Firefox 2.0 Alfa 1 er ute

Bon Echo, det midlertidige kodenavnet på Firefox 2.0, er ute. Nyhetene i denne versjonen er primært endringeer i bruken av faner, støtte for SVG-tekst og at en SQL-database brukes for å lagre historie og bokmerker. Merk at denne versjonen IKKE egner seg for brukere som vil surfe rundt på nettet, men for de som utvikler websider og/eller tillegg til Firefox. Endelig versjon av Firefox 2.0 forventes å være klar i begynnelsen av tredje kvartal i år.

Tags:

Spider_Jerusalem

Dette virker jo bra, ingen tilsynelatende store forandringer, men likvel en god forbedring. Hvis Firefox-gruppen klarer å holde denne dampen så vil Firefox bare fortsette å bli mer populært. :)

heintores bilde

heintore

Hva skal man nå med Firefox når Opera er det desidert beste alternativet, både for Mac-, Windows- og Linuxbrukere? Spesielt nå som Opera 9 er ute som en testversjon, med ny oppdatering hver uke. Superrask, superkonfigurerbar, superbra!

Jeg står fast på det jeg har sagt før: Firefox er ingenting annet enn en glimrende markedsføringskampanje. En helt grei nettleser - verken mer eller mindre.

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

syff: jeg kan fint si det samme om Opera. Verre nettleser har jeg ikke vært borti. Men det er en diskusjon som ikke hører hjemme her, og det gjør vel heller ingen av våre innlegg om Opera i første omgang. Det er Firefox artikkelen gjelder, og Opera har ingenting med saken å gjøre.

ang. artikkelen: for min del klarer jeg meg ikke uten adblock. jeg håper til det overnaturlige at de lager 2.0 kompatibel med alle tidligere extentions.

aks bilde

ak

Bakoverkompatibilitet hemmer fremdrift... bare se på Windows, har såvidt rørt seg av flekken siden NT 4.0 og det samme gjaldt Mac OS før man startet fra scratch med X.

Derimot er det gode sjanser for at endringene som skal til er små, og AdBlock vil helt sikkert være blandt de første tingene som blir oppdatert. Det vil uansett fortsatt være mulig å kjøre 1.x i lang tid fremover.

Når det gjelder kommentarene om Opera's fortreffelighet så er jeg helt enig i at de er unødvendige. Det blir som at Aftenposten i sportsseksjonen (som jeg aldri leser) bare skriver om Moss, fordi det er det laget redaktøren foretrekker.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai