Apple med en iPhone?

Det er alltid mange rykter ute å går rundt Apple, men et av de absolutt eldste ryktene er iPhone. En mobiltelefon fra Apple. Hele ryktet startet i 1999 når Apple etter suksessen med den første iMacen registrerte domenet iPhone.org. Spekulasjonene omkring en mulig Apple mobiltelefon begynte umiddelbart. Årene gikk og noen mobiltelefon kom aldri, men så lanserte Apple sin iPod i 2001 og med ett begynte ryktene å svirre igjen. Fem år senere har vi fortsatt ikke noe mobiltelefon fra Apple, men nå begynner ryktene å svirre igjen.

Ryktene begynte å spre seg tidlig i 2006 etter at Apple registrerte varemerket "Mobile Me" og presset på iPoden vokste med flere og flere mobiltelefoner som kunne spille MP3-filer. Sony Ericsson lanserte sin svœrt populœre Walkmantelefon W800i og Nokia fulgte hakk i hel med nye mobiltelefoner som satset på å ta sin del av kaka på det økende MP3-markedet. Selv med massevis av nye mobiltelefoner som spiller musikk, har iPodens markedsandel kun fortsatt å vokse og ligger nå på 80%. Men konkurransen blir tøffere og for å fortsette å vœre i førersetet er Apple avhengig av å innovere, og nå er det mye som tyder på at en iPhone faktisk er under utvikling.

Ryktene omkring iPhone navnet, som Apple hadde kjøpt for over 7 år siden, har blitt dratt frem igjen i lyset etter at noen ivrige nettsurfere fant fram en patentsøknad til det europeisk patenkontoret fra Apple. Patentsøknaden viser tegninger som beskriver en ny måte å synkronisere kontakter, bilder og musikk hvor som helst og når som helst. Det spekuleres i at dette patentet skal brukes til å utvikle en live-synkronisering av kontakter, bilder og musikk som du har lagret på din .Mac konto på Apples servere.

I tillegg til slike funksjoner er det selvfølgelig forventet at en iPhone vil ha overlegne egenskaper når det gjelder musikkavspilling. En slik telefon ses på som en utvidelse av iPod-merkevaren og skape ytterligere flere kunder til deres iTunes Music store.

Ryktet om en slik telefon har fått enda bedre kredibilitet etter at ansatte i BenQ uttalte til en australsk nettsted at Apples har vœrt i kontakt med en rekke produsenter i Taiwan for en mulig produksjon av en slik telefon. Insidere hos BenQ uttalte at Apple definitivt vil lansere en mobiltelefon med iPod funksjonalitet i løpet av få måneder. Flere analytikere, deriblant Gene Munster hos Piper Jaffray spår at Apple med 75% sannsynlighet vil lansere en mobiltelefon med iPod-muligheter i løpet av 2006.

Hvis dette stemmer og Apple faktisk lanserer en slik mobiltelefon, vil vi da vœre vitne til en ny revolusjon på samme måte som Apple gjorde når de lanserte iPoden? Mange tror nettopp det - Apples fokusering på design, brukervennlighet og "less is more" er noe mobilprodusenter som Nokia, Sony Ericsson og Samsung fortsatt ikke har overbevist verden om at de greier.

Tags:

Arne-Daniel

Dette er jeg omtrent i stand til å tro på. Pakka er komplett!
- Navn reservert? CHECK!
- Slagord reservert? CHECK!
- Teknologi patentert? CHECK!
- Forhandling med produsent? CHECK!
Noe vi mangler da?

Damn! Og jeg som kjøpte ny mobil i går!

macwerners bilde

macwerner

Hadde vært lekkert ( tror jeg da...) men først må Apples advokater i såfall ta en prat med dette norske selskapet : https://www.iphone.no/web/
Kanskje navnet heller blir DialPod ?
http://geirwerner.squarespace.com Med DEV SINGHs DIARY og Dannelse !

Wolfgang

Tro meg, en iPhone kommer i løpet av dette året, det må det rett og slett gjøre. For konkurransen begynner å nå nye nivåer innenfor mpbil med mp3-spiller.
Og skal Apple henge med på kappløpet om å kapre mp3-kundene, så må de kaste seg på..!

ch_knapp

problemet med å ha en iPhone, dersom det skulle bli lasnert, vil være at dersom det blir like populært som iPod vil det bli en svært anonym og .... uniformerende greie... iPod er det fortsatt noen varianter av, slik at problemet ikke blir det samme...

bakleppe

Men den kommer jo sikkert til å bli jævlig dyr da...
Noen som har noe formening om det?

Fishmaster

Spørsmålet er om det blir en iPod med mobilfunksjon eller en mobil med iTunes.
Jeg tror det siste.
Lurer på hvor enkel og stilren de klarer å lage en mobil (den må da ha noen knapper)
Den vil nok ligge en ca. 4000-5000 uten abo. (iPod 4 Gb = 2190 kr + Mobil ca. 3000 kr)
- Det blir nok utrolig dyrt for apple å utvikle en mobiltelefon, så den må bli bra.
- Tviler på harddisk, men stort flashminne.
- Kanskje de lager flere utgaver, en liten "nano" og en større med video og Wifi:-D
Dette blir kult!!! Drømmer meg vekk nå jeg;-) Håper det ikke bare blir et USA produkt...Men at vi også her i Norge kan tafse litt på iPhone/iCell

fredarn

"iPhone.no"

Tror nok Apple har nok penger til å kjøpe ut det selskapet ;)

Besøk min webside: http://golfsiden.net
TUSEN TAKK! :)

Blomvik

Jule-/bursdagsgave?

JA TAKK :-D

NyZeta

http://www.smarthouse.com.au/iPods_And_Portable_Players/iPods?Article=/iPods%20And%20Portable%20Players/iPods/W5C2N2D7

enda en kilde

RogerS

Apple og et japansk firma har inngått samarbeid om utvikling av iPhone, skal vi tro en japansk storavis.

Fredag kunne imidlertid det japanske mediehuset Nikkei melde at Apple og et japansk elektronikkfirma, Softbank Corp, har inngått et samarbeid om utvikling av en egen iTunes-telefon for det japanske markedet. I rapporten skriver Nikkei at sluttproduktet skal bære det japanske merkenavnet Softbank i tillegg til Apple, og er et ledd i Softbank Corps strategi om å få større markedsandel i det japanske telemarkedet.

Les mer her: http://www.amobil.no/artikler/rykter_og_spekulasjoner/apple_iphone_avslort/26126

Mvh RS
Powerbook G4 15", 1 GB RAM 100 HD
iPod Video 30 GB

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai