Hva kommer på tirsdag?

Apple har som de fleste har fått med seg sendt ut en invitasjon til en AppleEvent den 28. februar. Invitasjonen er til utvalgt presse og lover lansering av nye og morsomme produkter fra Apple. Vi har tatt en titt på ryktene som svirrer rundt en slik event og gir vår mening om hva som sannsynligvis blir lansert fra Apple.

Ryktene svirrer som vanlig og her er noen av de heteste kandidatene til morgendagens event.

Mac mini med Intel
Flere kilder, deriblant AppleInsider, hevder at Apple er i gang med å produsere en ny Mac mini modell basert på Intels prosessorer. Denne Mac minien forventes i følge ryktene å bli lansert i morgen og være tilgjengelig umiddelbart etter dette. Det vites ikke om denne Mac minien er blitt oppgradert til å bli det mediesenteret som først ble nevnt av ThinkSecret i november 2005. Mac minien skal i følge dette ryktet få DVR-muligheter samt en oppdatert versjon av FrontRow.

iTunes Music Store med filmer
Skulle ryktet med Mac minien som mediesenter og ny versjon av FrontRow stemme, blir ryktet omkring en ny versjon av iTunes Music Store med film nedlastning, vesentlig mer troverdig. I følge ThinkSecret har Apple arbeidet på dette i en lang tid og skulle egentlig lanseres på Expoen i januar. Dette ryktet har det blitt blåst liv i igjen av flere anyltikere som hevder at Apple vil lansere en filmbutikk og at de fleste av Hollywood selskapene er på Apples lag i denne utvidelsen av iTunes Music Store. Nettstedet BusinessOnline nevner en del rundt disse planene.

MacBook/iBook
En Intel-versjon av Apples svært populære iBook har lenge vært på trappene. Om det er nå vi skal få se den er vanskelig å si, men mange rykter peker mot dette. AppleInsider mener at vi ikke vil få se en iBook/MacBook på denne eventen, men at en slik maskin er mer sannsynlig å få se på Apples 30-årsdag den 1. april, 2006. Nettstedet BusinessOnline hevder at Apple vil lansere en MacBook som skal ta over for dagens iBook i morgen. Intel har tidligere uttalt at deres Core Solo prosessor vil være i full produksjon mot slutten av februar, begynnelsen av mars. Noe som vil passe bra med en lansering av en ny iBook/MacBook basert på denne prosessoren.

iPod Hi-Fi BoomBox
Et rykte som har svirret lenge og har blitt "bekreftet" av nettstedet Thinksecret. Det skal være Apples første virkelige inntog i markedet for ekstrautstyr til iPoden og vil være en ministereo hvor du kan koble iPoden opp i. Den skal ikke være ulik lignende produkter fra konkurrenter.

iPod video
De har florert med bilder av iPod video lignende enheter den siste uken, men de absolutt fleste har blitt avslørt som falske selv om de har vært svært gjennomførte. Apple har heller ikke prøvd å fått fjernet noen av bildene, noe som i seg selv er et dårlig tegn hvis den skulle vært ekte. Det ser svært lite sannsynlig ut at Apple lanserer en iPod video i morgen.

Hva har vi tro på?
Det er denne gangen svært vanskelig å vite hva man skal tro på. Det er en rekke rykter ute å går og alle uten om iPod videoen virker rimelig troverdige. Vi tror at det er størts sannsynlighet for at vi får se en ny Intel basert iBook, under navnet MacBook. Vi har også stor tro på at Apple vil lansere en iPod Hi-Fi Boombox som ThinkSecret har rapportert om en god stund. Videre så har vi også tro på at en Mac mini snart vil bli oppdatert, men om den har fått DVR-funksjoner og ny FrontRow versjon er vi noe tvilende til. Hvis den ikke har fått det virker det også vesentlig mer usannsynlig at Apple vil lansere noen filmbutikk i iTunes Music Store. Apple har som prinsipp at det må være produkter tilgjengelig for de tjenestene de lanserer, og omvendt.

Mest sannsynlig lansert i morgen er:
1. iPod BoomBox
2. iBook/MacBook
3. Mac Mini med Intel
4. Mac Mini Mediesenter med Intel
5. iTunes Music Store med filmer / FrontRow 2.0
6. Video iPod

Tags:

josteinsen

Håper ihvertfall det er nye datamaskiner som kommer og ikke bare iPod. Synes apple burde fokusere enda sterkere på data og mindre på iPod. Apple kan jo snart skifte navnet på hele firmaet til iPod virker det som.

admins bilde

admin

Jo mer Apple befester sin posisjon med iPoden, jo mer sannsynlighet har de for å befeste sin posisjon i stua også. Sluttresultatet er garantert bra for oss Mac-brukere. Flere Macere i omløp, betyr at flere tar platformen på alvor.

haavarda

Hva med en oppdatering på airport express?
Apple kom jo for ikke så lenge siden med en egen fjernkontroll.
Burde jo være naturlig å integrere denne med airporten...
Eventulet også kunne kjøre "lysbilder" over expressen.

Jeg håper hvertfall på det!

Alfred.Woodden

En Airport Express-basert fjernkontroll høres genialt ut! Fint å kunne styre musikkanlegget, uten å måtte peke fjernkontrollen i riktig vinkel iforhold til mottaker, for at spilleren i det hele tatt skal kunne registrere signalet :)

Håper på Front Row 2.0 jeg :)

http://torsteinv.blogsome.com

eiki

en ipod med wlan hadde vært tingen. Da kan man bruke iPoden som fjernkontroll til iTunes og airport express, og bla i spillelister og bibliotek på macen som om det var bibliotek og spillelister som ligger på ipoden.... Bedre det enn bluetooth og salling clicker.

arveT

Hva er det iPod "Boombox" greiene som det blir snakket om? (glem det leste det)
Håper på intel MacMini med Frontrow 2
mvh. Arve

Paperboy

Windows har jo sin Medie-versjon, så Apple må på banen for å sikre seg dette markedet.

dusa

Det kribler som vanlig i magen i dagene før en Apple event. Og det skulle da bare mangle, det er vel neppe noe dataselskap som slipper mer innovative produkter enn Apple.

Når det er sagt så har vi alle en tendens til å sutre litt dagen derpå. Resultatet står ikke alltid i forhold til forventningene. I alle fall ikke for oss som følger med og som har fabulert om alt mellom himmel og jord som kanskje kan lanseres.

For en vanlig sluttbruker er nok overraskelseseffekten større (om de bryr seg da). For oss blir det gjerne litt nedtur. Husk at han godeste Jobs har sagt at han skal få maskinplattformen over på Interl i løpet av året, ikke i løpet av februar eller mars. Selv skulle jeg gjerne sett både ny iBook og mediasenter, men tror denne eventen også blir fokusert rundt musikk og video.

Han har helt sikkert noe å by på i morgen og spennende skal det bli, lar bare forventningene mine få roe seg litt denne gangen. De har på en måte blitt rundlurt av den mannen før - på godt og vondt ;-)

CBlomviks bilde

CBlomvik

Tror dere ikkje de skal gjere noe med den tecnologien de kjøpte? De kan da ikkje ha kjøpt den bare for att de øverste lederne skal ha noe å gjere på når de kjeder seg.

Mener denne http://www.compfused.com/directlink/1214/

Superman_s

Eg spør atter ein gong; vil det bli sms-oppdateringar frå eventen?

You were a poet and a painter, William Blake. But now, you're a killer of white men.

Odd2005

Hvorfor er det ingen som tror at det kommer en 17" eller 12-13" av MacBook Pro i morgen.
Det må jo være sannsynlig

pawnboys bilde

pawnboy

Fordi mange tror det er større sannsynlighet for PDA, Tablets og science fiction produkter... Apple er ganske forsiktige med nye konsepter. De er eksperter på å lage gode løsninger av etablerte teknologier.

Lyot

"Tror dere ikkje de skal gjere noe med den tecnologien de kjøpte? De kan da ikkje ha kjøpt den bare for att de øverste lederne skal ha noe å gjere på når de kjeder seg.

Mener denne http://www.compfused.com/directlink/1214/"

Det der er seriøst noe av det mest nyskapende jeg har sett på lenge innen informasjonsteknologi. Nesten som på Minority Report.
Overgangen fra mus til en slik berøringsskjerm er jo på størrelse med overgangen fra tastatur til mus.
Håper de lanserer en tablet med en slik skjerm den 1. April. Det hadde vært helt sinnsykt rått.

Prez

Ny sammarbeidspartner?
Jobs har inngått avtaler med IBM, Mortorola, HP, MS, Intel. Hva med Sony Ericsson og en ny super iPodSEwalkman med Cybershot foto og video?

WZot

"LoopRumors has information from very reliable sources that Apple will introduce a movie download service at tomorrow's Special Event. The introduction will be accompanied by a new digital lifestyle device that we have not seen before." http://www.looprumors.com/

bonski

http://www.pcmag.com/article2/0,1895,1927885,00.asp

NOT!!

EinarJ

EDIT: Dobbelpost

EinarJ

Selvsagt dropper Apple OS X i morgen, men, det ingen hadde sett, var selvfølgelig at det ikke er Windows som blir erstatningen, men Amiga Research OS ([url]http://www.aros.org/[/url]). Samtidig sier Microsoft at de slutter med Windows, med øyeblikkelig virkning, og gir bort all kildekode til Wine-teamet, som får ta seg av brukerstøtte og videreutvikling, Microsoft går nemlig over til å fokusere på XBox, og velger selvfølgelig MorphOS som operativsystem til XBox360, og trekker tilbake alle spill, og gir folk 2 gratis spill i bytte mot at de leverer inn maskinene til oppgradering.

Linus Torvalds på sin side, sier at Linux er en blindvei, og velger å hoppe over på videreutviklingen av eComStation, dvs OS/2, som IBM og Microsoft har gjort til Open Source (som en del av "hade bra Windows"-prosjektet til MS).

Apple slutter riktignok å levere OS X som standard på sine maskiner, men lanserer OS-et fritt for alle, og vil la det være et alternativ man kan installere på maskinene deres, ved siden av AROS/BeOS/eComStation (merk, Windows vil ikke kunne velges, da det ikke er kommersielt lenger). OS X teamet hos Apple skal deles ut fra firmaet, og selges, til Pixar.

iPoden slutter forøvrig å bruke iTunes, nå er det Sony sin OpenMG som gjelder for alle penga, denne har Sony i smug porta til AROS.

Men, ikke fortvil, AROS vil ha en Classic-mode for OS X programvare, slik at man kan fortsette å kjøre programmene man har.

cybervision_

Er det fakta? Og jeg som er så klar for å migrere over til OSX til sumaren =D

showdown

http://www.pcmag.com/article2/0,1895,1927885,00.asp

Herregud, nå må noen ta ansvar og få Dvorak innlagt et sted.

hansi

hvor mange år har Dvorak sagt at Apple snart går under?

Dangr

Kommer keynoten til Steve til og bli lagt ut på Apple.com??

Hvis den blir det. er det noen som vet hvor linken kommer til og bli lagt ut?

jonello (ikke bekreftet)

Subject398
если все работает то я смогу это прочитать)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai