 Project

Apple legal har gitt ordre om å «cease & desist» (noe á la «slutt, og ikke fortsett med») til OSx86 Project, en gruppe som arbeider med å få Mac OS X til å fungere på x86-baserte datamaskiner. Apple har ved å sitere fra "Digital Millennium Copyright Act" (DMCA), tvunget OSx86 Project til å stenge ned forumet deres.

Administratorene for siden sier «Vi beklager å måtte meddele at OSx86 Project har mottatt et brev angående overtredelse av DMCA. Forumet vil ikke være tilgjengelig mens vi evaluerer forumets innhold for å fjerne alle overtredelser der. Vi takker for din tålmodighet.»

Rett før forumet ble stengt, hadde en utvikler postet en virkende måte for å installere Mac OS X 10.4.4. på vanlige PC-er.

kilde: macworld.co.uk

Tags:
aks bilde

ak

'think different' gjelder visst bare så lenge Steve tenker det samme? det er synd når store selskaper går etter hobbyister med advokater fremfor å bruke tekniske sperrer. Spesielt når det er snakk om DMCA, som er en bastard av en lov nesten uten like.

EinarJ

Det er litt ironisk at 1984-tilstanden ikke skulle komme fra kommunistene, men fra storkapitalistene i Amerika.

DMCA, TCPA, DRM, plagsom faenskap.

Linz

Selvfølgelig hadde det vært kult med OS X på ordinære PCer, men nå må man ikke glemme at her er det snakk om å beskytte sin egen vare mot bruk som de selv ikke har autorisert. Det mener jeg er fullt ut rettmessig og det er vel mye uberettiget sutring rundt omkring når det gjelder dette.

rebop

Det ser ut til at denne nyheten ikke er helt korrekt. Les nyheten på fremsiden til nettstedet, og dere vil få et annet bilde. Forumet er helt åpent nå, det som osx86project har vært nødt å gjøre er å fjerne direkte linker postet av forumets medlemmer.

BareTom

Linz: Jeg kunne ikke vært mer enig i det du skrev, nesten som om jeg skulle sagt det selv.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai