Video iPod er under utvikling?

ThinkSecret publiserer nå nye rykter omkring en kommende video iPod og en medfølgende iTunes Movie Store. Nettstedet hevder at Apple arbeider mot en lansering av en ny video iPod i slutten av mars, begynnelsen av april. Det er snakk om en iPod med fullskjermesvideo på 4 tommer og trykkfølsom skjerm.

Thinksecret publiserte først informasjon om denne enheten tidlig i februar og var dermed det første nettstedet som kom med slik informasjon. De hevdet da at Apple arbeidet på en iPod som var dedikert til video og at de ville bruke sitt nye patent på navigering på trykkfølsomme skjermer i denne iPoden. iPoden skulle i følge Thinksecret bli en ny iPod-modell og ikke erstatte dagens 5G iPod. Hovedfokuset vil være video, men den kan selvsagt også spille musikk. Størrelsen skal være den samme som dagens 5G iPod, men skjermen skal dekke hele forsiden - ikke ulikt hva vi har sett på de "falske" bildene som har sirkulert.

Skjermen skal værepå 4 tommer, og være trykkfølsom. Navigeringen skal foregå på skjermen og i følge Apples patent så ser det ut til å eksistere et virtuelt navigeringshjul på iPodens skjerm. iPoden skal vise video i 16:9 formatet. Thinksecret antar at iPoden vil bli lansert i slutten av mars eller begynnelsen av april, og Apples 30 års dag den 1. april virker som en realistisk dato.

Thinksecret rapporterer videre at Apple nå er i sluttfasen av forhandlinger med filmselskaper som Time Warner og Universal. Apple arbeider med å få opp en iTunes Movie Store som skal selge hele filmer til den nye video iPoden. I følge Thinksecret er forhandlingene vanskelige fordi Apple og Steve Jobs ønsker en fast pris per film, mens filmselskapene ønsker en fast månedlig pris og fri tilgang til alle film. I følge Thinksecrets kilder vil Apple mulig bli presset til å tilby utleietjenester på film, selv om Steve Jobs tidligere har uttalt at han ikke har tro på slike tjenester. Apple er nemlig avhengig av å ha innhold til en slik filmbutikk. Kilder har til Thinksecret uttalt at det forventes å ha en 1000 film klare ved lansering.

ThinkSecret har ved mange anlendninger kommet med riktig informasjon, og de var det første nettstedet som hevdet at Apple ville lansere iPod Hi-Fi som ble sluppet i forrige uke. ThinkSecret bommet dog ganske kraftig ved årets Expo og hevdet at Apple ville lansere en Mac mini med ny versjon av FrontRow. Mac Minien er nå lansert, og vi skal vel ikke utelukke at Thinksecret har hatt rett hele tiden, men at planene måtte utsettes grunnet manglende avtaler med filmselskapene.

Steve Jobs avsluttet forrige mediaevent med å si "See you really soon..."

Tags:

limbo

å integrere film leie i Frontrow hadde jo vært genialt

G5

Gleder meg til å se hva som kommer på 04/01/06 :D

pawnboys bilde

pawnboy

det er ikke lenge før vi hører rykter om stemmeaktivert iPod med innebygd hjemmekino og gps...

ameneon

høres spennende ut, men hovedgrunnen til at iPod er nyttig for meg, er at det er verdens beste mp3-spiller. Stor skjerm vil i hovedsak bare bli show-off og se fett ut med cover art o.l. Video-funksjonaliteten vil jeg neppe bruke til noe mer enn enkelte småsnutter og sånt. hvis den viser seg å være en dårligere mp3-spiller av en eller annen grunn vil jeg nok heller gå for vanlig iPod i fremtiden.

Alfred.Woodden

Helt enig ameneon!

Jeg har fremdeles min gamle iPod 3G, og er like fornøyd som da jeg pakket den opp julaften for "mange herrens år" siden :-)

iPoden min gjør det den er ment til å gjøre - spille mp3-er.

http://torsteinv.blogsome.com

Snarf

Kan jo håpa at ein iPod AV vil presse prisen på 5G`en litt ned.
Vil ha 60BG bærbar HD forkledd som iPOd, eg. :)

Heime: iBook+MBOX+1957 Black Beauty R
---www.rabalderstudio.com---

sscheen

Gief iPod med 100gb. veit det finnes hos konkurentene.
Kjipt å måtte sortere hva jeg skal ha med meg hele tiden. har 40gb versjonen nå.
trenger mer plassss. ;)

Thomas Gs bilde

Thomas G

http://youtube.com/watch?v=B1H_d_7CVPc

Power Mac G5 Dual 2 GHz , Mac OS X 10.4.4
2 GB RAM, 2 x 250 GB Serial ATA, 20-tommers Cinema Display
iPod 40 GB
Final Cut Studio, Adobe Creative Suite Premium

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai