MacBook: Berøringsfølsomme fargeskjermer erstatter funksjonstaster?

Nettsiden New Tech Spy har i dag publisert rykter om at nye MacBook-maskiner i fremtiden kan få programmerbare små berøringsfølsomme LCD-skjermer, som skal på sikt skal erstatte funksjonstastenes bruk i programmer. I hva som betegnes som "den største innovasjonen siden datamusen" omtales de nye funksjonstastene som en enkel men revolusjonerende idé, der små programmerbare berøringsfølsomme mini-LCD-skjermer plassert på hver side av museplaten skal erstatte de forvirrende, ikkekonsistente og intetsigende funksjonstastene, og med dette skape en visuell interaktiv brukeropplevelse.

MacBook Funkction Keys
Bilde klippet fra New Tech Spy

Ifølge nettstedet vil disse nye funksjonstastene først dukke opp på Apples MacBook Pro på hver side av museplaten, først som ett tillegg til de sedvanlige funksjonstastene, men etter hvert vil de erstatte disse helt. Når dette skal skje er etter sigende avhengig av hva brukerne ønsker, noe som er litt utypisk Apple. Historien viser dog at brukerne er noe konservative når det gjelder å ta til seg ny teknologi som forandrer brukeropplevelsen i vesentlig grad, noe man tydelig ser med f.eks. Tablet PCene som i 2005 kun hadde en markedsandel på ca 1%.

Tyngre brukere av bærbare bruker vanligvis en ekstern mus til å erstatte museplaten, og Apple håper at den nye teknologien vil føre til at flere brukere dropper denne. I tillegg håper da at de nye funksjonstastene vil overbevise flere brukere om å skaffe seg en MacBook.

De nye funksjonstastene er selvstendige taster på hver side av museplaten separert av en tynn opphevet aluminiumlist, noe som gir hver tast en positiv tilbakemelding som individuelle taster og hindrer at brukerne aktiverer disse utilsiktet. Hver tast vil forandre symbol/bilde avhengig av brukernes preferanser og hvilket program man befinner seg i. Poenget er at disse tastene lett skal kunne tilpasses brukerens behov. Funksjonene kan spenne fra enkle funksjoner til avanserte automatiserte rutiner fra f.eks. Automator eller AppleScript.

Ifølge ryktesiden kan vi få se disse nye tastene allerede i 2007, men igjen, dette er altså bare rykter, og man vet ikke om dette dreier seg om ren spekulasjon eller om nettstedet faktisk har kilder inne i Apple.

Kilde: New Tech Spy

Tags:

Hasse

Hvis dette skulle være tilfelle høres det ut som en variant av Optimus OLED Keyboars.
http://artlebedev.com/portfolio/optimus/

Benjamin

Du innuative apple

Benjamin
Sjekk ut hjemmesiden/bloggen min:
http://www.benjaminvold.com/

Åsmunds bilde

Åsmund

Det står vel skrevet at det skal være LCD-skjermer og ikke OLED.

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

Tja... Ikke akkurat det som står øverst på min ønskeliste...

"Innovation is what distinguishes between a leader and a follower" - Steve Jobs
Silisiumdalen!
What the deuce!!??

Daniels bilde

Daniel

Blir litt som PCer med masse unødvendige "hjelpsomme" taster som bare ødelelegger designet og er i veien. Jeg ville ikke hatt en slik "mus".

Zyklon

Ser ut som de ville vært lette å komme borti når man hviler hånda ved touchpad'en...

Jons bilde

Jon

Dette blir jo omtrent som dette LED tastaturet, jeg syns det virker genialt. Custom snarveier, med ikon, til hvert enkelt program. Diggbart. Kanskje man kan bytte ikon (og funksjon) ved å f.eks holde inne eple.

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

Froggen

Min forrige Toshiba (Sattelite 5200 tror jeg) kostet min arbeidsgiver rundt 40 store. Det var en super maskin, med LCD-skjerm i styreflaten. Der var det innprogrammert hurtigtaster og en meny med forskjellige programmer, bl.a. en kalkulator. Så at Apple nå kanskje introduserer tilsvarende på sin maskin kvalifiserer vel neppe for at de skal få æren av å finne opp dette?
Jeg synes denne funksjonaliteten er super, og ønsker det velkommen.

:-D

Klut

Men ville det ikke ha økt prisen mye?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai