Mac Windowsfritt likevel

Microsoft anonserte i dag at de likevel ikke kommer til å støtte EFI-boot. Denne brikken er brukt i alle Appleproduktene og det vil da ikke bli mulig å starte Windows Vista uten modifisering, slik mange håpet på. Windows Vista kommer til å benytte seg av den mye brukte BIOS-standarden som flesteparten av x86maskinene benytter per i dag.

Kilde: Apcmag.com

Tags:

Driveren

Får holde meg med to maskiner også i fremtiden.

kolbys bilde

kolby

Jeg også, Power Macen og Powerbooken.

Twinrehz

Haha, den var bra! Tar det ikke så tungt at det ikke går å kjøre Windows på Mac, syns det er like greit at det blir som det er. Windows kan jo holde seg til sine gamle ustabile standarder, og la Apple ta over markedet med sine nyvinninger av stabile oppfølgere.

dusa

De greide rett og slett ikke å flytte over til EFI skal du se... Eller de ser at Apple suger til seg markedsandeler og at... ja, tenk selv...

tactus

OS X er ingen trussel for MS Windows. Faktisk er Mac (og Linux til en viss grad) alibiet for at MS Windows ikke er ett rent monopol. Regjeringene ville hatt mye større problemer med å akseptere markedsandelen til MS dersom Apple ikke hadde vært her. Det er bare overtro at dagens Apple er klar til å ta over verden.

Vil tro at mange som er interessert i å boote Windows på Mac først å fremst er interesserte i programvare kompabilitet, ikke først og fremst Windows OS, selv om det nok finnes de som bare liker Mac pga maskinvaren også.

fredarn

Man skal jo være passe dum for å kjøpe en Mac og kjøre windows på den ;)

Besøk min webside:http://golfsiden.net
TUSEN TAKK! :)

Nit-Rams bilde

Nit-Ram

Er jo en del folk som kjøper maskiner utifra hvor bra de ser ut... (Det naturlige valget er jo da selvfølgelig en Mac...) Ellers så vil det jo i fremtiden ikke være et problem å kjøre ViritualPC på en Mac hvis man absolutt vil det...

"Innovation is what distinguishes between a leader and a follower" - Steve Jobs
Silisiumdalen!
What the deuce!!??

hansi

synd..
mange hadde kjøpt en maskin som kunne kjørt begge os nativt.

simens bilde

simen

Takk MS for at dere er så dårlige til å kode ! Hehe :) Dette var topp. Hold dritten unna Mac :) Ser heller frem til Wine og slike prosjekter. Tror OS X kunne fort død ut med dualboot dessverre.

Power Macintosh "QuickSilver" G4 867, 1152 MB ram
ATi Radeon 8500
Mac OS X 10.4

Jeg er et geni

mfn

Egentlig er det litt synd, fordi jeg tror at vi går mot en tid hvor hva slags hardware du har er irelevant, sånn burde det i allefall være. Det er programvaren som du bruker som er vesentlig, det er det som bestemmer hva slags maskin du har. En Intel basert mac er en PC, og dell kan lage akkurat samme maskinen rent hardwaremessig i utganspunktet og den vil kunne være like stabil, yte like bra osv. Slutt å vær barnslige her inne og slutt bruk denne gamledagse irelevante "mac er bedre en PC"greia, for som sagt så er en Intelmac og en pc så og si helt like uansett ...Og da si at den ene er bedre en den andre blir vel litt feil eller?. Det eneste som skiller en Windows PC og en intelMac er OSet ingenting annet....og EFI da, men dette kan implemeteres anytime uansett. Jeg bruker Mac fordi jeg liker OSX og designet på maskinen, jeg driter i hardwaren, jeg bruker også en Windows PC fordi Windows er bedre til hjemmpkino/Mediacenter stuff og den er en bedre spillmaskin med tanke på tilgjenglighet av spill og pris på skjermkort oppgraderinger osv. Hadde jeg kunnet hatt windows på min Mac ved siden av OSX velogmerke, så hadde jeg ungått et økonomisk issue...og hatt bedre plass :)

kom igjen folkens... Get real!

*************************************************
iMac G5 20¨ iSight / 2,1GHZ / 1024MB / 250GB

Sigmar

Jeg som hadde lyst å spille på Macbooken min... jaja...

Jons bilde

Jon

Sigmar: Wine/Cedega og lignende kommer nok til os x.

// Jon (aka nle) // Støtt Mac1

mfn

Poenget mitt er at både PC/Windows og Mac/OSX er bra... hehe eller begge deler suger. litt avhengig av sysnvinkel... Apple hadde ett slagord på en t-skjorte en gang hvor det sto:"We suck less" synes det var ganske morsomt.

Ikke misforstå... jeg liker Mac, jeg liker det litt sære og propiritære og jeg liker design, men jeg liker også tilgjenglighet og av den grunn har jeg både Mac og PC . Jeg er hverken en PC/Windows eller Mac/OSX fanatiker, jeg bare liker de begge.

På en måte kan man si at forskjellen på Apple og Microsoft er at Apple har masse ideer og utvikler nye funksjoner og teknologier, men sperrer det inne i mac verdenen som gjør dette nye kun tilgjengelig for en håndfull brukere verden over. Så kommer Microsoft litt senere og kopierer ideene og gjør dem tilgjengelig for resten av verden. Men hva er egentlig galt med det? Philips utviklet en gang CD spilleren men hvor mange har egentlig en Philips CD spiller hjemme? see?

Hvorfor være så opptatt av at det ene er dårliger en det andre... hvorfor ikke bare verdsette begge for hve de er? ja OS X er et genialt OS, men det er Windows på sin måte også.

Så igjen... get real!

*************************************************
iMac G5 20¨ iSight / 2,1GHZ / 1024MB / 250GB

Sigmar

Tror du man mister mye ytelse av å bruke slike emulatorer?

mfn

En emulator vil altid være drepen for ytelsen i utgangspunktet... Eller ytelsen vil i allefall bli dårligere. Men det som seffern er bra med en IntelMac er at den egentlig ikke trenger å emulere windows siden arkitekuren windows er ment for er IDENTISK med den arkitekuren du finner i en IntelMac,ergo så vil ikke ytelsen være særlig lavere.

det gjentår å se hvorden en VirtualPC versjon som er støttet under OSX marklar (intel versjonen) ved hjelp unversal binaries vil bli da...

*************************************************
iMac G5 20¨ iSight / 2,1GHZ / 1024MB / 250GB

kattunges bilde

kattunge

Vel, synd for dem som så fram til å dualboote.. men for meg vil det ikke være noe stort savn i det hele tatt nei... bruker ikke office for mac engang, men iWork. Så, jeg kan ikke si jeg feller noen tåre av den grunn. Var nå heller ikke ute etter noen "playstation" heller da jeg kjøpte macen, og den windowsen jeg har gjør ingenting som ikke funker bedre i os x likevel... kan faktisk spille med den også...
Kattungen:)

mfn

Jeg og Spiller på min Mac, jeg spiller Wow, men hva så? denne diskusjonen handlet i utganspunktet om at Windows ikke vil støtte EFI som da gjør det umulig å kjøre Windows på en Intelmac native, i allefall uten å modifisere den på en eller annen måte. og det syntes noen er litt synd..inkuldert meg fordi... vel les mine tidligere tråder

Men hva mac og spill angår så er det ikke å stikke under en stol at en PC eller en evt Xbox eller playstation er et lurere valg er det vel? tilgjengligheten på spill til mac er vel ikke akkurat noe å snakke om.Men ja ingen har heller noen gang sagt at en Macintosh er den ultimate spillmaskinen. Men poenget er at det finnes mange som piller på sin pc under Windows, og siden de nye intelMacene rent teknisk sett er PCer så hadde det vært phett om man kunne kjøre Windows vedsiden av slik at man for eks. kan spille spill som kun er tilgjengelig til windows.

Ingetning du kan gjøre i windows som ikke gjøres bedre i OSX? uhmmm sammenlign Frontrow og MCE og du tar feil desverre og jeg legger vekt på desverre. Men uansett så er det vel ikke noe kvalitativ forskjell på det som gjøres i windows og OSX? brenne DVD er brenne DVD, Photoshop er Photoshop osv...

kom gjerne med forslag til ting man kan gjøre i OSX som ikke kan gjøres like bra i windows... se da bort i fra ting du kan gjøre med software som kun er tilgjenglig for mac da...

(på denne linjen sto det noe annet hehe, men jeg fjærnet det grunnet en liten misforståelse)

*************************************************
iMac G5 20¨ iSight / 2,1GHZ / 1024MB / 250GB

kattunges bilde

kattunge

mfn... mitt innelegg var ikke ment som noe angrep på dine, men kun som kommentar til nyheten og forøvrig skrevet av NyZeta om at det ikke er mulig å kjøre windows i mac, så det er ikke jeg som klager og syter iallfall... ser ikke mange andre som gjør det heller forsåvidt. Så, sorry om jeg såret følelsene du måtte ha for win os... har ingenting i mot at du eller naboen forsåvidt måtte bruke dette, og jeg har ingen interesse av å sitte og analysere nettopp dine innlegg framover andres:)
Men personlig har jeg ingen problemer med at ikke windows går å kjøre på mac;) Brukeropplevelser kan være forskjellige skjønner du.
Ha en fortsatt god dag:)
Kattungen:)

mfn

Hehe.. nei tror ikke du såret følelsene mine på noen som heldt måte, mente heller ikke at DU syter og klager... var kanskje litt dumt valg av ord og setning det der, det skal jeg inrømme. Poenget er egentlig bare at mange mac folk har en holdning som ikke hører hjemme noen sted, skjønner at det er noe spøk i noen av utsagna med hvis du leser trådene i denne diskusjonen og mange andre Mac vs PC diskusjoner så skjønenr du hva jeg mener. Men uansett... Det var argumentet du kom med som sa at "den windowsen jeg har gjør ingenting som ikke funker bedre i os x likevel... kan faktisk spille med den også..." som jeg ville si noe om i det siste innlegget... og for å gjenta meg selv kort så stemmer ikke det argumentet helt... men mindre du kjører Windows98 eller Windows ME da hehe :)

Så inleggene mine er vel bare reaksjoner (ok litt vel analyserende reaksjoner) på at jeg kunne ønske at Windows Xp/Vista kunne kjøres native på intelmacene...(har ingen intelmac ENDA så jeg skjønner ikke helt hva jeg maser om men hehe)

....mmmmkay?

*************************************************
iMac G5 20¨ iSight / 2,1GHZ / 1024MB / 250GB

svars bilde

svar

Jeg synes at videoredigering er både enklere og mere stabit på mac enn under windows. Om dette har noe med hardwar eller software å gjøre, er uvist.

både osx og win har sine fordeler, da mener jeg xp pro, home er ikke noe spesielt morro. win 2003 server er også morro :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai